[/quote]
[/quote]Chodziło mi o porubioną część. "Nie słucha mnie nawet" :? Czyli Cię nie słucha... A my chcemy małe usłuchane pasQdy. Sorki za małego off topa :ops:
Moderator: Junior Moderator
 [/quote]
[/quote] ... a teraz robi tak, że biore serek otwieram klatke i wołam ja po imieniu, po jakimś czasie powinna zacząc reagowac na imie...
... a teraz robi tak, że biore serek otwieram klatke i wołam ja po imieniu, po jakimś czasie powinna zacząc reagowac na imie... smakołyk pod nos i krevci w kółko a ten za nim biega, w tym samym czasie wypowiadając komnde po jakimś czasie szczurek już bez smakołyku zaczyna sie krecic na daną komende..
 smakołyk pod nos i krevci w kółko a ten za nim biega, w tym samym czasie wypowiadając komnde po jakimś czasie szczurek już bez smakołyku zaczyna sie krecic na daną komende.. 

W sumie to nie uczę go w jakiś konkretny sposób a rozmawiam i nakłaniam przysmakami. Np. jak jest grzeczny na spacerze to dostaje duże ciach po powrocie do klatrki, jak jest upierdliwy to nie dostaje. I tak Mam go ponad miesiąc i jakoś się ta bestyja nauczyła tego co należy
 W sumie to nie uczę go w jakiś konkretny sposób a rozmawiam i nakłaniam przysmakami. Np. jak jest grzeczny na spacerze to dostaje duże ciach po powrocie do klatrki, jak jest upierdliwy to nie dostaje. I tak Mam go ponad miesiąc i jakoś się ta bestyja nauczyła tego co należy  Choć jak to każdy ma hymory i czasem totalnie olewa czy coś mówię czy nie ale takie uroki tego zwierzaka
 Choć jak to każdy ma hymory i czasem totalnie olewa czy coś mówię czy nie ale takie uroki tego zwierzaka  :lol2:
 :lol2: . Nikiedy tylko zareaguje na cmokanie i oderwie sie od tego co akurat robi, ale trwa to kilka sekund
. Nikiedy tylko zareaguje na cmokanie i oderwie sie od tego co akurat robi, ale trwa to kilka sekund