Namawianie szczurka do spania w hamaczku...
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- Czerwonaona
RE: [Akcesoria] - każdy lubi hamak?
Moje panienki zostawiły z hamaczka strzepy...bardziej traktowały jak zabawke niż miejsce do spanka czy odpoczywania.Nie były zainteresowane taką wygodą więc zrezygnowałam zdecydowanie bardziej wola domek z kartoniku wyłożony szmatkami spelnia są role doskonale.Chowają sie całe i czuja sie bezpiecznie...tylko dwa rozowe noski wystają:)
Za Tęczowym mostem:Cola,Tekila,Meisi,Kruszynka,Milka,Skiniu,Fart,Fuks,Spidi,Cofi.
Ze mną:Darkon,Frost,Rubin.Bez ogonowo:Ewald,Borsunio,Kajtuś.
Ze mną:Darkon,Frost,Rubin.Bez ogonowo:Ewald,Borsunio,Kajtuś.
RE: [Akcesoria] - każdy lubi hamak?
Moje lubią ale nie ubóstwiają...
Czy ja zawsze muszę sobie tłumaczyć o zachowanie mojego rodzeństwa jako niepełnosprawność??
-
hamak
tydzień temu kupiłam szczurka. w sklepie zoologicznym mieszkał w domku, więc i u siebie mu go sprawiłam, ale dowiedziałam się, że podobno szczury lubią spac w hamakach? zrobiłam mojemu takie cóś i powiesiłam, tyle że on nie chce tam się kłasc (jedynie wszedł i obwąchał) i poszedł spac pod hamak. jest prawdopodobieństwo, że przyzwyczai się i sam wymyśli, że może tam spac, czy raczej w ogóle nie będzie chciał?
- Paul_Julian
- Kontakt:
Re: hamak
Przyzwyczai się . Mozesz go tam kłasc, moze załapie. Szczurek powinien miec towarzysza tej samej płci http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=8541 , tylko nie ze sklepu, bo tam sa czesto fatalne warunki.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=19&t=24678
http://szczury.org/viewtopic.php?f=19&t=24678
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Re: hamak
Moje szczury też nie śpią w hamaku, ale jakoś nie uważam tego za tragedię. Nie lubią i tyle. Może kiedyś się przekonają
Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
Re: Namawianie szczurka do spania w hamaczku...
moje szczupaki w hamaku nie spały, tylko w rękawie. nieraz szczury lubią taki przytulny zakamarek, a nie otwarty.
ten się nie myli, kto nic nie robi
patrzac na te wszystkie wypowiedzi, nie rozumiem zatem, dlaczego w rzeczach polecanych w wyposazeniu dla szczurasow widnieje prawie na 1.miejscu hamak sadzac po opiniach, tych co czytam widze, ze szczury nie bardzo go jednak lubia, nie chca w nim spac, rwa go na strzepy (chociaz co do tego, to jeszcze moge sie zgodzic, bo jak to szczury, one rwa na strzepy wszystko;) ale niestety nie wykazuja nimi zainteresowania specjalnego. Dlaczego zatem wsrod uzytkownikow taki upor, ze szczury lubia hamaki? ja bym powiedziala, ze wrecz przeciwnie...
Ze mną: szczurasy Zgredek i Dzikus + pieseł Tajfuno Za TM: Tosia, Essi, Aya, Mishka, Ciaposław, Tajfunio, Lunka, Krecik, Gucio [*] [/b]
Mojw szczury kochają hamaki...najbardziej te z norką
Czytając szczurkowe tematy użytkowników mogę powiedzieć, że moim zdaniem jednak zdecydowana większość ogonów lubi spać w hamakach.
Czytając szczurkowe tematy użytkowników mogę powiedzieć, że moim zdaniem jednak zdecydowana większość ogonów lubi spać w hamakach.
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Może w większości przypadków to się sprawdza, a tu widać tylko pojedyncze opinie? U mnie hamaki się sprawdzają, moi panowie nie rwą ich ani nawet nie podgryzają. Uwielbiają w nich spać, szczególnie Biscuit, Cookie czasami się skusi. Najpierw jednak do każdego nowego muszą się przekonać - że da się wejść i jest wygodny. Najczęściej czasami sama delikatnie wkładam szczura do niego, że zobaczył jak tam jest i że może swobodnie wejść i wyjść.
Ulubione to zwykłe kwadratowe dwuwarstwowe z kieszonką(dziurką w środku, żeby można było wejść między warstwy), ale nie pogardzą czymś prostszym. Teraz wisi u nich kaptur z jakiejś misiowatej kurtki, z zamszopodobnym materiałem od wewnątrz. Przez dwa tygodnie nawet tam nie wlazły, teraz jednak to ulubione miejsce Biscuita do spania. Trzeba trochę cierpliwości przy tym.
Ulubione to zwykłe kwadratowe dwuwarstwowe z kieszonką(dziurką w środku, żeby można było wejść między warstwy), ale nie pogardzą czymś prostszym. Teraz wisi u nich kaptur z jakiejś misiowatej kurtki, z zamszopodobnym materiałem od wewnątrz. Przez dwa tygodnie nawet tam nie wlazły, teraz jednak to ulubione miejsce Biscuita do spania. Trzeba trochę cierpliwości przy tym.
W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Moje szczury śpią TYLKO w hamaku, nic innego je nie interesuje
O tak, moje też lubią wskoczyć do hamaku i zrobić wielką kulę futra z ogonami. Nie wiadomo gdzie kończy się jeden, a zaczyna drugi Po jakimś czasie jak im się znudzi, odgryzą jeden róg hamaka, bo to przecież frajda spać z wiszącymi kuprami
żeńskie stado liczące 7 sztuk spało w hamaku nawet jak się jeden róg zerwał wtedy to było żałosne widowisko...kinia87 pisze:patrzac na te wszystkie wypowiedzi, nie rozumiem zatem, dlaczego w rzeczach polecanych w wyposazeniu dla szczurasow widnieje prawie na 1.miejscu hamak sadzac po opiniach, tych co czytam widze, ze szczury nie bardzo go jednak lubia, nie chca w nim spac, rwa go na strzepy (chociaz co do tego, to jeszcze moge sie zgodzic, bo jak to szczury, one rwa na strzepy wszystko;) ale niestety nie wykazuja nimi zainteresowania specjalnego. Dlaczego zatem wsrod uzytkownikow taki upor, ze szczury lubia hamaki? ja bym powiedziala, ze wrecz przeciwnie...
ten się nie myli, kto nic nie robi
ja swoich chłopaków nie musiałam namawiać, powiesiłam hamaczki a po 4 dniach i az do tej pory tylko tam spią ;] kochają tam leżeć
Klusek[*][/color][/b] Hasko[*][/color][/b] Lusiek[*][/color][/b] Shogun[*][/color][/b]
-
Moje lubią szczególnie hamaki z norką - mają cieplutko i mogą się schować. Może jak Wasze ogony nie lubią zwykłych hamaków to wypróbujcie takie z norką