Waga szczurów
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: Waga szczurów
no nie wiem czemu tak mało...dużo je...może dlatego, że się strasznie wierzgał na wadze;)
Donek- ! 720 ! Glutek- ok 500
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Sorka Glut ok 600
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Niunia przytyła z 240 gram na ok. 300 (skacze po tej wadze wiec może być coś nawet ponad)
A Jadźke ważyłam dzis pierwszy raz 220 gram a ma 2,5 miesiąca około
A Jadźke ważyłam dzis pierwszy raz 220 gram a ma 2,5 miesiąca około
273gram waży roczna Mu. Enigma nie mam zielonego pojęcia, nie mam wagi a i tak by się pewnie nie dała kangurek mój cudowny
...czyż nie dobija się koni...?
Fibi 9 tygodni =>142g
Frida 9 tygodni =>144g
Freja 4-5 tygodni => 74g
i Tżtowa szczurka (jedna z dwóch) => 138g
Frida 9 tygodni =>144g
Freja 4-5 tygodni => 74g
i Tżtowa szczurka (jedna z dwóch) => 138g
Fiona Filipinka -(Myszor) Felicity
[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
Ja mam aktualnie symetryczny rozkład wagi w stadku:
Sigma - równo 2 miesiące - 200g
Śliwka - 7/8(?) miesięcy - 250g
Partyzant - 6/7(?) miesięcy - 300g
Sigma - równo 2 miesiące - 200g
Śliwka - 7/8(?) miesięcy - 250g
Partyzant - 6/7(?) miesięcy - 300g
Ze mną: Bobek, Ślepcio
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
Za TM: Śliwka, Pan Mysz, Partyzant, Spidi, Chicha, Gogo
moje szczury zostały ostatnio zwazone u weterynarza po raz pierwszy. Zawsze wydawalo nam się, ze Misia jest ciezsza od Ziuty, bo jest bardziej 'nabita' i wydaje sie miec wiecej tluszczyku (pieszczotliwie nazywamy ją 'parówą';). Ku naszemu zdziwieniu okazało się, ze Ziuta waży więcej.
Ziuta - 350 g
Misia - 300 g
Ziuta - 350 g
Misia - 300 g
Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Moje szczurki
Spinka - 3lat - 480gr. samica
Rudolf - 2,5lat - 450gr. samiec
Czarna - 10mieś.- 292gr. samica
Pikuś - 2mieś. - 147gr. samiec
Kropka - 6tygod. - 95gr. samiec
Czarnuch - 6tygod. - 95gr. samiec
Torpeda - 6tygod. - 92gr. samiec
Gucio - 6tygod. - 87gr. samiec
Spinka - 3lat - 480gr. samica
Rudolf - 2,5lat - 450gr. samiec
Czarna - 10mieś.- 292gr. samica
Pikuś - 2mieś. - 147gr. samiec
Kropka - 6tygod. - 95gr. samiec
Czarnuch - 6tygod. - 95gr. samiec
Torpeda - 6tygod. - 92gr. samiec
Gucio - 6tygod. - 87gr. samiec
Zemną szczurki :
CH : Pikuś, Gucio, Tino, Hipcio, Diabeł, Edek, Szymon.
DZ : Sonia, Psotka .
Pies suczka : Bafi
CH : Pikuś, Gucio, Tino, Hipcio, Diabeł, Edek, Szymon.
DZ : Sonia, Psotka .
Pies suczka : Bafi
Szabra - około rok i 5 miesięcy(?) - 478g
Szajba - około około 10 miesięcy(?) - 317g
Ważone 15 listopada.
Szajba - około około 10 miesięcy(?) - 317g
Ważone 15 listopada.
Zainteresował mnie ten temat, więc ku niezadowoleniu moich mord wąsatych, zważyłam je obie.
RAKIJA - 6 mies. - 280g
ESSI - 6 mies. - 244g
I teraz nie wiem... Tuczyć je czy mają dobrą wagę? Bo z tego co czytałam zdarzają się samiczki 6-cio miesięczne, które ważą 300g.
