Raz kupiłam Chipsi trociny, raz wrzuciłam do klatki. NIGDY WIĘCEJ.
Moderator: Junior Moderator

A trociny były w caaaałym pokoju.
 A trociny były w caaaałym pokoju.Ja też dlatego nie używam już trochn, bo były wszędzie.. ciągle pełno poza klatką, wystarczy że szczur szybciej się poruszył ..Blanny pisze:Ja miałam wówczac kuwetę o wysokości 15 cm, więc to nie jest chyba mało.A trociny były w caaaałym pokoju.
I powtarzam - żwirek mam od zawsze, a moje szczury ani nie kichają, ani się nie drapią.

Już pisałam w innym temacie o moich doświadczeniach ze ściółkami/żwirkami i to wygląda tak:
 Już pisałam w innym temacie o moich doświadczeniach ze ściółkami/żwirkami i to wygląda tak: ), a na dodatek gdy szczury biegają to wszędzie się roznosi w promieniu metra czy dwóch od klatki
), a na dodatek gdy szczury biegają to wszędzie się roznosi w promieniu metra czy dwóch od klatki  Jest dość wydajna, pod warunkiem, że szczury nie leją gdzie popadnie i nie mają skłonności do śmierdzenia. Jako, że dostałam 10 l tej ściółki za darmo to uparcie jej używałam, ale po dwóch dniach od zmiany całości nie da się wytrzymać. A przy okazji szczury nabywają zapachu świni...
 Jest dość wydajna, pod warunkiem, że szczury nie leją gdzie popadnie i nie mają skłonności do śmierdzenia. Jako, że dostałam 10 l tej ściółki za darmo to uparcie jej używałam, ale po dwóch dniach od zmiany całości nie da się wytrzymać. A przy okazji szczury nabywają zapachu świni... )
) Teraz mieszam ją z chipsi mais, żeby ją zużyć i to już w ogóle świetne połączenie. Największy minus to fakt, że wokół klatki jest śmietnik (ściółka lniana ma wygląd takiej rozdrobnionej słomy;))... Ale bez problemu się odkurza.
 Teraz mieszam ją z chipsi mais, żeby ją zużyć i to już w ogóle świetne połączenie. Największy minus to fakt, że wokół klatki jest śmietnik (ściółka lniana ma wygląd takiej rozdrobnionej słomy;))... Ale bez problemu się odkurza.