Moje Chrupki :D :D :D

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
limba

Re: Moje Chrupki :D :D :D

Post autor: limba »

No tak, sa takie zwierzaczki ze wszystko co ma sie przypaletac to do nich sie przypaleta.

Na szczescie przerost zabka to nic bardzo sstrasznego, ale trzeba bedzie regularnie sprawdzac paszcze ;)

Drapsko dla wszystkich futrzakow.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Sprawdzam sprawdzam :D
Zabek skrocony.. Bazylek lepiej, wet powiedzial ze mam mu ryjek smarowac bo troche mu obrzek sie zrobil
Ale twarzyczke bedzie mial zdeformowana. Ehh juz dzielnie wcina banana suszonego ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Telimenka

Dupa,dupa,dupa!!! Niech go to juz wszystko zostawi w spokoju..moje najkochansze cialko.. :(
Bazylek nie przyjmuje stalego pokarmu, nie umie gryzc.. widac ze sprawia mu to wielki trud.
Ciezko mu sie pije.. jade z nim do weta...marnieje w oczach.Pelno jakiejs wydzieliny na lapkach.
Trzymajcie kciuki za mojego Okruszka...boje sie o niego

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Ojej! Trzymamy!
Bosz, dlaczego różne świństwa tak lubią się przyczepiać :-\
Awatar użytkownika
Telimenka

Bazylek ma chore serce.. wet powiedzial ze w skrocie praca jest nieekonomiczna.
Za szybko i za mocno bije na potrzeby cialka. Ogolnie starosc go dreczy..
Mam mu smarowac nadal ryjek i podowac leki nasercowe..ehh nadal prosze o kciuki nie wiem co to bedzie

Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

ech...

Trzymam kciuki zeby leki pomogly. Jak nie te to inne. A co dostaje Bazylek?

Z wada serduszka mozna zyc :) mam nadzieje ze to jakies pocieszenie...

My tez do weta sie wybieramy :/ z Imbirem...
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Awatar użytkownika
Telimenka

Wet przepisal Captopril w tabletkach rozkruszyc i rozmieszac z woda 20ml i codziennie 1ml
Tak, ale on ma obrzek twarzy bo przeroscie zeba, ciezko mu sie je.. w ogole jest juz wycienczony
A wet powiedzial ze po stanie serca dalby mu z 2 lata ponad..ze ma ponoc straszna arytmie i w ogole..

o w dupe mamuta! co z Nalesniorkiem? :(

Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

To niemiło los sie obchodzi z Bazylem!
Pisz co z chłopakiem, przecież tyle jeszcze przed nim...
odmienna

Post autor: odmienna »

nie wiem czy to może być pociechą, ale z 30 miesięcy życia Jędrulki- przez conajmniej 25, drżałam o jego serduszko. Tyle, że u niego to raczej nerwica była.
Obrzęk pysia na pewno się cofnie a do tej pory karm go mięciutkimi pysznościami i głaszcz ile wytrzyma bo cóż w końcu jest ważniejszego w życiu ;) :)
Awatar użytkownika
Telimenka

Heheh Chlopaki poszly w wolne zycie.No moze w 2/3 bo na pozna noc ich zamykam.
Bazylowi baby nie sluzyly,zalewal sie porfiryna..teraz wraca do formy.. tucze go ryzem z miodzikiem bo wychudlo moje Biedactwo. Mieszka teraz w osobnej klatce z Eliotem, begaja ile chca, podrzeraja z psiej michy i pija z niej bo przeciez z psiej michy lepiej niz z poidelka ;D

Moje Przystojniaki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Przy poidelku Pupa i Ylah :D

Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Basima jak zerka na szczury , czyżby wyglądały lepiej od tego co ma w misce ...;)

Bazylkowi życzymy zdrówka, Szczurosław tez mi wychudł, cholera :-\
IVA

Post autor: IVA »

Podziwiałam, podziwiałam i napatrzeć się nie mogłam :) Proszę wyczochrać stadko.
A co do Bazylka to dowiedz się od weta czy możesz podawać KARSIVAM. Podaje się go głownie starszym zwierzakom. Polepsza przepływ krwi w naczyniach włosowatych, usprawnia prace serca, mózgu itp.
Nie pamiętam teraz dawki jaka podawałam ale mam ją gdzieś zapisaną, więc jeśli będzie potrzeba to odszukam - chyba było 1/8 tabletki 2 x dziennie dla szczurasa 0d 500 do 700 g. Tablety nie są smaczne i trzeba ich smak ukrywać w różnych pokarmach, czasem podawać bezpośrednio do pyszczka ale z doświadczenia wiem, że warto. Do kupienia u weta.
Awatar użytkownika
Telimenka

Stadko wyczochrane.. ;) . IVA Ty mnie zawsze zadziwiasz swoja wiesza...
Pewnie ze zapytam..Czochraj swoje takze

Awatar użytkownika
Telimenka

ehhh no to do weta nastal czas! Bazyl ma cos ciagle z tymi zebami.. strasznie schudl
Myslalam ze juz sie nie da bardziej..a jednak. Ma wole zycia mimo ze picie i jedzenie sprawia mu trud..
Robie mu kaloryczne papki..nie wiem.. troche niby lepiej ale jakos ehh.. nie podoba mi sie Chlop

Awatar użytkownika
Telimenka

[']['].... Bazylka nie ma juz z nami...
Będziemy za Tobą tęsknić Okruszku..

Zablokowany

Wróć do „Nasi pupile”