Moja mała Lilith (coreczka mojej Misao) jest bardzo chora. Dr Wojtyś powiedziała, że prawdopodobnie to nerki. Mała dostała steryd i teraz mam jej robić zastrzyki z Cobactanu raz dziennie. Jako, że to nereczki to chciałam spytać was co takiego może, a czego nie może jeść szczurek w czasie choroby nerek?
[NERKI] dieta podczas choroby
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Hej! Nie wiem czy ktos mnie jeszcze tutaj pamieta! 
Moja mała Lilith (coreczka mojej Misao) jest bardzo chora. Dr Wojtyś powiedziała, że prawdopodobnie to nerki. Mała dostała steryd i teraz mam jej robić zastrzyki z Cobactanu raz dziennie. Jako, że to nereczki to chciałam spytać was co takiego może, a czego nie może jeść szczurek w czasie choroby nerek?
A czy nie powiedziała co to za choroba nerek?
Z tego co wiem to jest różnica między dietą przy zapaleniu, niewydolności czy kamieniach.
Z tego co wiem to jest różnica między dietą przy zapaleniu, niewydolności czy kamieniach.
Figa i Julka u mnie
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Niestety nigdy nie spotkałam się z choroba nerek u ogonka.
Moge jedynie powiedzieć, że przy niewydolności nerek u ludzi napewno należy wykluczyc sól i ograniczyc do minimum lub przyprawy. Poza tym warto podawać zioła moczopedne i oczyszczające (znowu tutaj sprawdzić się może pokrzywa). Dla ludzi tez niezłe jest piwo, gdyz działa mocno moczopędnie.
Moge jedynie powiedzieć, że przy niewydolności nerek u ludzi napewno należy wykluczyc sól i ograniczyc do minimum lub przyprawy. Poza tym warto podawać zioła moczopedne i oczyszczające (znowu tutaj sprawdzić się może pokrzywa). Dla ludzi tez niezłe jest piwo, gdyz działa mocno moczopędnie.
Niestety dzisiaj w nocy moja Lilith odeszła. Nic juz nie jadła, czołgała się... To chyba była niewydolność nerek. Dr. Wojtyś powiedziała, że ona ma całe pobrużdżone nerki. Nie dało sie nic zrobić... 
dzisiaj w jednej z ksiazek o gryzoniach (chyba 'male zwierzeta domowe') przeczytalam, ze przy chorobie nerek powinno sie jak najbardziej ograniczyc bialko i karmic szczurka gotowanym ryzem z dodatkiem przeparatow witaminowych... jutro jeszcze raz przejrze te ksiazke i postaram sie wiecej szczegolow zapamietac...
Yrsa, szczerze wspolczuje odejscia lilith...
Yrsa, szczerze wspolczuje odejscia lilith...
A mi dr Wojtyś powiedziała, że trzeba dużo jugortu albo Lakcid podawac. No i dawałam jej jogurt bo i tak nic innego jej nie przechodziło przez gardło. Ale to i tak nic nie dało...