[Klatka] Ferplast Furet Tower
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
[Klatka] Ferplast Furet Tower
Kilka klatek ma swoje tematy a coraz więcej osób pyta o Towera, więc uznałam, że taki temat może sie przydać.
Wymiary:
-Szerokość: 75cm
-Głębokość: 80cm
-Wysokość: 160cm
-Wysokość kuwety: ok.15cm
-Rozstaw prętów: 1,5cm
Dla ilu szczurów?
Wg kalkulatora dla 16, wg mnie 20 też mogłoby wygodnie w niej mieszkać.
Zalety:
-przede wszystkim wielkość
-dwie kuwety:
*szczury mniej sikają po ścianach i podłodze
*w razie upadku wysokość jest niższa niż w przypadku wolier itp.
*jest możliwość przedzielenia klatki na dwie osobne
-bardzo dobre wykonanie (trwała farba, twardy plastik)
-kształt, dla niektórych może to być minus, dla mnie to, że tower jest prawie kwadratem, jest dużym plusem
-duże drzwiczki
-kółka, przy tak dużej klatce idealny pomysł
Minusy:
-bywa ciężka w sprzątaniu
więcej nie stwierdziłam
U nas klatka sprawuje sie od ponad pół roku i jestem z niej bardzo zadowolona, spokojnie moge ją polecić
Chętnie odpowiem na jakieś pytanie odnośnie użytkowania, itp.
Wymiary:
-Szerokość: 75cm
-Głębokość: 80cm
-Wysokość: 160cm
-Wysokość kuwety: ok.15cm
-Rozstaw prętów: 1,5cm
Dla ilu szczurów?
Wg kalkulatora dla 16, wg mnie 20 też mogłoby wygodnie w niej mieszkać.
Zalety:
-przede wszystkim wielkość
-dwie kuwety:
*szczury mniej sikają po ścianach i podłodze
*w razie upadku wysokość jest niższa niż w przypadku wolier itp.
*jest możliwość przedzielenia klatki na dwie osobne
-bardzo dobre wykonanie (trwała farba, twardy plastik)
-kształt, dla niektórych może to być minus, dla mnie to, że tower jest prawie kwadratem, jest dużym plusem
-duże drzwiczki
Minusy:
-bywa ciężka w sprzątaniu
więcej nie stwierdziłam
U nas klatka sprawuje sie od ponad pół roku i jestem z niej bardzo zadowolona, spokojnie moge ją polecić
Chętnie odpowiem na jakieś pytanie odnośnie użytkowania, itp.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Re: Ferplast Furet Tower
hej, wiesz co zaczęłam się poważnie zastanawiać nad tym Ferplastem ma ona jakieś większe szpary czy odstępy np. u góry jak w niektórych wolierach?
Odstępy na górze są nawet ciut mniejsze niż w reszcie klatki
Do klatki dobrze jest zamówić jeszcze kilka tarasów, są świetne, wreszcie nie ma ściekania sików po prętach
Mogłabym prosić jakiegoś moda o dodanie do plusów:
Temat podzielilam. O poidelku piszemy teraz >>TUTAJ<<
limba mod
Do klatki dobrze jest zamówić jeszcze kilka tarasów, są świetne, wreszcie nie ma ściekania sików po prętach
Mogłabym prosić jakiegoś moda o dodanie do plusów:
Temat podzielilam. O poidelku piszemy teraz >>TUTAJ<<
limba mod
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
W takim razie na wakacje sobie taką samą zamówię Nina a Ty skąd zamawiałaś?Masz jakieś zdjęcie urządzonej już klatki ?Będę musiała się porozglądać(wolałabym tą z białymi kuwetami )
Plora, ja zamawiałam tutaj: http://fretki.com/sklep
To chyba sklep w którym jest najtańsza, w niektórych kosztuje ponad tysiąc. Ja mam właśnie jasną.
Nasza klatka urządzona jest niestety kiepsko, zero hamaków, norek,itp bo i tak po kilku minutach leżą pogryzione na półce - Vanilla ma straszne zapędy do robienia gniazda
Fotki postaram sie zrobić jak uda mi sie połączyć stado, na razie wyciągnęłam wszystkie rzeczy, które mogłyby powodować kłótnie (rury, domki, itp), więc zostały tylko półki...
