[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

[Klatka]- wybór klatki
Nie jestem ekspertem ale na moje oko idealan:D
Ash nazg durbatulûluk, ash nazg gimbatul,
ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
[Klatka]- wybór klatki
świetna klatka, ogonki będą zachwycone :hihi:
o ile się nie mylę, to odstępy między prętami wynoszą jakieś 1-1,5 cm :drap:
o ile się nie mylę, to odstępy między prętami wynoszą jakieś 1-1,5 cm :drap:
nefretete
[Klatka]- wybór klatki
Czy szcur przeciśnie się między prętami jeśli jest odstęp 25 mm?
Bo zastanawiam się nad klatką Ferret 100 i ona ma właśnie takie odstępy :/
Bo zastanawiam się nad klatką Ferret 100 i ona ma właśnie takie odstępy :/
I wish I was a punk rocker with flowers in my hair, In 77 and 69 revolution was in the air
I was born too late to a world that doesn’t care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
I was born too late to a world that doesn’t care, I wish I was a punk rocker with flowers in my hair
[Klatka]- wybór klatki
Dorosły, duży szczur się nie przeciśnie a u koleżanki ta klatka świetnie się sprawdza. Jest naprawdę wielka!!
Ja, dzisiaj albo pojutrze dostanę klateczke zamówioną przez allegro. Takie cudeńko: Moja Nowa Klateczka
Jest wprawdzie nie jakać hiper wysoka, ale olbrzymia powierzchniowo, ma małe odstępy (8 mm) więc się Eclipsia nie przeciśnie nawet a dodatkowo na nią, postawię jedną mniejszą klatkę z tych które służą u mnie obecnie. Będzie prawdziwy zamek!!

Ja, dzisiaj albo pojutrze dostanę klateczke zamówioną przez allegro. Takie cudeńko: Moja Nowa Klateczka
Jest wprawdzie nie jakać hiper wysoka, ale olbrzymia powierzchniowo, ma małe odstępy (8 mm) więc się Eclipsia nie przeciśnie nawet a dodatkowo na nią, postawię jedną mniejszą klatkę z tych które służą u mnie obecnie. Będzie prawdziwy zamek!!

Emilciu.... Ty wiesz, że nie zapomnę!!!!
[Klatka]- wybór klatki
GRYSKA fajna ta klatka 

Ash nazg durbatulûluk, ash nazg gimbatul,
[Klatka]- wybór klatki
[quote="Gryska"]Dorosły, duży szczur się nie przeciśnie[/quote]
Hmm, no to chyba nie bardzo mi się nadaje, bo Destinka będzie jeszcze dość małym szczurkiem kiedy do mnie przyjedzie. :/
Może skuszę się na taką jak Twoja? I też postawię na górze jedną z obecnie używanych klatek? :drap:
Hmm, no to chyba nie bardzo mi się nadaje, bo Destinka będzie jeszcze dość małym szczurkiem kiedy do mnie przyjedzie. :/
Może skuszę się na taką jak Twoja? I też postawię na górze jedną z obecnie używanych klatek? :drap:
I wish I was a punk rocker with flowers in my hair, In 77 and 69 revolution was in the air
[Klatka]- wybór klatki
Marchewa, dziś albo jutro powinnam ją dostać. Napisze Ci wtedy jakie są moje wrażenia co do niej. Podejrzewam jednak, że jest naprawdę duuuuża
i wygląda mi na fajną. JESZCZE nie polecam..... ale zapewne będę :hihi:

[Klatka]- wybór klatki
Dla zainteresowanych tutaj temacik o tej klatce (co Gryska zamowila) http://szczury.org/viewtopic.php?t=9474
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
[Klatka]- wybór klatki
Wczoraj klateczka do mnie przyszła. Jest ooooogromna i strasznie fajna. Niestety poczta polska zadbała o to aby towar dotarł do mnie uszkodzony. Paczka była strasznie zmaltretowana i niestety kuweta jest nadłamana i peknięta. Ale sprzedawca z allegro to naprawdę uczciwy facet. Dziś ma mi wysłac drugą kuwetę (bez odsyłania tamtej!!). Jeśli będziecie robić zakupy przez allegro, to naprawdę gościa polecam. 100% uczciwości
A ja już po zakupach "urządzeniowych". Kupiłam koszyczek z kory, kratke bambusową i roru PCV żeby porobić atrakcje różne. Teraz tylko muszę wymyślić jakiś oszczędny sposób na ściółkę, bo przy tej powierzchni kuwety (100x50cm) szybko zbankrutuje na samym Cat's Dream'ie.
Ale klatka..... REWELACJA!!

