nowa rasa szczura
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
- Seweryn1134
nowa rasa szczura
w przyszłości chciałbym zrobić własną rase szczurka którą potem bym rozmnożył sprzedawał by rochodziła sie po świecie nie mówie że zrobie to teraz minimum to za 7lat
więc mam zamiar zrobić tak
I miot:american blue z rexem
IImiot:jak już z tego cos wyjdzie to rozmnoże go z sfinksem
III miot:jak wyjdzie coś z miotu II to rozmnoże go z dumbo
i może to będzie na tyle jak myślicie wyjdzie coś nowego czy poprostu szczur jak szczur tylko z inną sierścią?
więc mam zamiar zrobić tak
I miot:american blue z rexem
IImiot:jak już z tego cos wyjdzie to rozmnoże go z sfinksem
III miot:jak wyjdzie coś z miotu II to rozmnoże go z dumbo
i może to będzie na tyle jak myślicie wyjdzie coś nowego czy poprostu szczur jak szczur tylko z inną sierścią?
Re: nowa rasa szczura
taaa... wyjdzie ci zmutowany szczur z trzema ogonami i ośmioma nogami.
Ze mną:Primental, Edgar, Cocolino
Za TM [*][/i]: Nivek, Vito, Kaspar, Sascha, Virus, Dero, Zero, Layla, Bubi, Łatka
Za TM [*][/i]: Nivek, Vito, Kaspar, Sascha, Virus, Dero, Zero, Layla, Bubi, Łatka
ja mysle, ze dosc juz mutowania róznych ras przez ludzi Zarówno u szczurów jak i u psów To przynosi wiecej złego niz dobrego i słuzy wyłacznie estetyce ludzkiej, a cierpia na ty zwierzeta Mówie stanowcze NIE!
Kaszka ryżowa i wafelki ryżowe - rządzą nami
- StasiMalgosia
Seweryn1134 twój post wyjątkowo poprawił mi dziś humor, dawno się tak nie uśmialam. Dlatego też dam ci dobrą radę, na początek na początek weź się za naukę biologii
Dodam jeszcze że szczury z sierścią rex krzyżuję się z tymi o uszach dambo i o każdym dowolnym kolorze od lat. A czemu nie daje to nowej rasy wytłumaczy ci podręcznik do biologii (mała podpowiedz sprawdz czym się rózni rasa od odmiany )
Dodam jeszcze że szczury z sierścią rex krzyżuję się z tymi o uszach dambo i o każdym dowolnym kolorze od lat. A czemu nie daje to nowej rasy wytłumaczy ci podręcznik do biologii (mała podpowiedz sprawdz czym się rózni rasa od odmiany )
-
Jeśli Ty nas pytasz o to, co wyjdzie z takiego krzyżowania, to rewelacyjnie świadczy o Twojej wiedzy na temat genetyki... Nie mówiąc o tym, że wśród szczurów nie ma ras, a jedynie odmiany.Seweryn1134 pisze:jak myślicie wyjdzie coś nowego czy poprostu szczur jak szczur tylko z inną sierścią?
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Pamiętam jak zakładał konto i wyświetliło się, że ma urodziny: 14, nie 33
"zrobić własną rasę"
matko... już widziałam takie próby - farba do włosów w ruch i z czarno-bialych kapturów mamy czarno-rude
matko... już widziałam takie próby - farba do włosów w ruch i z czarno-bialych kapturów mamy czarno-rude
Nawet nie poddawaj nikomu takich pomysłów.Azi pisze:"zrobić własną rasę"
Hahahahahahahah !
Nie spotkałam się jeszcze z takim pomysłem ..
Krzyżowanie szczurzych odmian to nie jest dobry pomysł ;/
W ogóle rozmnażanie ogoniastych nie jest dobre ,a co dopiero próba ich mutacji ,takie myśli ma moja siostra ,która dokładnie ma 9 lat ;d
Nie spotkałam się jeszcze z takim pomysłem ..
Krzyżowanie szczurzych odmian to nie jest dobry pomysł ;/
W ogóle rozmnażanie ogoniastych nie jest dobre ,a co dopiero próba ich mutacji ,takie myśli ma moja siostra ,która dokładnie ma 9 lat ;d
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Dlaczego krzyżowanie różnych odmian nie jest dobre? Szczury nie mają ras, ale co jakiś czas tworzone są nowe odmiany. Jedne mutacje nie mają żadnego wpływu na zdrowie (np. kształt uszu), inne mają tylko jeśli łączy się je z pewnymi konkretnymi odmianami (np. szczur high white + high white daje megacolon, ale high white + self już nie), a innych w ogóle nie powinno się rozmnażać (np. sphinx). Robienie tego z głową pozwala na rozwój gatunku, ale przypadkowo i bez żadnej wiedzy może skończyć się tragicznie... Rozmnażanie szczurów bez znanych przodków, bez znajomości genetyki, zasad rozrodu i opieki nad miotem nie jest dobre.
A co do autora wątku - jego post mnie rozwalił.
A co do autora wątku - jego post mnie rozwalił.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Za TM: 88 szczurzych duszyczek
Nakasha możesz rozwinąć myśl dla zielonych takich jak ja?(np. szczur high white + high white daje megacolon, ale high white + self już nie)
9 duszyczek za TM [*]
Z forum fretkowego, ja tylko w skrócie czekając na wyjaśnienia Nakashy, bo ja sie nie znam tylko odtwarzam to co przeczytalam
High white czyli np husky (u fretkow to bylo tez i np znaczenie typu panda, nie wiem czy u szczurkow sie wyroznia) x husky da Ci megacolon, a husky x self juz nie
High white czyli np husky (u fretkow to bylo tez i np znaczenie typu panda, nie wiem czy u szczurkow sie wyroznia) x husky da Ci megacolon, a husky x self juz nie
Ale właśnie co to jest ten megacolon? Mówiłam, że w tych sprawach jestem totalnie zielona.
9 duszyczek za TM [*]