Smegowych kłębuszków siedem

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Znaleźliśmy dzikusa?-Co zrobić???

Post autor: Paul_Julian »

Magamaga pisze:fotki z rybką nie będzie, bo mały poszedł z powrotem do smeg. Smutno mi trochę, bo kochany z niego malec.
Prawda? tez mi było smutno. Człowiek sie przez te kilka dni tak przyzwyczaił do maluszka.Fajnie sie było nim opiekowac, tym bardziej, ze z dnia na dzień wyglądał coraz lepiej.
Dobrze, że mu nareszcie jajka zeszły :)
Smeg, pamiętaj o wecie w przyszłym tygodniu :)

Tu jeszcze kilka foteczek z Wielkanocy :
Obrazek Obrazek Obrazek

Widać ogromną różnicę miedzy pierwszymi fotkami z tego tematu :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
klauduska
Kontakt:

Post autor: klauduska »

wygląda o wiele lepiej. dalej kciukam za niego i o fotki proszę!
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

A jak wygląda ta martwica teraz? Lepiej jest?
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Gdy Baś odjeżdzał ode mnie miał pół pupki już zarośnięte krótką sierścią, z 'gorszej strony' był nieduży, suchy strupek :D.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
Agatow

Post autor: Agatow »

Na szczęście maluszkowi się polepsza :) Pewnie smeg będzie pisała co i jak z Baśkiem. A zdjęcie z Wielkanocy z jajkiem jest urocze! Moje ogonki uwielbiają jajka więc mam nadzieję, że jemu też smakowało wielkanocne jedzonko :)
za TM: Zuzia, Muniek, Ziuta, Pasztet, Bestian, Szefowa, Strzałka, Piskałka, Indiana, Cykałka, Gremlin, Krecik, Księżniczka, Cytryny, Chmurka, Panika, Watka (Maluszynka)
polizmnie

Post autor: polizmnie »

Jej wczoraj czytałam tę historie :D ;)
szczurasek śliczniusi..
I tak miałam napisać ale pewnie teraz za późno oby sypać to dermatolem (żółty proszek) moja kicia rozwaliła sobie łape dośc bardzo niemiała skury na połowie łapy wewnątrz wet ją zszył ale się wszystko rozlazło no i poszłam do niego to powiedzał ze nie bedzie jej znowu szył bo musiał by to zrobić na zywca. A i tak duze prawdopodobienstwo by się to rozlazło bo za duzy kawał skóry brakowało i kazał myć rywanolem i sypać dermatolem co np 2h Dermatol bardzo ładnie wysuszył i odkazał rane po 2 tygodniach juz nie było widać rany dostała jeszcze antybiotyk przeciwzapalny który dawałam jej w domu. I koszta nie były duze ( no prócz szycia które kosztowało coś około 100 zł (narkoza droga)).
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Bardzo ładnie sie goiło pod Ozonellą (na mokrą ranę) i alantanem (na suchą). W życiu nie widziałem tak szybko gojącej się martwicy, która na początku wyglądała bardzo brzydko.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
polizmnie

no napewno choc jak chodzi o alantan taki w biało-niebieskiej( jakieś paski niebieski) i chyba zółty napis na tubce to taki coś lekaz mojej babci na skórki przepisał
Awatar użytkownika
Sky

Post autor: Sky »

bo to ogólnie lek na rany, przyspiesza gojenie, bo zawiera alantoinę. Ja dostawałam od weterynarza kiedyś, kiedy nie wiedziałam, że w aptece jest. Teraz sama stosuje i smaruje szczurkowi strupki :)
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.

http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

polizmnie pisze:no napewno choc jak chodzi o alantan taki w biało-niebieskiej( jakieś paski niebieski) i chyba zółty napis na tubce to taki coś lekaz mojej babci na skórki przepisał
Alantany są 2 : krem i maść, i każdy jest na co innego:
http://www.alantan.pl/Alantan-leki/Alan ... s-krem.php
http://www.alantan.pl/Alantan-leki/Alan ... n-masc.php

Basiek miał niebieski (maść).
Szczursieny :
W szczurzym raju:
polizmnie

ano to ten krem. Ale dermatol tey jest naprawde super. szpie si na rane i robi si strupek bardyo syzbko. Moja kicia miala naprawde wielk rane i si yagoio w cigu 2 tzgodni ye nie bzo đladu
polizmnie

o to takie cos i kosytuje naprawde grosye http://www.aptekaotc.pl/go/_info/?id=365
Awatar użytkownika
Wilczocha

Post autor: Wilczocha »

polizmnie pisze:ano to ten krem. Ale dermatol tey jest naprawde super. szpie si na rane i robi si strupek bardyo syzbko. Moja kicia miala naprawde wielk rane i si yagoio w cigu 2 tzgodni ye nie bzo đladu
Spójrz jak piszesz. Klawiatura ci się przestawiła. ::)
polizmnie

No własnie się przestawiła. Ale dziś już ok. :) y wchodziło zamias z a z zamias y.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

polizmnie pisze:No własnie się przestawiła. Ale dziś już ok. :) y wchodziło zamias z a z zamias y.
W opcjach językowych pozmieniaj wszystko na "polski programisty", usuń angielski i polski 214. W "zaawansowanych opcjach" (to samo okienko) poszukaj "skróty" lub "sekwencja klawiszy" i zmień na "brak" lub "nieprzypisane".
Wtedy samo Ci sie nie będzie przełączać, bo tam sie ustawia jakimi klawiszami ma się przełączać między językami.

Smeg, co tam u brzdąca ?
Szczursieny :
W szczurzym raju:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”