RAKIJA - 6 mies. - 280g
ESSI - 6 mies. - 244g
I teraz nie wiem... Tuczyć je czy mają dobrą wagę? Bo z tego co czytałam zdarzają się samiczki 6-cio miesięczne, które ważą 300g.
Jeśli szczurki są zdrowe, dobrze odżywione i w dobrej kondycji, to nie musisz ich tuczyć. Nie chodzi przecież o to, żeby zwierzak był gruby - ona ma mieć odpowiednią wagę do swojej wielkości. Być może Tobie trafiły się po prostu drobne szczurki - i nic w tym złego.
Mi osobiście wyglądają na dobrze odżywione. Jedzą około 15 g mieszanki domowej roboty dziennie + ok. co drugi dzień miseczkę ,,świeżonki'' lub gerberka. Mają apetyt i są raczej aktywne.
Wolę się jednak spytać, bo nie mam doświadczenia. A kto pyta, nie błądzi :3
Wolę się jednak spytać, bo nie mam doświadczenia. A kto pyta, nie błądzi :3
E to mój Matt to chyba jakiś kolos... Ma pół roku i waży 530g XD
Witam. Nie chcę zakładać nowego tematu a poniekąd chodzi mi o wielkość, więc pytam tutaj.
Czytałam właśnie temat http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t= ... ead#unread i zdziwiło mnie to , że ten maluch ma 3,5 miesiąca...
Mój tak wyglądał jak miał ok.1,5 miesiąca (dokładnej daty narodzin miotu nie pamiętam, ale wiem, że jakoś około tyle miały kiedy go dostałam). Teraz ma 14 cm a ma jakieś ok 3 miesiące.
Drugi curek jest ze sklepu, ale był mały, kiedy go dostałam, więc na oko dawałabym mu teraz ok 4-5 miesięcy, może trochę więcej, a ma 18 cm (wszystko liczone bez ogona). Nie wiem ile ważą bo nie mam jak ich zważyć. Pytanie - czy moje szczury to giganty (Dżony jest dosyć duży w porównaniu do tego młodszego, ale jak już napisałam, dostałam go kupionego w sklepie więc mogę tylko po wielkości podejrzewać ile mógł mieć, ale to też takim pewnikiem nie jest bo mógł być po prostu chudziutki) czy może jednak w opisie jest błąd?
Jutro lub pojutrze idę na kontrolę więc poproszę panią żeby je zważyła.
Czytałam właśnie temat http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t= ... ead#unread i zdziwiło mnie to , że ten maluch ma 3,5 miesiąca...
Mój tak wyglądał jak miał ok.1,5 miesiąca (dokładnej daty narodzin miotu nie pamiętam, ale wiem, że jakoś około tyle miały kiedy go dostałam). Teraz ma 14 cm a ma jakieś ok 3 miesiące.
Drugi curek jest ze sklepu, ale był mały, kiedy go dostałam, więc na oko dawałabym mu teraz ok 4-5 miesięcy, może trochę więcej, a ma 18 cm (wszystko liczone bez ogona). Nie wiem ile ważą bo nie mam jak ich zważyć. Pytanie - czy moje szczury to giganty (Dżony jest dosyć duży w porównaniu do tego młodszego, ale jak już napisałam, dostałam go kupionego w sklepie więc mogę tylko po wielkości podejrzewać ile mógł mieć, ale to też takim pewnikiem nie jest bo mógł być po prostu chudziutki) czy może jednak w opisie jest błąd?
Jutro lub pojutrze idę na kontrolę więc poproszę panią żeby je zważyła.
~"zapomnialem ze ziarno tez ma uczucia i rodzine.."
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.
~80% Twoich problemów rozwiąże Google i opcja "Szukaj" na odpowiednim forum, na pozostałe 20% wystarczy wódka.