Własna mieszanka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
RE: Własna mieszanka
to ja wam jeszcze bardziej namącę: orkisz zamiast pszenicy! to w końcu pszenica, ale stara odmiana i bardziej odżywcza. bywa w zdrowej żywności.
ja moim daję płatki orkiszowe. orkisz w ziarnach wykończyły już świnki
ja moim daję płatki orkiszowe. orkisz w ziarnach wykończyły już świnki
ten się nie myli, kto nic nie robi
platki jeczmienne 1,61 300g
platki orkiszowe 3,98 300g
granulat sojowy 2,67 200g
makaron orkiszowo-gryczany kolanka 4,77 300g
makaron pszenny razowy 2,93 400g
razem: 15,96 + 10zl koszty przesylki. w zamian za nie ruszenie tylka z domu
ma ktos jeszcze pomysl co dorzucic do listy?
(dla janosci te produkty chce dorzucic do mieszanki, oprocz tego mam jeszcze chyba owies naturalny z ciocinego pola, platki kukurydziane, jeszcze jakies inne, pszenice preparowana, makaron normalny, ziola natura szczura i nie wiem co jeszcze).
a-a, jeszcze siemie lniane chcialam kupic, ale to juz w spozywczaku/aptece. (ok 2zl)
platki orkiszowe 3,98 300g
granulat sojowy 2,67 200g
makaron orkiszowo-gryczany kolanka 4,77 300g
makaron pszenny razowy 2,93 400g
razem: 15,96 + 10zl koszty przesylki. w zamian za nie ruszenie tylka z domu
ma ktos jeszcze pomysl co dorzucic do listy?
(dla janosci te produkty chce dorzucic do mieszanki, oprocz tego mam jeszcze chyba owies naturalny z ciocinego pola, platki kukurydziane, jeszcze jakies inne, pszenice preparowana, makaron normalny, ziola natura szczura i nie wiem co jeszcze).
a-a, jeszcze siemie lniane chcialam kupic, ale to juz w spozywczaku/aptece. (ok 2zl)
za TM: Stefcia [*] 14.01.06, Tess - XI 05 - [*] 28.11.2006... zawsze będę o Was pamiętać..
moniaaa co do natury szczura... tez myslalam żeby to zrobić ale wiem, że moich paskudnikow nie oszukam... i w ten sposób to ja mogę całą karmę stracić. monia jest pytanie czy możesz tam jeszcze coś domówić? byłaś w sklepie ze zdrową żywnością? porówanłaś ceny?
uważaj jak ci wiadro tej karmy wyjdzie.... hihihih
gijane: platki kukurydziane sa( kukurydza) płatki owsiane są ( owies) no i z tą pszenicą mam problem... a kaszę jeczmienna dostają gotowaną
ja dokupiłam takie chrupki (?) kuleczki orzechowe z animals( nie doszukalam się na opakownaiu jakiś E-XXX choć pewnie i tak ukryte są tam) mają na składzie dużo witamin i miroelementów ( kupiła to w carrefourze za 1,5 zł małe opakowanie- jak czasem się im trafi w karmie to witaminek łykną:)
moniaa proponuję dokupić soczewicę ( 2,20 zł za 300 bodajże gram) groch połówki, PŁATKI OWSIANE- niezbędne, kocie kulki na wagę( najlepeij kurczakowe) pestki dyni nieluskane i bananów suszoncyh troszq;) najlepiej się przejedź do AUCHAN i na bazarku sobie na wagę kup:)
a siemie lniane.. u mnie nie schodzi nigdy za male chyba
uważaj jak ci wiadro tej karmy wyjdzie.... hihihih
gijane: platki kukurydziane sa( kukurydza) płatki owsiane są ( owies) no i z tą pszenicą mam problem... a kaszę jeczmienna dostają gotowaną
ja dokupiłam takie chrupki (?) kuleczki orzechowe z animals( nie doszukalam się na opakownaiu jakiś E-XXX choć pewnie i tak ukryte są tam) mają na składzie dużo witamin i miroelementów ( kupiła to w carrefourze za 1,5 zł małe opakowanie- jak czasem się im trafi w karmie to witaminek łykną:)
moniaa proponuję dokupić soczewicę ( 2,20 zł za 300 bodajże gram) groch połówki, PŁATKI OWSIANE- niezbędne, kocie kulki na wagę( najlepeij kurczakowe) pestki dyni nieluskane i bananów suszoncyh troszq;) najlepiej się przejedź do AUCHAN i na bazarku sobie na wagę kup:)
a siemie lniane.. u mnie nie schodzi nigdy za male chyba
no wlasnie mam takiego dola, bo tego motywu z ziolami nie przemyslalam i teraz caalaa karma na ziolowo pachnie, eh.. trzymam kciuki za to, ze maluchy sie przyzwyczaja..
w sklepie ze zdrowa zywnoscia nie bylam, chociaz w poznaniu ich kilka (kiedys szukalam na marcinie i nie znalazlam :|) ale to z lenistwa jeszcze tego nie zamowilam, wiec jak cos chcesz to mozemy zamowic razem i zrzucic sie na wysylke (wyjdzie jeszcze taniej, bo do 5kg jest 10zl)
to jak cos chcesz to pw albo gg
tak mysle sobie, ze te produkty, o ktorych iszesz tez domowie w tym sklepie (a pestki dyni i jakies suszone owoce to mam w meganie owocowym ktorego tez chyba troche dosypie, ale bez tych wiesniackich kolorowych chrupek, ale jeszcze sie zastanawiam..)
tak sobie planuje jeszcze buraczkow posuszyc, ale to po egzaminie
w sklepie ze zdrowa zywnoscia nie bylam, chociaz w poznaniu ich kilka (kiedys szukalam na marcinie i nie znalazlam :|) ale to z lenistwa jeszcze tego nie zamowilam, wiec jak cos chcesz to mozemy zamowic razem i zrzucic sie na wysylke (wyjdzie jeszcze taniej, bo do 5kg jest 10zl)
to jak cos chcesz to pw albo gg
tak mysle sobie, ze te produkty, o ktorych iszesz tez domowie w tym sklepie (a pestki dyni i jakies suszone owoce to mam w meganie owocowym ktorego tez chyba troche dosypie, ale bez tych wiesniackich kolorowych chrupek, ale jeszcze sie zastanawiam..)
tak sobie planuje jeszcze buraczkow posuszyc, ale to po egzaminie
Ostatnio zmieniony ndz sty 28, 2007 10:12 am przez moniaaa, łącznie zmieniany 1 raz.
za TM: Stefcia [*] 14.01.06, Tess - XI 05 - [*] 28.11.2006... zawsze będę o Was pamiętać..
z tą naturą szczura to różnie bywa;)chcoiaż wiem, że kara nie daje jej bo jej ogony tego nie lubią:)skoro do 5 kg to możesz poszaleć i podomawiać:) choć nie wiem ale wydaje mi się, że w AUchan są tanie banany bo teraz 5,9 o ile się nie myle a wszedzie widziałam za 10 zł za kg ( a sama je uwielbiam i połowe zjadlam jak kupiłam :>)
co do suszonych buraczków- też widziałam w sklepie 150 g za bodajże 3 zł więc nie wiem czy jest sens się meczyć;) napiew zobacz czy paskudniki te zioła będa jeść i wtedy ewentualnie zrób. Ktoś pisał ( ESTI bodajże?) że fajna sprawa jest z dosypaniem do meiszanki wysuszonego pokrojonego na drobno chlebka różnych rodzajów:) a kolorowe chrupki wywal bez skrupułów mając takie smakołyki nie powinny narzekać:)
co do suszonych buraczków- też widziałam w sklepie 150 g za bodajże 3 zł więc nie wiem czy jest sens się meczyć;) napiew zobacz czy paskudniki te zioła będa jeść i wtedy ewentualnie zrób. Ktoś pisał ( ESTI bodajże?) że fajna sprawa jest z dosypaniem do meiszanki wysuszonego pokrojonego na drobno chlebka różnych rodzajów:) a kolorowe chrupki wywal bez skrupułów mając takie smakołyki nie powinny narzekać:)
- Mona i Kuba
moniaaa wydaje nam sie, ze mimo wszystko przeplacasz :/ Praktycznie te wszystkie rzeczy mozna dostac - nawet nie w sklepach ze zdrowa zywnoscia, a w normalnych. My ostatnio kupilismy za niecale 1,60 platki pszenne w Piotrze i Pawle byly tez tam platki jeczmienne, orkisz czy granulat sojowy w cenach parktycznie takich samych jak te Twoje.
My moze nie mamy swojej mieszanki - we wlasciwym slowa znaczeniu - bo podstawa jest BestFriend + PuffRols, ale to wszystko mieszamy wlasnie z roznego rodzaju platkami, orzeszkami, rodzynkami czy suszonymi owocami i warzywami... Stad troszke sie orientujemy bo wchodzac do sklepu (to juz chyba nasze skrzywienie) zawsze szukamy czegos potencjalnie nadajacego sie dla naszych dziewczyn... i przewaznie cos znajdujemy
My moze nie mamy swojej mieszanki - we wlasciwym slowa znaczeniu - bo podstawa jest BestFriend + PuffRols, ale to wszystko mieszamy wlasnie z roznego rodzaju platkami, orzeszkami, rodzynkami czy suszonymi owocami i warzywami... Stad troszke sie orientujemy bo wchodzac do sklepu (to juz chyba nasze skrzywienie) zawsze szukamy czegos potencjalnie nadajacego sie dla naszych dziewczyn... i przewaznie cos znajdujemy
o to ja do PIPY musze zajechać:)dziekuje;)
eh. zbiliscie mnie z tropu. niech bedzie, przejade sie do piotra i pawla
ale to hmm... we wtorek. o. i moze jeszcze zahacze gdzies o jakis sklepik, hmm... jak cos to dam znac :>
przez te ziola to chyba zrobie mieszanke od podstaw ;p
btw: a chlebek w grzankach to ja tez dodaje ciury sie zawsze cieszyly jak mialy grzanki z chlebka razowego ze zbozami w srodku
ale to hmm... we wtorek. o. i moze jeszcze zahacze gdzies o jakis sklepik, hmm... jak cos to dam znac :>
przez te ziola to chyba zrobie mieszanke od podstaw ;p
btw: a chlebek w grzankach to ja tez dodaje ciury sie zawsze cieszyly jak mialy grzanki z chlebka razowego ze zbozami w srodku
Cud Erwin zjadł hibiskusa z Natury Szczura nei panikuj moniaa a nóż to będą jeść? zaloże sie ze bedą zapychać jak szalone a nawet jeśli to powybierają reszte a zioła zostawią.... może ty powietrz troszq to mieszankę? moje zapach odstraszał
bylam w PIPle, tylko ze na glogowskiej, a on tam taki maly dosc.. Jedyne co fajnego znalazlam to groch i pieczywo zytnie z Sonko ;p
w drodze powrotnej wpadlam do chaty polskiej czy jakos tak i znalazlam otreby pszenne O_o pestki dyni nieluskane i kotlety sojowe (ale to juz nie do mieszanki, tylko tak na przyszlosc )
no i nic wiecej ciekawego :| chyba musze do browaru skoczyc.
a mieszanke tak mysle juz im dzisiaj wsypie do miski, do jutra sie przewietrzy, a pozniej to sie zobaczy
w drodze powrotnej wpadlam do chaty polskiej czy jakos tak i znalazlam otreby pszenne O_o pestki dyni nieluskane i kotlety sojowe (ale to juz nie do mieszanki, tylko tak na przyszlosc )
no i nic wiecej ciekawego :| chyba musze do browaru skoczyc.
a mieszanke tak mysle juz im dzisiaj wsypie do miski, do jutra sie przewietrzy, a pozniej to sie zobaczy
to szczury nie jedzą ziół z natury szczura? a chciałam im kupić większą ilość tego... jak to w końcu jest, kupować, nie kupować?... dałam moim trochę ziółek [suchych] jak uznałam, że jeden maluch ma katar i ziółka zniknęły. może w ściółce? :>
ten się nie myli, kto nic nie robi
mozliwe, ze w sciolce. ja bym nie ryzykowala z duzym opakowaniem na poczatek ;p
ale to od ich gust (gustow? ) zalezy, moze lubia
ale to od ich gust (gustow? ) zalezy, moze lubia
co do chleba w mieszankach- tez dawalam chleb mojemu chlopaczkowi. do czasu, jak pani od zywienia odradzila mi tego. w chlebie jest cala masa spulchniaczy, ulepszaczy, upiekniaczy i innych usyfiaczy. dla szczurkow wszelkie pieczywo ( poza zrobionym samemu) jest niewskazane.
(zrodlo informacji- dr hab. Ewa Sawosz, katedra zywienia zwierzat i paszoznastwa , wydzial nauk o zwierzetach sggw)
(zrodlo informacji- dr hab. Ewa Sawosz, katedra zywienia zwierzat i paszoznastwa , wydzial nauk o zwierzetach sggw)
to mnie teraz zbilas z tropu zupelnie O_O
wybacz, nie to bylo moim celem
proponuje znalezc przepis na chleb ( chyba zrobienie go nie jest bardzo trudne? nie wime, nie robilam nigdy) i zerobic wlasny, specjalnie dla ogonow. mozna wtedy dodac do niego duzo ziarenek, np siemie lniane, ktore jest bardzo male i normalnie szczurki go chyba nie zauwazaja.
proponuje znalezc przepis na chleb ( chyba zrobienie go nie jest bardzo trudne? nie wime, nie robilam nigdy) i zerobic wlasny, specjalnie dla ogonow. mozna wtedy dodac do niego duzo ziarenek, np siemie lniane, ktore jest bardzo male i normalnie szczurki go chyba nie zauwazaja.