A ja już po zakupach "urządzeniowych". Kupiłam koszyczek z kory, kratke bambusową i roru PCV żeby porobić atrakcje różne. Teraz tylko muszę wymyślić jakiś oszczędny sposób na ściółkę, bo przy tej powierzchni kuwety (100x50cm) szybko zbankrutuje na samym Cat's Dream'ie.
Ale klatka..... REWELACJA!!
[Klatka]- wybór klatki
[quote="Gryska"]Paczka była strasznie zmaltretowana i niestety kuweta jest nadłamana i peknięta[/quote]
To ja chyba miałam szczęście, bo taka klateczka dotarła do mnie cała i zdrowa
Życzę powodzenia w urządzaniu :thumbleft:
To ja chyba miałam szczęście, bo taka klateczka dotarła do mnie cała i zdrowa

Życzę powodzenia w urządzaniu :thumbleft:
Ostatnio zmieniony czw wrz 14, 2006 1:59 pm przez Anita, łącznie zmieniany 1 raz.
[Klatka]- wybór klatki
Gryska, czyli mam rozumieć, że polecasz? 

[Klatka]- wybór klatki
Polecam!! Jest naprawdę olbrzymia. Ja jeszcze zamierzam na nią postawić (ponieważ mam samiczki uwielbiające wspinaczki) jedna z dotychczasowych małych klatek. Ale i bez tego dodatku, przy fajnym zagospodarowaniu, to prawdziwy apartamentowiec 

[Klatka]- wybór klatki
Niestety czas edycji minął. Dodam jeszcze dwie rzeczy na temat klatki.
1. Odstępy miedzy prętami są naprawdę maleńkie. Ciężko mi było np. założyć poidełko.
2. Drzwiczki ciężko się otwierają (pewnie się wyrobią) a górne-duże, otwierają się "na otwierającego". Zapewne da sie je przełożyć, ale na razie nie podoba mi się ten patent.
I to jedyne dwa "minusy" jakie znalazłam w tej klatce. No, może jeszcze "rozporowe" mocowanie półeczek, ale to też do poprawienia niewielkim nakładem pracy. Cztery dziurki, drucik i będą umocowane jak należy
Ogólnie, nadal podtrzymuje twierdzenie, że klatka warta swojej ceny. Jest super!! I nawet Eclipsia się nie przeciśnie między tymi pręcikami :jezor2:
Moje panny właśnie się wprowadziły 15 minut temu. Ale jest zdziwienie!!! :hihi:
1. Odstępy miedzy prętami są naprawdę maleńkie. Ciężko mi było np. założyć poidełko.
2. Drzwiczki ciężko się otwierają (pewnie się wyrobią) a górne-duże, otwierają się "na otwierającego". Zapewne da sie je przełożyć, ale na razie nie podoba mi się ten patent.
I to jedyne dwa "minusy" jakie znalazłam w tej klatce. No, może jeszcze "rozporowe" mocowanie półeczek, ale to też do poprawienia niewielkim nakładem pracy. Cztery dziurki, drucik i będą umocowane jak należy

