Moje dziewczynki kochane <3

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
marie_chan

Moje dziewczynki kochane <3

Post autor: marie_chan »

Nadeszła chwila, abym przedstawiła moje dwie kochane wariatki. Miałam wcześniej cztery chomiki, ale po śmierci ostatniego doszłam do wniosku, że jakoś nie mam szczęścia do tych zwierzaków :( . Ze szczurkami po raz pierwszy zetknęłam się "na żywo" u szwagierki mojej koleżanki, i - co tu dużo mówić - zakochałam się w nich po prostu :). Były takie ciekawskie i cudowne, przypadły mi do gustu o wiele bardziej niż chomiczki. Szczurek miał dodatkowo u mnie tą zaletę, że będę mogła ograniczyć wizyty mamy w moim pokoju (chomiczki ledwo znosiła ;D ). Sakurę kupiłam jeszcze w gimnazjum. Później przyszedł czas na Julkę i Zuzę ;) . Rodzice nie za bardzo za nimi przepadają, ale nie mają nic do gadania, bo dziewczyny przebywają u mnie w pokoju, a po całym domu biegają jedynie pod ich nieobecność ;) . Panny bardzo się lubią i dosyć rzadko dochodzi między nimi do kłótni. Mają dosyć odmienne charaktery, ale kocham je jednakowo :) .

Zuzia vel Szatan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Prawdziwe ADHD. Nie usiedzi spokojnie ani przez chwilę. Po wypuszczeniu klatki albo włamuje się do mojej sofy i zagrzebuje w pościeli (przy okazji wygryzając dziury w kocach albo piżamie - dlatego muszę wszystko wyciągać jak biega :) ), albo skacze po szafkach. Przybiega do mnie na chwile, da się pogłaskać i znowu biegnie do swojego królestwa. No chyba że mam akurat przy sobie jakieś smaczne jedzonko - wtedy kręci się wokół mnie dopóki czegoś nie dostanie, nagle staje się strasznie przyjacielska i zainteresowana moja osobą ;D . Wszystkie pogryzione bluzki czy książki to przeważnie jej robota. Taki mały diabełek ;) .

Julka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Całkowite przeciwieństwo Zuzanny. "Ta grzeczna", jak mówi mój młodszy brat (zresztą jest z nią na drugim zdjęciu) :) . Upiera się, że Julka jest jego szczurką, tylko dziwne że jest jej "panem" tylko jeśli chodzi o głaskanie czy zabawę, bo sprzątać klatkę muszę ja ;D . Julka jest dużo spokojniejsza od koleżanki. Daje sobie w miarę spokojnie założyć smyczkę i wychodzi ze mną na dwór. Gdy Zuza opanowuje mój pokój, Julka siada grzecznie obok mnie :) . Z koleżanką też pobiega, ale nie czyni takich zniszczeń jak ona (ma jedynie dziwną słabość do kabla od anteny który regularnie podgryzała, dopóki nie zastawiłam go książkami) ;D .

A oto dziewczynki w ich klatce. W sumie to głównie Zuza :) . Zdjęcia nie najlepsze, ale postaram się niedługo dodać coś
lepszego :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obecnie: Zuzia, Jula, Yuki
W nowych domach: Miś, Akemi ABRAXAS, Arisa, Kirara HAPPY FEET :)
Za TM: Sakura, Malutka ;(
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=26524
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Re: Moje dziewczynki kochane <3

Post autor: Jessica »

ładniusie panienki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
matrix360

Post autor: matrix360 »

Panienka juz się nie może doczekac, żeby je poznac i Ciebie ;) ;D
Awatar użytkownika
Shigella

Post autor: Shigella »

Śliczne dziewczynki:)
A Zuzia to cały mój Tadeuszek z charakteru! Nie ma to jak ADHD - przynajmniej wesoło jest;)
Z nami Czaruś i Aruś - http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36300
Za TM - Tadzio i Denis <3
Awatar użytkownika
marie_chan

matrix123, ja również nie mogę się doczekać i dziewczyny też ;D Mam nadzieję że nie rozniosą mi pokoju w trójkę, bo Julka dzisiaj też coś odwalała ;D
Shigella, Twój Tadzio jest cudny :-*. ADHD czasami sprawiają nieco kłopotów, ale za to ile frajdy ma się z nimi ;D .
Dzisiaj robiłam szczurkom małe przemeblowanie w klatce, podczas którego przeszkadzały jak tylko mogły. Nawet Julka! Biła na głowę Zuźkę,a to już nie lada wyczyn ;D . A tak się nie mogłam jej nachwalić ostatnio ;D

Przepyszne nożyczki :P
Obrazek
Mała gimnastyka w starym hamaczku ;D
Obrazek
Poszperamy pani na półce, a co :D
Obrazek
Próba kradzieży dokumentów z barku :)
Obrazek
I wreszcie odpoczynek w nowym domku
Obrazek

Jej koleżanka oczywiście lepsza nie była
Atak na kapcie mojej mamusi ;D
Obrazek
Próba dostania się do ulubionej szafki z bluzkami. Skubana nauczyła się ją otwierać, ciągnąc za jakiś wystający ciuch :D
Obrazek
Odpoczynek w tunelu :)
ObrazekObrazek

Chciałam zrobić więcej zdjęć, ale bateria padła a musiałam jeszcze okna myć więc starałam się z tą klatką skończyć jak najszybciej :( . Niedługo wrzucę jej zdjęcie :)
matrix360

http://img153.imageshack.us/i/julia2p.jpg/ - jaka wysportowana ;D Moi za Chiny tak nie zrobią ::)
Awatar użytkownika
Shigella

Poczekaj, poczekaj - jeszcze trochę to i wystające ubrania nie będą potrzebne do otwierania szafy - wiem z doświadczenia;)

A co do przemeblowań w klatce - u mnie działa to na pierwsze hmm 2godz - potem wszystko jest i tak po Tadziowemu, więc niewiele mam do gadania - gorzej jak próbuje robić porządki u mnie na półkach;)

I czekam na zdjęcia klatki - może coś podpatrzę ciekawego - moja nowa niedługo przyjdzie to trzeba będzie jakoś urządzić:)
Awatar użytkownika
marie_chan

Wreszcie znalazłam czas na zdjęcia i pisanie. Koniec tego pracowitego tygodnia ;D .

