Dzisiaj kolejny dzień łączenia
Słonie biegały z okruszkami i panował względny spokój

Junior miał do małych stosunek olewatorski - jesteście to jesteście, a co mi tam, mam was gdzieś

Duduś bardzo namolnie usiłował sprawdzić Igniskowi co ma pod ogonem. Ignis stawał na tylnych łapach i drąc się w niebogłosy, machając łapkami udawał wielkiego szczura. Zdzielił Dudusia w pysk, a Duduś z obrażoną minką odwrócił się od małego i czmychnął pod tapczan

Neon wpakował się w tarapaty, bo zachciało mu się włazić pod zagłówek tapczanu gdzie przebywał właśnie rozpieszczony Kruszyn i Junior. Kruszyn zaatakował, Neon wrzasnął i uciekł na ramię małża. Pod zagłówkiem coś się zakotłowało coś wrzeszczało, to Junior dał lekcję Kruszynowi.

Lekcja poskutkowała

Placek chrumkając ze szczęścia usiłował pobawić się z maluchami, podbiegał do nich i uciekał w podskokach, w jego wykonaniu to miało być- tu jestem złap mnie

Reszta słoni zachowywała się przyzwoicie co wprawiło nas w wielką euforię i postanowiliśmy wysprzątać wolierę słoniową i po wpuszczeniu tam okruszków wpuszczać słoniowatych. Na pierwszy ogień poszedł przywódca Junior. Wdrapał się po drabince ( słonie mają drabinkę przystawioną do woliery, która w czasie wybiegów służy im do wchodzenia za wszelkimi potrzebami ( jedzenie, picia itp.) no więc Junior wlazł do klatki, a tam urzędują dwa maluchy. Maluchy na widok Juniora schowały się do domku. Junior zrobił obchód klatki i w końcu zorientował się, że w domku coś się ukrywa. Junior próbuje wcisnąć swoje cielsko do domku, ale Ignis blokuje mu wejście. Neon chce odepchnąć Ignisa i dochodzi do kłótni między nimi. Juniorow wszystkie włosy staja dęba i jeszcze bardziej chce wleźć do domku. Neon ucieka z domku, a Junior goni za nim. Ja wrzeszczę- Junior zostaw malucha, Junior przestań ty drrraaaniu jeden. Biedny Neonek przeskakując z konara na półkę, ciśnie się do wyjścia i wskakuje na moje ramię . Ignis idzie za przykładem brata i obaj chłopcy w rezultacie trafiają do swojej klatki.
Nasze stado nadal w rozsypce.

Jutro spróbujemy łączenia na wanilię.