Karmy >>nie<< Polecane
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
-
Karmy >>nie<< Polecane
Raczej kupiuję karmę na wagę, ale dokładnie ją oglądam po czym wsypuję do szczelnego słoiczka
Kocham szczury, ale nie dla tego że nazywają mnie Szczurek
-
- Kontakt:
Karmy >>nie<< Polecane
no i jeszcze kolby Nestor -leza nietkniete juz ktorys miesiac ;/
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Karmy >>nie<< Polecane
popieram przedmowce... zadne moje zwierze nestora zabkiem nie tknelo...
Karmy >>nie<< Polecane
moje też nie chcą... zastanawiałam się czy to dlatego że wcześniej jadły Animalsy, ale najwyraźniej nie
Karmy >>nie<< Polecane
ja kupilam karme Animalsa (wiem, ze wszyscy odradzaja, ale innej akurat nie bylo, a wlasnie jechalam po szczurka, ale to dluga historia) - no i oczywiscie sie potwierdzilo, ze mala jej nie lubi - ale poniewaz ma tez kolbe i daje jej mnostwo innych rzeczy, wiec karma stala dosyc dlugo i zostalo w niej: pszenica i owies i troche granulatu (i takich malych ziarenek) - cala reszta wyjedzona wlacznie z takimi malymi czarnymi kulkami
ale mam juz sposob - dodaje do tego co zostaje kasze kuskus, pokruszone drobno platki kukurydziane, platki owsiane, pokruszone orzechy laskowe (podkradam mamie - ciiiiiicho), otreby i inne takie drobniusie rzeczy i zalewam to wszystko ciepla woda zeby nasiaklo - wtedy dodaje TROCHE mleka i miodu - wylizane do czysta i nawet ziarenka wyjedzone
ale mam juz sposob - dodaje do tego co zostaje kasze kuskus, pokruszone drobno platki kukurydziane, platki owsiane, pokruszone orzechy laskowe (podkradam mamie - ciiiiiicho), otreby i inne takie drobniusie rzeczy i zalewam to wszystko ciepla woda zeby nasiaklo - wtedy dodaje TROCHE mleka i miodu - wylizane do czysta i nawet ziarenka wyjedzone
Karmy >>nie<< Polecane
Zawsze się dziwiłam jak ktoś pisał o robalach w karmie dla szczurów, a tymczasem i mnie się trafiły i to w czym! w Vitakrafcie! Może i szczurasom nie zaszkodzą, ale mnie obrzydziły, bo to nie były tylko robale ale aż! robale w kokonach - fefefe. Zawiodłam się na tej firmie, od długiego czasu kupowałam ich karmę dla szczurów, dropsy, nawet na sianko "alpejskie" się kusiłam, bo wydawało mi się bardziej miękkie, delikatne. W ogóle ostatnie zakupy produktów Vitakraft były dla mnie jakieś pechowe, bo w dwóch różnych sklepach kupiłam "robaczywą" karmę i sianko, ale z dodatkiem żywej biedronki (i nie wiem co tam jeszcze znajdę w tym sianku :? ). Biedronke przeżyłam ale te paskudne robale to już za dużo...
Moje szczurki na stronie http://szczurek.magma-net.pl/
Karmy >>nie<< Polecane
A mnie się wydaje, że robaki w karmie to nie wina producenta a sklepu....karma przechowywana w złych warunkach, obok innej zarobaczywionej karmy....robaczki, a zwłąszcza mole doskonale przegryzają kartonik z ziarnem i składają tam jajeczka.
Nosek ['] forever in my heart
Kinia i Frida ['] ['] :(za teczowym mostem, tak szybko odchodzicie
Karmy >>nie<< Polecane
robaki sa nie tylko w karmach dla szczurkow. kupilam otreby przenne. wzielam do ust łyzke otreb (poprawia przemiane materii) i czuje jak w ustach cos mi rosnie... wyplulam to na reke a to byly wijace sie larwy.
zwymiotowalam mimio ze nie zdazylam nic polknac i juz nigdy wiecej nie kupie otreb!!!!!!!
zwymiotowalam mimio ze nie zdazylam nic polknac i juz nigdy wiecej nie kupie otreb!!!!!!!
