przez smeg » Cz sty 16, 2014 10:45 am
Zmień weterynarza. W Krakowie z tego co wiem najbardziej polecana od szczurów jest dr Lewandowska z lecznicy Oaza. Czy jesteś w stanie powiedzieć, jaką dawkę antybiotyku przyjmuje szczur? Albo chociaż czy przyjmuje codziennie taką samą?
Leki powinno się podawać w dokładnie wyliczonych i wydzielonych dawkach - np. 1/4 tabletki pokruszona na proszek i wymieszana na łyżeczce z czymś dobrym w niewielkiej ilości, żeby mogło być zjedzone na raz. Ja nabieram na palec odrobinę serka typu almette albo miodu i obtaczam to w leku, szczur zlizuje całość z palca i mam pewność, że przyjął całą dawkę. Mam aktualnie 7 szczurów w jednej klatce i mogę precyzyjnie podać leki tylko tym, które tego wymagają.
Jeśli szczur ma problemy neurologiczne, to dlaczego dostaje antybiotyk? Chyba, że choruje na zapalenie mózgu lub ucha, ale wtedy antybiotyk powinien przynieść szybką poprawę stanu zdrowia, a nie konieczność przyjmowania go do końca życia. Przy takim leczeniu to życie nie potrwa zbyt długo.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf