Moje rude! ^^
Świetny domek, skąd masz

?
Co do wagi - ja mam bliźniaków, a Bubuś jest dużo grubszy. I bardziej leniwy. I żarłoczny. Próbuję odchudzać dając obojgu więcej warzyw i owoców (a ciężko jest je wmusić w mięsożernego szczura, więc się muszę nakombinować... egzotyczne bananki, granaty, gotowane warzywa z kaszą... eh, ja tak dobrze nie jadam

), Labo mają cały czas, wchodzi z powodzeniem. Do tego zaczęłam robić im "ścieżkę zdrowia" na wybiegach. Ganiam po pokoju i każę im przybiegać do mnie, wskakiwać na kanapę, zeskakiwać, lecieć do mnie na kolanka, wskoczyć, zeskoczyć, wspiąć się na klatkę i zejść...

Za "chęć współpracy" (a o to czasem ciężko, przecież jest tyle interesujących rzeczy dookoła!) dostają smakołyk - staram się, żeby nie były to już płatki kukurydziane, tylko właśnie jakieś owocki. Do odchudzenia jest tylko jeden, ale i drugiemu ruch i zdrowsza dieta nie zaszkodzi.
Po takich ćwiczeniach doskonale widać w jakiej kondycji są oba szczurki - Alek jest niezmordowany, a Bubuś po jakimś kładzie się i odpoczywa, albo leci do klatki żeby się napić i odsapnąć.
Zobaczymy jakie będą rezultaty odchudzania :]

Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...