3 dni temu nastąpiło ustapienie focha Bajutki. Obrażona była na nas od czasu rozdzielenia z dużym stadem... na męża mniej, na mnie absolutnie. Aż mi się chciało płakać, jak wchodziłam do pokoju - wyszła z kanapy po długich nawoływaniach, popatrzyła, odwróciła się na pięcie i z powrotem zanurkowała w kanapie

Normalnie jest szalony bieg do drzwi, kiedy tylko się podchodzi, wylizywanie rąk, twarzy, tulenie, bieganie, zabawa..., a tu nic, nawet dziaba w stopę

No ale, już minęło i Bajeczka znów jest Bajeczką

Niestety, nie miałam zupełnie czasu na siedzenie z nimi i puszczenie razem na wybieg, każde stadko biega u siebie...
Duże stadko OK, Liwcia nadal rozbiegana i żwawa, tylko, że... znaleźliśmy guzioła na boku

Taka kulka pod skórą, luzem... oczywiście w te pędy do weta. Ja bym to już cięła, jestem zwolenniczką wycinania wszelkiego badziewia, póki małe, zanim się rozrośnie, a zaspokajania ciekawości później, jak się wytnie to się obejrzy. No ale Liw zbliża się do 3 lat, więc gdyby się miało okazać, że to nic strasznego, to można by jej oszczędzić już znieczulania... wziewne czy nie, ale to też nie cukierki. Czekamy więc i obserwujemy, i prosimy o kciuki...
Babulinka nadal dużo biega, apetyt dopisuje jak zawsze, jak zawsze też babcia materializuje się w kuchni, kiedy robię coś do jedzenia, i jest namolna

Nóżki słabsze, ale wciąż nimi przebiera i radzi sobie doskonale

A ja jednak dużo rozpieszczam i tulę na zapas.
Proces oswajania Filipka nadal trwa i pewnie będzie trwał zawsze, ale małe, powolne zmiany są. Coraz krócej zajmuje wywabienie go wieczorami z kanapy, wskakuje na kolana i czasem da się trochę pomiziać, a kiedy sobie nie życzy, po prostu odchodzi, bez paniki i uciekania. Gorzej z braniem na ręce, ale też szamotać się zaczyna dopiero po dłuższej chwili

Na imię zaś przybiega bezbłędnie

We dwoje z Tiną są absolutnie pierwsi w terroryzowaniu mnie w kuchni.
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38243
[*] Kluseńka, Czarnuszka, Pączek, Tulia, Liwia, Alutka, Tina, Czikita, Bajeczka, Filipek, Szarutka, Gadżet, Thau, Afri, Bąbelek, Dzidzia Rambo, Bulinka, Placuszek, Rudzinka, Bianuszka, Violetka, Wanilka, Lolcia, Tika, Lusia, Elżunia, Anuszka, Klekotek