[PASOZYTY] temat glowny

Niepokojące zachowania szczurów, objawy chorób i ich leczenie.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
oliwi@

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: oliwi@ »

a i mam jeszcze jedno pytanie. przeszukalam dokładnie futerko Mikiego i doszlam do wniosku że wszoły zostały całkowicie wytępione ale na futerku (szczególnie widać na czarnym) są jeszcze chyba jajeczka. Czy FRONTLINE "zabija" tez jajeczka czy niestety nie ????
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: krwiopij »

nie zabija... dlatego zabieg nalezy powtorzyc za tydzien lub dwa... przekaz mikiemu calusy za mezne zniesienie pryskania tym paskudztwem... :P
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
oliwi@

[PASOZYTY] temat glowny

no cóz trudno. jakoś to przeżyjemy :)
klakier

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: klakier »

jeśli frontline dla szczórów to ten sam preparat co dla psów to zabezpiecza on zwierzaka przez około 3 miesiące!!! i zabije pasorzyty które sie wykluły z jajek w tym czasie!!! preparat ten zabezpiecza psa na trzy miesiące w następujący sposób zakrapla sie psa na karku i u nasady ogona (ściśle określoną dawką) preparat perznika do krwi naszego psa i przez trzy miesiące powoduje rozmiękczanie narządu gębowego u pasorzytów które przez to nie mogą się odrzywiać!! pozatym działa też kontaktowo!!!

chyba że pomyliłem nazwę na 100% jestem pewien że frontline działa (na psie) przez 3 miesiące zabezpieczając przed pchłami i kleszczmi (nie wiem jak z innymi stworami)!! na 90% że działa w sposób który opisałem :D
w każdym bądź razie powodzenia w zwalczaniu tych nadmiarowych zwierzątek 8)
IVA

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: IVA »

Klakier ma rację, zabezpiecza co najmniej na 40 dni ale zdarza się, że jak pasożytów jest bardzo dużo to po tygodniu wskazane jest powtórzyć zabieg
z prawie 100 kochanych ogonków pozostał tylko 1 :(
http://stylowabizuteria.com.pl/
oliwi@

[PASOZYTY] temat glowny

ja w sobote jeszcze raz ide do weta ale jeśli dobrze zrozumialam to:
pasożyty który wyklują sie z jajeczek w futerku miekiego w czasie (od spryskania) ok. 40 dni to nie mają one szansy przeżycia tak ?
jezli tak to czuje sie uszczęśliwiona ;)
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: krwiopij »

hmm... wiec moze sa rozne frontline... ja widzialam nie taki, ktorego kilka kropel skapuje sie na zwierza, tylko rozpylany... po tym zabieg kazali powtorzyc... zastrzyki, ktore dostawal skaven tez byly dwa... chcoc z drugiej strony moze tak byc dlatego, ze wet chce wyciagnac od klienta wiecej kasy... :twisted: :wink:
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
oliwi@

[PASOZYTY] temat glowny

moj szczur był spryskany właśnie tym rozpylanym ale i tak w sobote na wszelki wypadek powtorze. jesli bedzie taka koniecznosc. kawałek jezyka za przewodnika wiec zapytam weta i wam powiem.
Kupszton

Pomocy

Post autor: Kupszton »

Mam 2 miesiecznego szczurka i chyba ma on pchły. Czy jest jakis preparat dla młodych?? Czy ten Frontline jest dobry na pchły?? ODP
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: Ania »

Na prawdę byłabym BARDZO wdzięczna, gdybyś korzystał z wyszukiwarki, odpowiedzi tego typu znajdziesz conajmniej kilka.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Kupszton

Pomara?czowo- br?zowe plamy na futerku

Mój szczurek ma jakies plamy i jakieś pasożyty. Niech mi ktoś powie jak wyglądają poszczególne pasożyty(krótki opis wyglądu) bo te moje to takie brązowe> Wiem że było o tym już tyle że macie dość ale to dla mnie ważne :(
PALATINA

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: PALATINA »

U szczurków najczęściej zdarzają wszy, ale czy to akurat są wszy, to nie mam pojęcia.
Nie zależnie od tego, co to jest powinieneś kupić coś na te robactwo (w sklepie lub u weta) i to wykilować! :twisted:
Kupszton

ok

Ma tesh na skórce taki pomaranczowy proszek (osad) czy coś . C to jest??
PALATINA

[PASOZYTY] temat glowny

Post autor: PALATINA »

O tym już była wielokrotnie mowa na forum, bo to dość częste - To taki szczurzy łupież. Można z nim walczyć, ale zazwyczaj nie jest to skuteczne, więc lepiej sobie dać spokój, bo łupież szczuraskowi nie przeszkadza!
Sprawdź, czy to tylko łupież, czy tez pasożyty.
Kupszton

Ok

Dzisiaj właśnie jednego z nich zabiłem. Taki nijaki brązowy mały. ALE BYŁ NIESTETY !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Objawy i leczenie”