[Kołowrotek]jaki? czy w ogóle?
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

- Szoguneeek
- Kontakt:
Re: [Kołowrotek]jaki? czy w ogóle?
No właśnie ja kupiłam mojemu szczuraskowi też kołowrotek,duży specjalnie skonstruowany tak aby przypadkiem ogonek mu się nigdzie nie wkręcił,ale niestety mój Lucek jak na razie nie ma ochoty w nim biegać.Jedyne co robi to wchodzi tam dwoma łapkami i tyle...nie wiem jak go zachęcić do tego no cóż pozostaje czekać aż może sam się jakoś nim zainteresuje  

Szczury to zbyt inteligentne zwierzęta na bezmyślny bieg w miejscu. 
O ile mógłby się bawić w kołowrotku, może nie mieć na to ochoty kiedy jest sam. Szczur samotny jest smutny, czasem popada w depresje, nie widzę nic dziwnego że nie ma ochoty na harce, jeśli nie ma z kim.
Kołowrotek, bezpieczny dla dorosłego szczura to minimum 30cm. Dla młodego, minimum 28cm. Każdy mniejszy, może mu mocno uszkodzić kręgosłup ... szczególnie w okresie wzrostu i zrobić z niego kalekę. Upewnij się, że Twój kołowrotek jest wystarczająco duży.

O ile mógłby się bawić w kołowrotku, może nie mieć na to ochoty kiedy jest sam. Szczur samotny jest smutny, czasem popada w depresje, nie widzę nic dziwnego że nie ma ochoty na harce, jeśli nie ma z kim.
Kołowrotek, bezpieczny dla dorosłego szczura to minimum 30cm. Dla młodego, minimum 28cm. Każdy mniejszy, może mu mocno uszkodzić kręgosłup ... szczególnie w okresie wzrostu i zrobić z niego kalekę. Upewnij się, że Twój kołowrotek jest wystarczająco duży.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Tak się mówi, ale są szczury, do których kołowrotek przemawia. Przykładem są/były szczury wesolej: http://szczury.org/viewtopic.php?f=165& ... 30#p685701 Czyżby to były głupie szczury? Niektórzy ludzie też lubią biegać w miejscu na dziwnym urządzeniu o nazwie bieżnia, zamiast pobiegać na otwartej przestrzeni. Czy to źle świadczy o ich inteligencji? Nie sądzę.noovaa pisze:Szczury to zbyt inteligentne zwierzęta na bezmyślny bieg w miejscu.
Ze mną: Jakub i Mieszko.
Odeszły śp. Gacek, Stefan, Ireneusz, Białas, Bronisław i Anatol. [*][/size]

Odeszły śp. Gacek, Stefan, Ireneusz, Białas, Bronisław i Anatol. [*][/size]
Bardzo mi się podobają te amerykańskie kołowroteki z filmików wesolej  Sama muszę gdzieś taki dorwać. Zauważyłam, że u mnie najchętniej z kołowrotka korzystają młode szczurki albo takie, które są już dorosłe, ale biegały od małego. Dorosłe szczury, które pierwszy raz zobaczyły kołowrotek u mnie jakoś nieufnie do niego podchodzą. Też nie zgodzę się z opinią, że szczury są zbyt inteligentne na kołowrotki - na amerykańskich forach o szczurach to podstawowe wyposażenie każdej klatki
 Sama muszę gdzieś taki dorwać. Zauważyłam, że u mnie najchętniej z kołowrotka korzystają młode szczurki albo takie, które są już dorosłe, ale biegały od małego. Dorosłe szczury, które pierwszy raz zobaczyły kołowrotek u mnie jakoś nieufnie do niego podchodzą. Też nie zgodzę się z opinią, że szczury są zbyt inteligentne na kołowrotki - na amerykańskich forach o szczurach to podstawowe wyposażenie każdej klatki 

Sama muszę gdzieś taki dorwać. Zauważyłam, że u mnie najchętniej z kołowrotka korzystają młode szczurki albo takie, które są już dorosłe, ale biegały od małego. Dorosłe szczury, które pierwszy raz zobaczyły kołowrotek u mnie jakoś nieufnie do niego podchodzą. Też nie zgodzę się z opinią, że szczury są zbyt inteligentne na kołowrotki - na amerykańskich forach o szczurach to podstawowe wyposażenie każdej klatki
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~
Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Tak jak napisałam, szczur może traktować kołowrotek jako element zabawy, ale nie będzie, jeśli nie ma ochoty na zabawę.Osna pisze:Tak się mówi, ale są szczury, do których kołowrotek przemawia. Przykładem są/były szczury wesolej: http://szczury.org/viewtopic.php?f=165& ... 30#p685701 Czyżby to były głupie szczury? Niektórzy ludzie też lubią biegać w miejscu na dziwnym urządzeniu o nazwie bieżnia, zamiast pobiegać na otwartej przestrzeni. Czy to źle świadczy o ich inteligencji? Nie sądzę.noovaa pisze:Szczury to zbyt inteligentne zwierzęta na bezmyślny bieg w miejscu.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Tak to prawda że szczurki nudzą się w kołowrotku, choć też bieganie w nim źle wpływa na ich kręgłosupy 

Myślę że jak chce biegać to możesz jej dać, ważne tylko, żeby to nie było coś takiego  bo jest masakrycznie za mały i z prętów, tylko prędzej taki zabudowany o odpowiedniej średnicy
 bo jest masakrycznie za mały i z prętów, tylko prędzej taki zabudowany o odpowiedniej średnicy  
  Moje szczury nie lubiły kołowrotków ale jak twoj będzie chciał to Why not
 Moje szczury nie lubiły kołowrotków ale jak twoj będzie chciał to Why not  ))
))

bo jest masakrycznie za mały i z prętów, tylko prędzej taki zabudowany o odpowiedniej średnicy
  Moje szczury nie lubiły kołowrotków ale jak twoj będzie chciał to Why not
 Moje szczury nie lubiły kołowrotków ale jak twoj będzie chciał to Why not  ))
))Amore i Matylda [*]
Moje najwredniejsze ale i najukochańsze szczurzynki <3

Moje najwredniejsze ale i najukochańsze szczurzynki <3