Niedoswiadczona i dziwne (chyba) zachowanie
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Niedoswiadczona i dziwne (chyba) zachowanie
Witam
Mam szczurzyce (tak wiem szczury to zwierzeta stadne, szukam drugiej) Mysze od 2 tyg. Kupiona co prawda w zoologiku ale prowadzonym przez dobrego znajomego. Mysza powoli sie oswaja. Dzis jednak jak wstalam zobaczylam ze calkowicie przekopala sciolke w klatce na jedna strone(zrobila to po raz pierwszy), do tego prycha i czysci pyszczek. Co sadzic o takim zachowaniu?
Mam szczurzyce (tak wiem szczury to zwierzeta stadne, szukam drugiej) Mysze od 2 tyg. Kupiona co prawda w zoologiku ale prowadzonym przez dobrego znajomego. Mysza powoli sie oswaja. Dzis jednak jak wstalam zobaczylam ze calkowicie przekopala sciolke w klatce na jedna strone(zrobila to po raz pierwszy), do tego prycha i czysci pyszczek. Co sadzic o takim zachowaniu?
Re: Niedoswiadczona i dziwne (chyba) zachowanie
Samym przekopaniem klatki się nie przejmuj.
Co do prychania, jest kilka opcji. Albo ściółka pyli i podrażnia układ oddechowy ( sporo trocin tak ma ), albo jest zaziębiona ( częste w zoologach ), albo ma pasożyty ( częste w zoologach ).
Jeśli mała jest na trocinach, zmień ściółkę i obserwuj.
Jeśli kichanie nie przejdzie, pogorszy się, albo dojdą strupki ( na uszach, karku w okolicach głowy ) idź do weterynarza.
Na dzień dzisiejszy możesz podać jej np. vibovit.
Co do prychania, jest kilka opcji. Albo ściółka pyli i podrażnia układ oddechowy ( sporo trocin tak ma ), albo jest zaziębiona ( częste w zoologach ), albo ma pasożyty ( częste w zoologach ).
Jeśli mała jest na trocinach, zmień ściółkę i obserwuj.
Jeśli kichanie nie przejdzie, pogorszy się, albo dojdą strupki ( na uszach, karku w okolicach głowy ) idź do weterynarza.
Na dzień dzisiejszy możesz podać jej np. vibovit.
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
A co mozecie powiedziec odnosnie przekopywania? Faktycznie z tym pyleniem mozliwe bo wczoraj zmienilam podloze na nowe
Najczęściej to oznaka zwyczajnej nudy.
Ale obserwuj jej brzuszek, jest ryzyko że kombinuje gniazdo na poród.
Ale obserwuj jej brzuszek, jest ryzyko że kombinuje gniazdo na poród.
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
niestety Mysza nie jest tak odwazna i na reke jeszcze nie wejdzie a lapana byc nie lubi
A widzisz, z adopcji od doświadczonej osoby, dostałabyś od razu dwa OSWOJONE, niekichające maluchy, porady co do ściółki i klatki i pewność że ciąży nie ma ... Znajomy ze sklepu się nie umywa .
Poczekaj w takim razie. Ciąża trwa do 22 dni, jeśli nie urodzi adoptuj jej koleżankę, oswojoną, z pewnego źródła. Oswojona koleżanka pomoże jej przełamać lęk przed Tobą.
Poczekaj w takim razie. Ciąża trwa do 22 dni, jeśli nie urodzi adoptuj jej koleżankę, oswojoną, z pewnego źródła. Oswojona koleżanka pomoże jej przełamać lęk przed Tobą.
Teraz juz to wiem, ale jak to się mówi mądry Polak po zakupie
Nie wszystkie szczurki z adopcji są oswojone, przykro mi to stwierdzić Pewnie słowo "oswojone" otwiera maluchom więcej drzwi niż "raczej nieufne" ale mimo to powinno się szczerze opisywać charakter maluchów.
ten się nie myli, kto nic nie robi