Karmy >>nie<< Polecane
bleeeeee to obrzydliwe...
Musiałaś przeżyć ciężki szok, współczuję...
Od dziś zawsze będę dokładnie przebierać otręby na wypadek robali
Musiałaś przeżyć ciężki szok, współczuję...
Od dziś zawsze będę dokładnie przebierać otręby na wypadek robali
Karmy >>nie<< Polecane
Nie wiem jak te robale dostają się do pudełka, ale wydaje mi się przynajmniej w moim przypadku, że one tam jednak zostały zapakowane, bo pierwszą rzeczą jaką zrobiłam gdy znalazłam robale było dokładne obejrzenie pudełka. Jest calutkie, ani jednej dziurki, wszystkie klejenia trzymają. W tym sklepie kupuje dla moich szczurzaków "od zawsze" i mam do nich zufanie - no chyba że teraz je stracę, narazie ich nie przekreślam i idę oddać im pechowe żarełko i pokazać robale, zobaczymy czy uwzględnią moją reklamację...Może to i też nie wina producenta, robale same się zalęgły, ale jakoś na razie przestaje kupować Vitakrafta, mam obrzydzenie...
Moje szczurki na stronie http://szczurek.magma-net.pl/
Karmy >>nie<< Polecane
ja jak kupilam ostatnio Vitakraft mialam to samo... otwieram kolbe a tam pelno robali... od jajek przez dzdzowniczki i takie juz rozwiniete. narobilam tyle krzyku, ze caly dom sie zbiegl, ale w sklepie spokojnie wymienili.
Karmy >>nie<< Polecane
Jak kiedyś do sklepu weszłam i proszę o kolby, a pan mówi, że jakas inwazja, wszystkie zarobaczone, dostali z hurtowni i same reklamacje... Skąd one się biorą? hmmm
Karmy >>nie<< Polecane
najgorsze co moze byc to skosztowac takie larwy!!!!!!!!!!!! OHYDAAAAAAAAAAAA
Karmy >>nie<< Polecane
o jezu Monia!! zaraz ja sie porzygam... właśnie mimo woli wyobrażam sobie te robale... ble...
Wracając do tematu to kiedys jak weszłam do sklepu zoo to pani sprzątała półki i jak tylko opdnosiła pódełaka z karmami to wylatywały z tamtąd masy tych "malików" ochyda, a w innym zoologicznym tych motylków nie widziałam jeszcze nigdy... nie wiem skąd sie biorą, ale sa okropne... miałam je w domu przez Vitacrafta, ale juz zostały zlikwidowane [wiem,że troche niepo polskiemu, ale wiecie... jeszcze wcześnie jest ]
Wracając do tematu to kiedys jak weszłam do sklepu zoo to pani sprzątała półki i jak tylko opdnosiła pódełaka z karmami to wylatywały z tamtąd masy tych "malików" ochyda, a w innym zoologicznym tych motylków nie widziałam jeszcze nigdy... nie wiem skąd sie biorą, ale sa okropne... miałam je w domu przez Vitacrafta, ale juz zostały zlikwidowane [wiem,że troche niepo polskiemu, ale wiecie... jeszcze wcześnie jest ]
Karmy >>nie<< Polecane
AniuP: może nie widziałaś dziurek, bo one robią na prawdę bardzo małe dziurki, albo przeciskaja się przez maleńkie szczeliny w pudełku. Miałam takie robaki jakiś czas temu w ryżu, mące i przyprawach, najpierw wyczaiłam je w przyprawach i myślałam też, że to zostało zapakowane u producenta, ale jak zobaczylam, że robactow jest też w innych produktach to obejrzałam bardzo ale to bardzo dokąłdnie opakowania i okazało się, że jednak są maleńkie dziurki, którymi dostały się do środka. JEśli chodzi o robaki w karmie to spotkalam się z nimi w dropsach (niew paietam jakiej firmy) ale zobaczylam to jescze w sklepie i ich po prostu nie kupiłam. Możliwe, że producent również jest winien tego, że robactwo jest w karmie ale chyba najczęstszą przyczyną jest sklep/hurtownia, w którym karmy są przechowywane.
Nosek ['] forever in my heart