[ZARAZKI]czyszczenie klatki po śmierci szczura
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
-
[ZARAZKI]czyszczenie klatki po śmierci szczura
Moja Tinwe zdechła w zeszłym tygodniu na zapalenie płuc. Jak i czym wyczyścić klatkę, żeby nie była pułapką i zagrożeniem dla następnych szczurów, ktore, oczywiście, zamierzam mieć?
Czy wystarczy szare mydło? Moja nauczycielka od chemii uważa, że ma ono świetne właściwości dezynfekujące i jest zupełnie nieszkodliwe.
Co zrobić z tym siedliskiem zarazków?
Czy wystarczy szare mydło? Moja nauczycielka od chemii uważa, że ma ono świetne właściwości dezynfekujące i jest zupełnie nieszkodliwe.
Co zrobić z tym siedliskiem zarazków?
Ze mną: Elmo, Hoban!
W krainie wiecznych łowów: Gloria, Tinwe, Nimloth, Embla, Diuna, Cudo, Definicja, Ynk, Tam Lin.
W krainie wiecznych łowów: Gloria, Tinwe, Nimloth, Embla, Diuna, Cudo, Definicja, Ynk, Tam Lin.
- sr-ola
Re: czyszczenie klatki po zdechłym szczurze
Z takich domowych sposobów wystarczy rozcieńczyć domestos i takim płynem wyszorować klatkę (niezbędne rękawiczki i przewiew). Weterynarz polecił mi ten sposób ale na forum też się o tym wspomina.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
- szczuruleczka
Twoja nauczycielka ma rację, ale klatki się raczejnei myje tym memełkiem (czyli mydłem)
Tak jak napisała moja poprzedniczka, rozcieńcz domestos wyszoruj klatę, opłucz, możesz umyć jeszcze potem szarym mydłem.
Wysusz i SZLUS jak to szkopy mówią
Ja nie miałąm domestosu, więc umyłam płynem do mycia naczyń
Tak jak napisała moja poprzedniczka, rozcieńcz domestos wyszoruj klatę, opłucz, możesz umyć jeszcze potem szarym mydłem.
Wysusz i SZLUS jak to szkopy mówią
Ja nie miałąm domestosu, więc umyłam płynem do mycia naczyń
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
- sr-ola
Tylko, że płyn do naczyń nie dezynfekuje. A dlaczego nie myje się klatki szarym mydłem? Występuje w formie płynnej, więc czemu nie..
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
- Paul_Julian
- Kontakt:
Tutaj http://szczury.org/viewtopic.php?f=11&t ... 16#p707616 dziewczyna wspomina o środku Virkon :
http://www.hodowlany.pl/i129_VIRKON_S_u ... _200g.html
Myślę , ze się nada.
Szare mydło mozna rozpuscic w wodzie, czemu nie
http://www.hodowlany.pl/i129_VIRKON_S_u ... _200g.html
Myślę , ze się nada.
Szare mydło mozna rozpuscic w wodzie, czemu nie
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
- szczuruleczka
Wiem, ale nie miałam nic innego pod ręką, zresztą nie musiałam dezynfekować bo łączyłam samiczki (moje pierwsze szczurzyska) i chodziło mi tylko o pozbycie się zapachu
Ja uważam ze można umyć szarym mydłem (jeśli akurat masz w domciu) , ale lepiej jest to zrobić Domestosem Zero Kamienia.
Ja uważam ze można umyć szarym mydłem (jeśli akurat masz w domciu) , ale lepiej jest to zrobić Domestosem Zero Kamienia.
Klara & Luna - za TM [*]
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
Prochacki [']
Hera [']
Sana [']
Fred [']
-
No to domestos rusza do ataku
A co zrobić z poidełkiem? Można toto wogóle umyć, tak by nadawało się do użytku przez następne szczury?
A co zrobić z poidełkiem? Można toto wogóle umyć, tak by nadawało się do użytku przez następne szczury?
Ze mną: Elmo, Hoban!
Pewnie, nie musisz się specjalnie nad tym natrudzić, wystarczy że umyjesz wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń, szczurek przecież nie umierał z poidełkiem w pyszczku.
- sr-ola
Osobiście- jestem przewrażliwiona. Najczęściej poidełka są plastikowe (w przypadku szklanego nie ma problemu) więc takowego nie zalejemy wrzątkiem ale można polać metalową końcówkę przegotowaną, gorącą wodą a resztę tylko umyć. Jak wszystko to wszystko a bakterie są wszędzie (choć oczywiście nie wszystkie muszą być szkodliwe dla innych ogonków).
- WildHeart
- Numer GG: 5104941
- Kontakt:
moje poidelko sie rozklada tak ze mozna wyjac ze srodka ten metal bez zadnego plastiku to mozna wyparzyć a reszte umyc, to nie słomka przez która można napluć do środka
jak masz kogoś znajomego w przychodniach albo szpitalach to polecam Insidur. Środek stosuje się do odkażania stołów operacyjnych itp. ja tego używam do sprzątania u siebie na uczelni. zabija wszystkie bakteryje na śmierć. Z domowych sposobów to jeszcze acze wybielacz nad wybielacze i clorox a potem dokładne płukanie i hop.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=26519 Yang i uczelniana banda
OT nie moge patrzec juz na tego zdechlego szczura w temacie...
- Paul_Julian
- Kontakt:
Masz rację , już zmieniam.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju: