[Szczecin-Police]Trzy słodkie szczurki szukają nowego domu:(

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Oluszka

[Szczecin-Police]Trzy słodkie szczurki szukają nowego domu:(

Post autor: Oluszka »

Cześć ...

Dzięki temu forum ostatnio udało mi się połączyć ze sobą trzy cudowne szczurki. Bardzo mnie cieszyło to, że mam takie wspaniałe stadko, bo szczurki są naprawdę genialne! Jednak kilka dni temu życie rodziny mojego brata trochę się skomplikowało i razem ze swoją żoną i synkiem zamieszkają ze mną i moimi rodzicami. Mój mały dwuletni bratanek jest strasznym alergikiem. I niestety ale szczury też wywołują u niego alergie. Niestety ale ich obecność tu będzie dłuższa i zostałam postawiona przed tym, że szczury muszą zniknąć żeby mały się nie męczył. Nie mam żadnej możliwości by je zatrzymać dlatego szukam dla nich naprawdę DOBREGO domu i kochającego opiekuna. Bardzo bym nie chciała ich rozdzielać jednak jeżeli będzie już taka konieczność to to zrobię.

Teraz może co nieco o ogonkach:

Leoś:
Mój ulubieniec. ok. 5 miesięcy. Straszny pieszczoch. Uwielbia być tulony, miziany i po otworzeniu drzwiczek od klatki pierwszy rzuca się do wyjścia. Lubi wybiegi i sam wraca do klatki, więc nie ma problemu z ucieczkami. Czasem zdarzy mu się zareagować na swoje imię. Jest cudowny!
Obrazek
Obrazek

Stefan:
Nie tak bardzo lubimy być miziany jak Leoś, ale jest równie kochanym szczurkiem. Najchętniej to by jadł i spał, taki mały leniuszek. Ma ok. 6 miesięcy.
Obrazek
Obrazek

Husky (szczurek bez imienia):
Najnowszy w stadku, jednak najstarszy bo ma już blisko 10 miesięcy. Nie lubi być brany na ręce, nie jest to jego ulubiona czynność, ale zawsze da się pogłaskać. Jest kochany!
Obrazekpg
Obrazek

Wszystkie szczurki są łagodne, nigdy nie wykazały nawet NAJMNIEJSZEJ oznaki agresji wobec człowieka. Żaden z nich NIGDY mnie nie ugryzł. Szczurki są naprawdę wspaniałe i potrzebują dużo miłości. Jeżeli ktoś by chciał to proszę o odpowiedź na pytania adopcyjne na PW i kontakt. Mam nadzieję,że znajdą jak najlepszy domek! :)

PYTANIA

1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
ZiZU4851

Re: [Szczecin-Police] Trzy słodkie szczurki szukają noego do

Post autor: ZiZU4851 »

Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad trzecim szczurkiem w moim stadku. Byłbym bardzo zainteresowany przygarnięciem Leoś'a ;- )

1. Czy masz już szczury?
Tak, posiadam dwa szczurasy, które wyglądają prawie identycznie jak Twój Stefan i bezimiennik, tylko są trochę starszę... Co najlepsze - Stefan też nazywa się Stefan!
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
Posiadam dwie klatki, jedną Ferplast Furet Plus (80x50x70cm) i drugą zapasową.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
Chodzę do K. Sulimy, vetmedic Szczecin
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
Szczurasy karmię własną mieszanką żarełka, jest to rozwiązanie lepsze, tańsze, bardziej urozmaicone i na pewno zdrowsze.
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
Nie.
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
Zawszę będzie dostępny kontakt przez Telefon, E-Mail i GG.
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
Nie, nie mam.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
Mam znajomych którzy w takich wypadkach będą się zajmować moimi szczurasami.
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
Staram się je wypuszczać codziennie po kilka godzin ;)
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
Pewnie, skoro mieszkasz w Policach to nie mamy do siebie daleko, zapraszam na ul. Przyjaźni.

Prosiłbym o możliwie szybki kontakt. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Nikolka
Numer GG: 10442359

Re: [Szczecin-Police]Trzy słodkie szczurki szukają nowego do

Post autor: Nikolka »

Mogę poprosić o fotkę samiczki na maila bo tutaj nie chce mi się otworzyć;/ Pozdrawiam
Biało - czarna kapturka Azja [*]

Tak jak zwierze nie zastąpi człowiekowi innego człowieka, tak człowiek nie zastąpi zwierzęciu innego zwierzaka ;)
anka28

Re: [Szczecin-Police]Trzy słodkie szczurki szukają nowego do

Post autor: anka28 »

Nikolka to jest archiwum,czyli nieaktualne, zresztą spójrz na datę ;) nie odkopuj starych wątków :)
Misia [*] Whisky [*] Mamba [*] Imbir [*] Paszczusia [*]
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=34050
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”