, to prawie jak urządzanie domu
, to prawie jak urządzanie domu  . Najbardziej podoba mi się ta ich ciekawość jak powieszę coś nowego. Z każdej strony muszą obwąchać, poobgryzać i przepychanki kto pierwszy
. Najbardziej podoba mi się ta ich ciekawość jak powieszę coś nowego. Z każdej strony muszą obwąchać, poobgryzać i przepychanki kto pierwszy  .
.Moderator: Junior Moderator

, to prawie jak urządzanie domu
, to prawie jak urządzanie domu  . Najbardziej podoba mi się ta ich ciekawość jak powieszę coś nowego. Z każdej strony muszą obwąchać, poobgryzać i przepychanki kto pierwszy
. Najbardziej podoba mi się ta ich ciekawość jak powieszę coś nowego. Z każdej strony muszą obwąchać, poobgryzać i przepychanki kto pierwszy  .
. bez tego strasznie się gramolą jak trzeba się przedostać z klatki do klatki
 bez tego strasznie się gramolą jak trzeba się przedostać z klatki do klatki 
 pobiegały niestety tylko raz i była to zabawa w "złap szczura zanim wyjdzie na zewnątrz", zwłaszcza Kokos i Resa (dwa białasy) dokazywały
 pobiegały niestety tylko raz i była to zabawa w "złap szczura zanim wyjdzie na zewnątrz", zwłaszcza Kokos i Resa (dwa białasy) dokazywały  a na stałe chcę zabezpieczyć kawałkiem pleksi ale od góry (kawałek pleksi przyczepiony na ostatnich 20-30cm kraty).
 a na stałe chcę zabezpieczyć kawałkiem pleksi ale od góry (kawałek pleksi przyczepiony na ostatnich 20-30cm kraty).bo szczury chyba generalnie lubią siedzieć w klatce jak najwyżej, gdyby tam wisiał hamak to by pewnie w ogóle nie korzystały z reszty klatki tylko by się kisiły w chomikówceMalachit pisze:No tak, cała klatka oprócz góry urządzona, to szczury na samej górze siedzą

Też ostatnio bawiłam si,ę z Naną w tą greRajuna pisze:hotkot - u mnie właśnie pod drzwiczkami górnymi każdej klatki wisi łapacz szczurówbez tego strasznie się gramolą jak trzeba się przedostać z klatki do klatki
a co do wybiegu, to tak, to była prowizorka, żeby moje ciapcie w ogóle pobiegały przez ten tydzień jak moja mama się nimi zajmowałapobiegały niestety tylko raz i była to zabawa w "złap szczura zanim wyjdzie na zewnątrz", zwłaszcza Kokos i Resa (dwa białasy) dokazywały
a na stałe chcę zabezpieczyć kawałkiem pleksi ale od góry (kawałek pleksi przyczepiony na ostatnich 20-30cm kraty).

.Tyle ,że uciekła mi kiedy ją karmiłam bo akurat się odwróciłam na jaieś 3 min po karmę  .No i okno było uchylone ...Uff...Złapałam ją ale mam za to konsekwencje palec ugryziony cały fioletowy,spuchnięty ledwo co w szkole pisze
 .Tyle ,że uciekła mi kiedy ją karmiłam bo akurat się odwróciłam na jaieś 3 min po karmę  .No i okno było uchylone ...Uff...Złapałam ją ale mam za to konsekwencje palec ugryziony cały fioletowy,spuchnięty ledwo co w szkole pisze   .Ale czego się dla ogoniastej nie robi??? Nadal ją kocham ...Z resztą mam jakieś inne wyjście
 .Ale czego się dla ogoniastej nie robi??? Nadal ją kocham ...Z resztą mam jakieś inne wyjście   

Strasznie pusto.hotkot pisze:A oto moje królestwo

, dodałam kilka nowych atrakcji. Mi najbardziej podoba się ogromny szczurołap w dolnej klatce, niestety tylko mi
, dodałam kilka nowych atrakcji. Mi najbardziej podoba się ogromny szczurołap w dolnej klatce, niestety tylko mi  , ogonki jak zwykle mają swoje ulubione miejsca. Już się pogodziłam z tym że nadal najatrakcyjniejszym miejscem jest chomiczówka, no cóż skoro muszą oglądać wszystko z góry to niech tak będzie. Co do półek, to one chyba jednak mają coś z ptaszków bo radzą sobie doskonale. Przeskakują z hamaka na hamak, a tam gdzie jest większa przestrzeń między poziomami to radzą sobie prętami z klatki.  Dwie półki z paneli podłogowych są na dole, jednak i tak są praktycznie nie używane, więc uznałam że to i tak nie ma sensu.
, ogonki jak zwykle mają swoje ulubione miejsca. Już się pogodziłam z tym że nadal najatrakcyjniejszym miejscem jest chomiczówka, no cóż skoro muszą oglądać wszystko z góry to niech tak będzie. Co do półek, to one chyba jednak mają coś z ptaszków bo radzą sobie doskonale. Przeskakują z hamaka na hamak, a tam gdzie jest większa przestrzeń między poziomami to radzą sobie prętami z klatki.  Dwie półki z paneli podłogowych są na dole, jednak i tak są praktycznie nie używane, więc uznałam że to i tak nie ma sensu. 

Miednicę w chomikówce możesz odwrócić i wyciąć w niej ze dwa wejścia - u mnie coś takiego pełno rolę domku i jest uwielbiane, mimo, że stoi na dnie
 Miednicę w chomikówce możesz odwrócić i wyciąć w niej ze dwa wejścia - u mnie coś takiego pełno rolę domku i jest uwielbiane, mimo, że stoi na dnie 
 można też im tam szmatek napchać
  można też im tam szmatek napchać 

Ale muszę mieć dwupiętrówkę, moje szczury co i rusz mają przetasowania i muszę je rozdzielać.
 Ale muszę mieć dwupiętrówkę, moje szczury co i rusz mają przetasowania i muszę je rozdzielać.