Moje łobuziaki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

RE: Moje łobuziaki

Post autor: Karen »

Wiesz, z tego co widziałam to w górnej kuwecie jest dziura na rurę. Oddzielić od siebie obie części się da (przynajmniej mi się tak wydaje) ale potrzebna by była druga cała kuweta. Poza tym zawsze można czymś zakryć otwór i mieć w jednym miejscu wszystkie szczury ;)

No i co jeszcze. Zaskakuje mnie różnica cen. W kakadu ta klata 1080zł kosztuje. w sklepie fretkowym jest najtańsza i już taniej nie znaleźliśmy. A plus jest taki, że przynajmniej dowóz gratis i jak klatka na stanie będzie to w ciągu dwóch godzin :P
Ostatnio zmieniony ndz kwie 15, 2007 12:16 pm przez Karen, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje Aniołki: moje ogoniaste

Nowi domownicy Alvin i Remi
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

No to jutro zamawiamy klateczke :D no i jak dobrze pójdzie to jutro ją już przywiozą :D Teraz tylko kilka pomysłów na urządzenie i będzie super :D Tylko gnojek pewnie będzie sobie na spacery wychodził ale nie będę kupować siatki żeby zablokować mu wyjścia ;) urośnie jeszcze to się nie zmieści.
Oczywiście fotki zamieszczę i również liczę na pomysły co do urządzenia ;)

edytuję sobie posta, a co tam :P

Klateczka już zamówiona. Teraz tylko czekać i czekać. Szybkość dostawy teraz zależy od tego czy jest na stanie czy nie :P
Chłopaki już się cieszą ;)
Ostatnio zmieniony czw kwie 19, 2007 9:49 pm przez Karen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

W końcu dotarła do nas klaciora. Cholera, nie klaciora tylko gigantyczne puzzle :shock: Udokumentowałam część moich starań złożenia tego olbrzyma, a także efekt końcowy ;)

No i tylko mamy mały problem, bo panowie nie wiedzą jeszcze, że pod tym "dziwnym otworem" jest druga część ich willi. No i nijak nie idzie ich zachęcić do wejścia tam :-? Może ma ktoś jakieś pomysły?? :P No i jeszcze co można do tego kolosa włożyć, bo jakoś tak pustawo mi się wydaje:P

a teraz fotki :)

Tak to wyglądało na początku:
Obrazek
Obrazek
Potem jedna część:
Obrazek
i tak dalej :P

a na końcu:
Obrazek

i z lokatorami:
Obrazek

lenalove

Post autor: lenalove »

pozazdrościć takiego apartamentu.... eeeh marzenia
moje aniołeczki: Natka ['], Miszel [']- zawsze w moim serduchu
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

lenalove, dla mnie to też były tylko marzenia ;) No ale trzeba wierzyć, że marzenia się spełnią ;)

merch

Post autor: merch »

Ja mam pomysł na nosa :) . Wrzuć część panów do jednej część - drugą do drugiej i sprawdź czy się znajdą. Albo umieść coś aromatycznego w jednej częśći a Panów w drugiej znajdą drogę w labiryncie ? :)

Karen Jakie wymiary miały spakowane puzzle.
No i ile mnut zajęło ci złożenie?
Na ile minut szacujesz złożenie teraz , kiedy już wiesz co i jak :)?
Pozdr Mieszkańców puzzli :)
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 10:34 pm przez merch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

Z wrzucaniem było już sprawdzane:P to maluch odważył się wejść na górę po wsadzeniu go do rury :P z czymś aromatycznym będę musiała spróbować ;)
Ciekawe jest jeszcze to, że do rury tej na górze wchodzi jeden szkodnik ale do tej prowadzącej na dół za nic w świecie nie wejdzie :P tylko nos wsadzi i na tym koniec :P

merch, co do Twojego pytania, odnośnie rozdzielenia dwóch części. Otóż da się to zrobić ale dziura po rurze pozostaje i nie ma drugiego sufitu :P

puzzle spakowane miały wymiary 75x80xok40. Karton widać na zdjęciu ;) złożenie zajęło mi 2 godziny ale teraz jak wiem co i jak to chyba zajęło by to koło godziny bo trzeba było kółka dokręcić i kątowniki "wbić" ;)
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 10:39 pm przez Karen, łącznie zmieniany 1 raz.

merch

A dałby się tą rurę łaczącą umieścić bardziej skośnie mniej pionowo ? Może to by ich zachęciło jak byłaby mniejsza stromizna - o ile jest możliwe aby tak to ustawić....
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

bardziej skośnie się nie da niestety. Możliwe jest jeszcze bardziej pionowe umieszczenie, zmieniając rurę na prostą.
Merch, na zdjęciu widać rurę w górnej części klatki. Ta na dole jest minimalnie bardziej w pionie ale jest tak zrobiona, że szczurki bez problemu mogą chodzić. Szkoda by było gdyby korzystały tylko z góry jak na dole mają jeszcze mnóstwo miejsca i swój ukochany, zasikany, obgryziony domek ;)

Jestem nie dobra :P wrzuciłam do dolnej rury trochę kiełbaski, która spadła prawie na sam dół. Chłopaki się interesują, czują, że tam coś dobrego jest ale nie mogą się na wejście zdecydować :P

edycja jeszcze raz :P

Jeden szkodnik za kiełbaską zszedł na dół :D ciekawe czy będzie umiał wrócić na górę:P
Ostatnio zmieniony pt kwie 27, 2007 11:04 pm przez Karen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

No to wieści z frontu ;)
Panowie już schodzą na dół.
Tylko tak jakoś pusto mi się w tej klatce wydaje a nie mam zupełnie pomysłu co bym mogła tam wsadzić :-?

merch

Więcej szczurów :P? Może jakiś konar ? i mozesz uszyć lub kupić tunele polarowe, łatwo się je przewiesza i szczury je lubią. Ja to bym się chętnie wprosiła do Ciebie na obejrzenie szczurów wielkiej wieżowej klacie :).
Obrazek
Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

tunel zakupiony został :P Po konar to się któregoś dnia muszę przejść ale dół i tak będzie jakiś pusty :P mam jeszcze kilka tych plastikowych rur wiec może taką prostą im gdzieś zaczepię :P

Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

kilka fotek moich łobuzów :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Karen
Kontakt:

No i co :> nikt się fotkami nie zachwyca :> toż to skandal :P (żart) ;)

lxxx

Post autor: lxxx »

Jak to nie!!! Z podziwu wyjść nie mogę. Takie piękne szczury, taka piękna wielka klatka i taka piękna /na pewno/ właścicielka. Czy u Was wszystko takie piękne? Zazdroszczę takiego zwierzyńca.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”