We wtorek Zuza uznała że absolutnie musi mi pomóc w przygotowaniu do ustnej z polskiego. Jej przyjaciółka smacznie spała w klateczce, a szczurcia tak na mnie patrzyła gdy chciałam wyjść z pokoju, że w końcu się zlitowałam i wzięłam ją ze sobą na komputer. Taaak... Udawała grzeczną przez jakieś 5 min, siedząc u mnie na kolanach gdy dokańczałam prezentację (dzień przed maturą, nie ma co :P ). Potem zeskoczyła i zaczęła zwiedzać (rzadko bywa w tym pokoju gdzie mam komputer, większość czasu spędza w moim). Zerkałam na nią kątem oka i gdy zobaczyłam że nie bardzo ciągnie ją do kabli, zajęłam się pisaniem. W pewnym momencie chciałam ruszyć myszką... a ta nie działa :P ! Pociągnęłam za kabel, bo myślałam że odłączyła się albo coś i zobaczyłam, że mój diabełek jednak do kabli się dostał ;D . Na szczęście tylko do tego jednego, brat by mnie zabił jakby pogryzła więcej. No ale moja wina, dałam się zwieźć jej niewinnej mordce i wzięłam ją ze sobą :D . Na szczęście mieliśmy drugą myszkę, bo nie wiem jak inaczej bym prezentację wydrukowała :P . A obie dziewczyny mają szlaban na ten pokój, drugi raz nie pomogą nawet pysie aniołków.

Uszyłam im taki domek-hamaczek ze starej bluzy polarowej. Był zaszyty z czterech stron i miał wejście z góry, ale Zuzia (która pierwsza go opanowała i przez pierwszy dzień w ogóle nie wpuszczała tam Julki) uznała najwyraźniej, że nie będzie przebywać w czymś co jest zaszyte praktycznie z każdej strony, i wygryzła otwór w jednym z boków :) .

Obie laski miały wczoraj swój wielki dzień - z okazji osiemnastki brata przyjechała do nas jego chrzestna z córkami i mężem, wielcy wielbiciele szczurków (przynajmniej jedni ludzie w mojej rodzinie, którzy rozumieją i podzielają moją miłość do ogonków) :) . Dziewczyny łaskawie dały się sobą pozachwycać, były miziane i ściskane :)

A teraz zaległe zdjęcia
klateczka z Zuzą w domku-hamaku
Obrazek
Jula vs worek na sznurku
Obrazek
śpimy na główce
Obrazek
czeeeść :)
Obrazek
w rurze
Obrazek
śniadanko
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
asia030984

Post autor: asia030984 »

Śliczne te Twoje sczurki :)
Awatar użytkownika
Shigella

Hehe spanie na głowie zawsze mnie rozbraja! że im tak wygodnie to ja nigdy zrozumieć nie potrafiłam;p
Awatar użytkownika
marie_chan

Julka w ogóle różne akrobacje wyczynia, to spanie na głowie to u niej norma ;D . Ale też się zastanawiam jak tak można :D .
matrix360

Ona tak się bawi tym workiem na sznurku? Moje to by chyba się bały i uciekały, a jakbym później go zostawiłą to by był zasikany i porozrywany - w akcie zemsty :D
Awatar użytkownika
marie_chan

No to nieźle Twoi chłopcy rozrabiają ;D Nie no Zuzia się boi, a Julka z początku nie wykazywała zainteresowania workiem, ale jak zaczęłam nim ruszać obok niej to zaczęła go gonić :D I to jest teraz jej prywatny woreczek do zabaw, Zuzy jakoś nie rusza ;)
Awatar użytkownika
marie_chan

Wreszcie się doczekałam kolejnej dziewczynki ;D . Mimo małych trudności udało mi się wczoraj przywieźć od Matrix wspaniałą dziewuszkę - jak na razie bezimienną, mam kilka propozycji, muszę przemyśleć wszystkie ;) . Mała była bardzo grzeczna podczas podróży, po wyjęciu z transporterka schowała mi się pod kurtkę i siedziała tak praktycznie do końca jazdy autobusem :) . Kobieta na siedzeniu po przeciwnej stronie zrobiła taaakie oczy jak wyciągnęłam małą, ale nic nie powiedziała :P .

Podczas łączenia z Zuzą i Julą obie mnie zaskoczyły. Zazwyczaj przyjaźnie nastawiona i zainteresowana każdym Jula uciekała przed małą, natomiast zwykle agresywna Zuza nie odstępowała jej na krok. Coś im się poprzestawiało :) . Jula zeskakiwała z łóżka ilekroć mała podchodziła bliżej niej, a Zuza przejęła rolę troskliwej opiekunki, starając się ściągnąć dziewczynkę na podłogę i oprowadzić po pokoju ;D . Po włożeniu do klatki obie weszły do domku, obrażona Jula schowała się w hamaczku :P . Ale dzisiaj rano wszystkie spały w jednym rękawie, więc w niedługim czasie powinna zapanować zgoda między całą trójką ;) . Jak tylko zrobię jakieś zdjęcia to wrzucę aby pochwalić się dziewuszką, wczoraj niestety nie miałam aparatu :)
matrix360

Jak cudownie, że obyło się bez bitew :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”