o mój boże! i jeszcze mi powiedz, że Twoja mam jest chrześcijanką... powiedz jej, że popełniła morderstwo! Zabijanie zwierząt nie dotyczące zabijania dla celów hmmm "spożywczych" jest karalne... nawet szczurów! Jak tak można?! _^_Gingerka pisze:Wiecie co? Ja mam tylko jednego szczura bo mi rodzice nie pozwalają na 2. No fakt w klatce jest smutna ale jak ja mam przy sobie jest taka kochana..i nie chce dokupywać jej koleżanki bo raz już kupiłam, mama wpadła w szał i spuściła tego szczura w toalecie.
Dlaczego szczury powinny byc trzymane razem?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- Milka-sensei
Re: Dlaczego szczury powinny byc trzymane razem?
To istna bzdura co napisała, nie ma co się przejmować i offtopować, szkoda nerwów
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
Do zobaczenia Skarby moje...
Troll..?
Dziewczyny:
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
"Beyond the door there's peace I'm sure,
And I know there'll be no more tears in Heaven”
Chłopaki:
Za TM: Fred Bimber Konan Zgredek Biała Ruda Haśka Czarna Didi Hak Smok Blanka Fufa Grzmot Lukrecja Wróżka Wilk Duch Delicja
Raczej. Nie sądzę aby ktoś był wstanie zrobić coś takiego, a jeśli nawet to kto by się do tego przyznawał?
Mi byłoby strasznie wstyd za takie zachowanie matki, nie mówiąc już o tym, że bym jej tego nie wybaczyła.
Strasznie głupie zachowanie ze strony tej osoby..
Mi byłoby strasznie wstyd za takie zachowanie matki, nie mówiąc już o tym, że bym jej tego nie wybaczyła.
Strasznie głupie zachowanie ze strony tej osoby..
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
Wczoraj napisała że ma 2 szczury.. Też niewierze żeby ktoś spuścił szczura w toalecie.
Dziewczyny:
Chłopaki:
Chłopaki:
Dokładnie Blanny ! Ten sam przykład podałam tacie przy długiej rozmowie 'uszczurawiającej'. I myślę, że miało to wpływ na jego postrzeganie całej sprawy. Człowiek jest taką 'piłką' dla samotnego szczura - nosek czas czuje pustkę, bo piłka to przedmiot, rzecz, a nie odzwierciedlenie jego samegoBlanny pisze:Myślę, że najbardziej problem stadności przedstawia film Cast Away - Poza światem. Ci, którzy mają wątpliwości, niech obejrzą ten film jeszcze raz, myśląc o Tomie Hanksie jako szczurze. (Bez obrazy dla Toma, bo to świetny aktor, ale my przecież kochamy szczury. ) Ładnie tam jest przedstawione, jak mało nie oszalał (no dobra, w pewnym momencie oszalał) i do tego stopnia brakowało mu towarzysza, że zaprzyjaźnił się z piłką.. Szczur samotny jest właśnie takim Tomem Hanksem uwięzionym na bezludnej wyspie.
Moja mama sie wkurzyła ale wybaczyłam jej bo co miałam zrobić? Ale umawa była taka że kupuje drugie szczura za to co zrobiła. I sie zgodziła. Teraz mam dwa zadowolone szczurki
Ze mną kot
[*] Zosia, Marysia[/size]
[*] Zosia, Marysia[/size]
- Paul_Julian
- Kontakt:
Lepiej od razu oddaj te szczury. Bo co będzie jak sie okaze , ze mama się znowu wkurzy albo operacja czy wizyta u weta będa za drogie ?Gingerka pisze:Wiecie co? Ja mam tylko jednego szczura bo mi rodzice nie pozwalają na 2. No fakt w klatce jest smutna ale jak ja mam przy sobie jest taka kochana..i nie chce dokupywać jej koleżanki bo raz już kupiłam, mama wpadła w szał i spuściła tego szczura w toalecie.
Wybaczyłas matce pozbawienie życia żywej istoty ? Nie dziwię sie, ze kupiłaś, nikt Tobie nie da szczura do adopcji, nie z ryzykiem ZABÓJSTWA.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
To jakiś troll forumowy, nie chcę wierzyć, że to prawda...
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Pewnie że troll, lepiej nie zwracać uwagi, szkoda zaśmiecać wątek.
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin
- Paul_Julian
- Kontakt:
Dopiero co znalazłem fajny filmik, dlaczego trzeba miec kilka szczurków
http://www.youtube.com/watch?v=cDy3bMRu ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=cDy3bMRu ... re=related
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju:
A co jeśli szczur nie toleruje innych towarzyszy? Pamiętam miałam w 2003 szczurzyce, roczną samice, wzięłam dla niej towarzyszkę, wsadziłam tą drugą do klatki i gdyby nie moja szybka interwencja byłoby po szczurze.... Szczury musiały być trzymane osobno, inaczej ta roczna zeżarła by tą drugą.
Bo popełniłaś błąd przy łączeniu. Trzeba wiedzieć jak łączyć zanim się za to weźmie. Gdyby mi ktoś obcy wlazł do mieszkania ot tak, też nie byłabym delikatnie mówiąc: Niezadowolona..
Dlatego też nie możesz powiedzieć, że Twoja szczurzyca nie tolerowała innych, bo źle przeprowadzałaś łączenie.
Dlatego też nie możesz powiedzieć, że Twoja szczurzyca nie tolerowała innych, bo źle przeprowadzałaś łączenie.
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Mini pociechy<-
->Mini pociechy<-
-
- Kontakt:
jeśli tak po prostu włożyłaś nową szczurzycę do klatki, to się nie dziwię - wrzuciłaś obcego, intruza, na teren starszej szczurki... łączenie trzeba odpowiednio przeprowadzić, wszystko jest opisane w odpowiednim temacie w dziale 'stadko'.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
próbowałam je połączyć np. na neutralnym gruncie -ale tej starszej chyba odpowiadała samotność, bo nie dało jej się przekonać do nowej koleżanki.
Może gdybym wcześniej znała te forum, byłoby inaczej
Może gdybym wcześniej znała te forum, byłoby inaczej