Jedyna fotka jaką znalazłam jest dość stara i 'umeblowanie' też niepełne, jeszcze w szczurzym pokoju (teraz wróciły do mojego ):
[img=http://img377.imageshack.us/img377/1222 ... bh9.th.jpg]
To chyba sklep w którym jest najtańsza, w niektórych kosztuje ponad tysiąc. Ja mam właśnie jasną.
Nasza klatka urządzona jest niestety kiepsko, zero hamaków, norek,itp bo i tak po kilku minutach leżą pogryzione na półce - Vanilla ma straszne zapędy do robienia gniazda
Fotki postaram sie zrobić jak uda mi sie połączyć stado, na razie wyciągnęłam wszystkie rzeczy, które mogłyby powodować kłótnie (rury, domki, itp), więc zostały tylko półki...
Jedyna fotka jaką znalazłam jest dość stara i 'umeblowanie' też niepełne, jeszcze w szczurzym pokoju (teraz wróciły do mojego ):
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
a co myślisz, żeby sprowadzić tą klatkę z zagranicy? np. stąd http://www.equinecaninefeline.com/catal ... t-rat.html
Ja zamawiałam na fretka.waw.pl ale z tego co widzę, to już nie ma tej strony.
Dla mnie ogromnym plusem jest wysokość kuwety i trwałość farby na prętach, bo pomimo ciągłego gryzienia nigdzie, nie jest zgryziona, a co najwyżej farba zrobiła się lekko chropowata. Duże drzwiczki ułatwiają sprzątanie i wstawianie czegokolwiek do klatki. Ogólnie polecam, bo klatka jest warta swojej ceny
Dla mnie ogromnym plusem jest wysokość kuwety i trwałość farby na prętach, bo pomimo ciągłego gryzienia nigdzie, nie jest zgryziona, a co najwyżej farba zrobiła się lekko chropowata. Duże drzwiczki ułatwiają sprzątanie i wstawianie czegokolwiek do klatki. Ogólnie polecam, bo klatka jest warta swojej ceny
Hmm, w sumie nie wygląda na tym zdjęciu na taką wielką, na jaką się wydaje... Może kiedyś się szarpnę i zakupięNina pisze:Jedyna fotka jaką znalazłam jest dość stara i 'umeblowanie' też niepełne, jeszcze w szczurzym pokoju (teraz wróciły do mojego ):
Za TM: Fela, Afra, Skrętka, Wtyczka, Feta
Weź pod uwage, że fotka jest robiona z odległości ok 3-4 metrów a moje mieszkanie ma 3.45m wysokości
Mi z czasem też wydaje sie być mała. Ale jak ją złożyłam po raz pierwszy, byłam w szoku
Mi z czasem też wydaje sie być mała. Ale jak ją złożyłam po raz pierwszy, byłam w szoku
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Hmmm... wysokość Twojego mieszkania trochę zmienia postać rzeczy
Za TM: Fela, Afra, Skrętka, Wtyczka, Feta
boje się pytać ile kosztuje ta klatka??
siosio,różnie.W niektórych sklepach nawet ponad tysiaka i chcą jeszcze, żeby płacić za przesyłke Najtaniej jak znalazłam, po 790zł, przesyłka gratis, tam też kupiłam. Link do sklepu gdzieś powyżej
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Ja swoją kupiłam w podobnej cenie. Normalnie w Kakadu np. kosztuje około 1100 zł (dokładnie nie pamiętam)
Nina, a czy Tobie też spada ten tunel łączący obie klatki? To jest moja zmora :/
Nina, a czy Tobie też spada ten tunel łączący obie klatki? To jest moja zmora :/
Nie, nigdy nie spadł U mnie tak ciężko włożyć rure to tej przykręconej 'uszczelki', że masakra, musze sie z tym zawsze nieźle namęczyć.Karen pisze:Nina, a czy Tobie też spada ten tunel łączący obie klatki? To jest moja zmora :/
Obecnie go w ogóle nie ma Boje sie zostawiać w klatce takie małe i ciasne elementy podczas łączenia
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
a jest wersja z prętami w kolorze stalowym bądź czarnym, bo przyznam, że coś nie widzi mi się ten niebieski na prętach