Ogólnie, nadal podtrzymuje twierdzenie, że klatka warta swojej ceny. Jest super!! I nawet Eclipsia się nie przeciśnie między tymi pręcikami :jezor2:
Moje panny właśnie się wprowadziły 15 minut temu. Ale jest zdziwienie!!! :hihi:
Ostatnio zmieniony czw wrz 14, 2006 8:51 pm przez Gryska, łącznie zmieniany 1 raz.
[Klatka]- wybór klatki
Po długich i żmudnych poszukiwaniach trafiłam w końcu na allegro na klatkę, o której piszecie na forum: 100x52x46 (jakoś zawsze trafiałam na nieodpowiednie, a tą pierwsze widzę, chociaż jest wystawiana nie od dziś :evil: ). Z tego co tutaj przeczytałam, byłaby świetna - mój szczuras wprawdzie duży nie jest, ale nie mogę przeboleć kiedy wsadzam go do karcerku 35x24x35 (bez pułeczek - miało to być tymczasowe lokum, jednak mój fundusz jest dość topliwy); a i nowego lokatora planuję na czas najbliższy.
Wniosek: nawet jeśli bym chciała szukać, lepszej klatki nie znajdę (na teraz tak mi się wydaje) jednak moja szafka jest za krótka o... 4 centymetry :flaga: . Wiem, że teraz będzie nie na temat już zupełnie (bo kto mi znajdzie radę na to, jak to to upchać w pokoju?) ale czy ktoś się może spotkał z tego typu klatką, tylko odrobinę mniejszą? Wszystkie duże klatki mają zbyt duży rozstaw prętów... A ja chcę dużą klatkę i to już, teraz - skoro uciułałam wreszcie tyle ile powinno wystarczyć na klatkę, to po co mam z tym czekać?
Moja szafka, w/na której chciałabym zrobić szczurzy kompleks ma 96 centymetrów długości, 53 szerokości i 48 wysokości. No i co zrobić z tym fantem (w pierwszej chwili pomyślałam, że chyba wybiję w niej dziurę, żeby się klatka zmieściła... :twisted: )?
Czy ryzykować, kupić klatkę i trzymać ją na podłodze? To chyba ani dobry pomysł nie jest (jeśli chodzi o szczury, przeciągi i ogólnie ruch na tej przestrzeni) ani w ogóle właściwy, bo nie mam zbyt dużego pokoju i jeszcze dzielę go z siostrą, więc zajmowanie większej ilości miejsca niż mi przysługuje odpada.
Tyle ględzenia a generalnie chodzi o podobną klatkę albo inne rozwiązanie :drap: (i co ja na to poradzę, że się tak rozgaduję... :roll: ) - pomoże ktoś?
Wniosek: nawet jeśli bym chciała szukać, lepszej klatki nie znajdę (na teraz tak mi się wydaje) jednak moja szafka jest za krótka o... 4 centymetry :flaga: . Wiem, że teraz będzie nie na temat już zupełnie (bo kto mi znajdzie radę na to, jak to to upchać w pokoju?) ale czy ktoś się może spotkał z tego typu klatką, tylko odrobinę mniejszą? Wszystkie duże klatki mają zbyt duży rozstaw prętów... A ja chcę dużą klatkę i to już, teraz - skoro uciułałam wreszcie tyle ile powinno wystarczyć na klatkę, to po co mam z tym czekać?
Moja szafka, w/na której chciałabym zrobić szczurzy kompleks ma 96 centymetrów długości, 53 szerokości i 48 wysokości. No i co zrobić z tym fantem (w pierwszej chwili pomyślałam, że chyba wybiję w niej dziurę, żeby się klatka zmieściła... :twisted: )?
Czy ryzykować, kupić klatkę i trzymać ją na podłodze? To chyba ani dobry pomysł nie jest (jeśli chodzi o szczury, przeciągi i ogólnie ruch na tej przestrzeni) ani w ogóle właściwy, bo nie mam zbyt dużego pokoju i jeszcze dzielę go z siostrą, więc zajmowanie większej ilości miejsca niż mi przysługuje odpada.
Tyle ględzenia a generalnie chodzi o podobną klatkę albo inne rozwiązanie :drap: (i co ja na to poradzę, że się tak rozgaduję... :roll: ) - pomoże ktoś?
Ostatnio zmieniony sob wrz 23, 2006 3:47 pm przez Kagero, łącznie zmieniany 1 raz.
Quod me nutrit me destruit.
[Klatka]- wybór klatki
Hmmm, mowisz 100x52x46. Tak sobie wlasnie pomyslalam, ze jezeli ta jest za duza, to moze dobra by byla szynszyl 70? Wymiary są chyba 70x40xcoś kolo 60, nie pamietam, w kazdym razie jest mniejsza ale na 3 szczury. Odstepy miedzy pretami szynszylowce 70 maja do 2 cm, nie wiem dokladnie ile, ale 2 cm nie przekraczaja chyba ;] Moje 2 chlopaki maja szynszyl 60, stoi ona na dwoch szafkach specjalnie do tej klatki przeznaczonych. Druga klatka - dziewczyn, stoi na podlodze. Mysle, ze moglabys pokombinowac z postawieniem klatki w jakims innym miejscu, ale mysle ze odpowiednie miejsce na podlodze to najlepszy pomysl. No chyba, ze absolutnie nie moze stac na podlodze, to jestem pewna, ze cos wymyslisz ;]
Moje stadko: Eliza, Korek i Gina
|| Za Tęczowym Mostem: Pysia, Mary Jane, Dee Dee, Masza, Greta, Wujuś (Karmel)[']