dzieki
olek
Moderator: Junior Moderator

Powyrywa sie 5 minut, zmeczy i da sobie wszystko zrobic. Nie traktujmy szczura jak porcelanowej figurki. Od "meskiego" uchwytu unieruchamiajacego nic jej sie nie stanie (jeszcze nie slyszalem o przypadku urazu w czasie badania, zaznaczam - jeszcze) a im szybciej podejmie sie leczenie tym lepiej. Niestety, czasem po prostu trzeba zadzialac brutalnie w imie wiekszych profitow, szczur sie wierci? Nie ma takiej mozliwosci.
 Powyrywa sie 5 minut, zmeczy i da sobie wszystko zrobic. Nie traktujmy szczura jak porcelanowej figurki. Od "meskiego" uchwytu unieruchamiajacego nic jej sie nie stanie (jeszcze nie slyszalem o przypadku urazu w czasie badania, zaznaczam - jeszcze) a im szybciej podejmie sie leczenie tym lepiej. Niestety, czasem po prostu trzeba zadzialac brutalnie w imie wiekszych profitow, szczur sie wierci? Nie ma takiej mozliwosci. Jezeli taka mieszanka dziala niezle, bylaby dobra sprawa dla krolikow...... Albo np rivanol-ozonella lub plyn oliwkowa..... Hmmm, ktos to praktykuje??
 Jezeli taka mieszanka dziala niezle, bylaby dobra sprawa dla krolikow...... Albo np rivanol-ozonella lub plyn oliwkowa..... Hmmm, ktos to praktykuje?? I tak - to potencjalizowana ozonem oliwa. Jednakze obawiam sie ze jest na recepte (moge sie mylic), a na wode utleniona tak mi kiedys lekarz napsioczyl, pod katem leczenia zapalen ropnych, ze nawet boje sie miec ja w domu
 I tak - to potencjalizowana ozonem oliwa. Jednakze obawiam sie ze jest na recepte (moge sie mylic), a na wode utleniona tak mi kiedys lekarz napsioczyl, pod katem leczenia zapalen ropnych, ze nawet boje sie miec ja w domu  W/g niego wysusza tkanki co wlasnie utrudnia pokrywanie uszodzonej powierzni przez ziarnine. Owszem, rana jest oczyszczona i powiedzmy wolna od drobnoustrojow, goi sie za to duzo dluzej stanowiac nowe wrota zakarzenia.
 W/g niego wysusza tkanki co wlasnie utrudnia pokrywanie uszodzonej powierzni przez ziarnine. Owszem, rana jest oczyszczona i powiedzmy wolna od drobnoustrojow, goi sie za to duzo dluzej stanowiac nowe wrota zakarzenia.