http://www.seven-sky.blog.onet.pl -serdecznie zapraszam

Moderator: Junior Moderator

Moja mama kiedyś miała 2 papużki. Były śliczne! Niestety jedna pużka również skończyła tak jak Twój Dziobek... :-( Tyle że nie przez szczurka tylko przez kota... Długo uczyliśmy papużki wchodzić na palec, nie gryzły były to sympatyczne zwierzątka i długo zwlekaliśmy żeby puścić je po pokoju ale gdy już to zrobiliśmy papużka za nic nie chciała wrócić do klatki :-( No i musiało się to tak skończyć... Druga papużka zagryzła się, chyba z tęsknoty, bo to były nierozłączki... Nigdy dłużej nie miałam do czynienia z papuzkami, ale wzbudzają one we mnie sympatię i jak już kiedyś będę sama mieszkała to może jeszcze spróbuję zaopiekować się papużką
 Moja mama kiedyś miała 2 papużki. Były śliczne! Niestety jedna pużka również skończyła tak jak Twój Dziobek... :-( Tyle że nie przez szczurka tylko przez kota... Długo uczyliśmy papużki wchodzić na palec, nie gryzły były to sympatyczne zwierzątka i długo zwlekaliśmy żeby puścić je po pokoju ale gdy już to zrobiliśmy papużka za nic nie chciała wrócić do klatki :-( No i musiało się to tak skończyć... Druga papużka zagryzła się, chyba z tęsknoty, bo to były nierozłączki... Nigdy dłużej nie miałam do czynienia z papuzkami, ale wzbudzają one we mnie sympatię i jak już kiedyś będę sama mieszkała to może jeszcze spróbuję zaopiekować się papużką 

ale wasza papużka przegina pałę i to we wszystkie strony naraz
 ale wasza papużka przegina pałę i to we wszystkie strony naraz 
 wystarczą mi świżdżące na cały dom świnki i skrzeczące szczury
 wystarczą mi świżdżące na cały dom świnki i skrzeczące szczury 
 Nikt mi z podwórka nie wierzył kiedy mu mówiłam ,że moja falista umie gadać :/ gdybym mogła ,to bym już te dzieciaki zabiła własno ręcznie. Dziobek (Falista!) potrafił mówić "cześć" gdy ktoś wchodził do mieszkania. Mówił "no co robisz" gdy ktoś był wkużony. Mówił swoje imię ,mówił "mama "... teraz mam wkużającą nimfę ,która nie dość ,że nic nie umie ,i jeszcze ciągle na mnie syczy to jeszcze nikogo nie nawidzi.... dziobek wróć!
 Nikt mi z podwórka nie wierzył kiedy mu mówiłam ,że moja falista umie gadać :/ gdybym mogła ,to bym już te dzieciaki zabiła własno ręcznie. Dziobek (Falista!) potrafił mówić "cześć" gdy ktoś wchodził do mieszkania. Mówił "no co robisz" gdy ktoś był wkużony. Mówił swoje imię ,mówił "mama "... teraz mam wkużającą nimfę ,która nie dość ,że nic nie umie ,i jeszcze ciągle na mnie syczy to jeszcze nikogo nie nawidzi.... dziobek wróć! , jest żułciutki z zielonym bżuszkiem i zieloną główka a kawałek tłowi ma czarne ,no i przyjażnił się z moją pierwsza szczurzyczkom ale ona niestedy go opusciła
, jest żułciutki z zielonym bżuszkiem i zieloną główka a kawałek tłowi ma czarne ,no i przyjażnił się z moją pierwsza szczurzyczkom ale ona niestedy go opusciła   (kolejnych szczurów mój papug nieakceptuje)lubił on bardzo czyścic jej futerko ,a ją zawsze wkóżało to ze oskar lata a ona musi sie za nim wspinac
(kolejnych szczurów mój papug nieakceptuje)lubił on bardzo czyścic jej futerko ,a ją zawsze wkóżało to ze oskar lata a ona musi sie za nim wspinac   łonczyła je po prostu zwierzeca miłośc
łonczyła je po prostu zwierzeca miłośc  

, schodzila tylko gdy siedzial ktos blisko niej, uwielbiala sie bawic wszystkimi blyskotkami lancuszkami, pierscionkami, kolczykami itp.
 , schodzila tylko gdy siedzial ktos blisko niej, uwielbiala sie bawic wszystkimi blyskotkami lancuszkami, pierscionkami, kolczykami itp. .jej ulubiona zabawa bylo wypuszczanie z dzioba roznych drobnych przedmiotow i obserwowanie jak spadaja.
 .jej ulubiona zabawa bylo wypuszczanie z dzioba roznych drobnych przedmiotow i obserwowanie jak spadaja. ale licza sie checi
 ale licza sie checi   i zawsze jej to wybaczalam, podobnie jak inni domownicy.
  i zawsze jej to wybaczalam, podobnie jak inni domownicy.