Moje kochane badziestwo - kocia szajka: Brad i Kocurra :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
pin3ska

Re: Moje kochane badziestwo :D - 25 wspaniałych :)

Post autor: pin3ska »

Bo ja ciagle mam nadzieje zachowac w stanie nienaruszonym jak najwiecej kompletow tych jaj :D :D :D Szczurze jajka są bardzo pocieszne :P
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
pin3ska

Dzis rano szczurzyska zrobiły mnie w konia :P A było tak:

Wstalam o 6 i poszlam dosypac zarcia:) Wiadomo, ze bylam zaspana. Siadlam sobie na kanapie i patrze sobie na szczury i nagle co widze? Dwa szczury siedzą sobie na gorze towera (na klatce). Mysle sobie, no ładnie, musialy mi wczoraj wyleźc jak koszyki zakladalam i nie zauwazylam. Biore jednego szczura i do klatki, drugiego i do klatki. Inne zaczely je wąchac. Mysle sobie, ze pochodzily po pokoju, to innego zapaszku nabrały i teraz je wachają. Licze, czy moze jeszcze jakis mi nie uciekł. Licze, licze i doliczyc sie nie moge, bo zamiast 21 wychodzi mi 23 za kazdym razem. Juz sobie mysle, ze paskudy tak szybko przelazą miedzy pietrami, ze licze ktoregos dwa razy.Ale patrze dalej, patrze... jakies zamieszanie... to Gruby napuszony probuje na kims chwyty zapaśnicze ;D Patrze dokładniej zaciekawiona kto mu podpadł i... do cholery przeciez to Zadzior, ale jakim cudem sie tu znalazł , zaraz mi sie pozabijają. Patrze na lokum Zadziorka i Jasia , a tam klatka otwarta - widocznie w nocy jakos sobie otworzyły, a ja myslac, ze to jeden z towerowcow nie popatrzylam dokladnie i wrzucilam je do klatki. Adrenalina mi skoczyla i obudzialam sie w tej samej sekundzie ;D ;D ;D Najpierw ewakuowalam Jasia, a potem Zadziora - oba napuszone i sfochane jak nie wiem co. To byl ostatni moment, bo zaraz zaczelyby sie gryzc...

Dopiero potem pomyslalam, ze sciagając Zadziorka moglam zarobic potężnego dziaba, bo co jak co, ale szczęki to on ma bardzo mocne... ::)

Poza tym wczoraj szczury miały traumatyczne przezycia, a mianowicie... KĄPIEL ;D Fotorelacja z tego wstrząsającego wydarzenia niebawem ;D ;D ;D

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
odmienna

Post autor: odmienna »

to nie one Cię w konia zrobiły- to Ty gapa jesteś; Zadziora nie poznać! :D całe szczęście, że on też się zagapił i zębisków nie użył. ta 6 rano was tłumaczy ;D
Czekam na fotoreportaż z kąpieli- potraktuję, jako instruktaż ;)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

odmienna < instruktaż co do kąpieli napisałam specjalnie dla Ciebie wczoraj =)

pin3ska < Eman i Teo biegali po pokoju. Eman otworzył klatkę Burtona, nawzajem rzucili się na siebie, Eman zarobił dwa dziaby w plecy, a Burton dwa głębokie zacięcia za prawym uchem, po czym rzucił się z klatki prosto na łóżko - tam jest bezpiecznie, bo byłam tam ja, niczego jeszcze nieświadoma. Burton wtulił się we mnie i tak został, trzęsąc się cały. Po chwili rozległ się straszny pisk, i jakas szamotanina. Wstałam z łóżka, patrzę, a tu Teo i Eman w klatce Burtona gryzą się, a ściółka lata po całym pokoju. Wyciągnęłam Teuśka, wygłaskałam, wyciągnęłam wściekłego Emana, wsadziłam do jego klatki i dziab! Chwycił mnie zębiskami w miejsce między kciukiem a palcem wskazującym, i czekał, aż się ruszę. Ból był niesamowity - jak nigdy. Jednak nie szarpnął, tym samym nie rozcinając mi skóry.

Tak więc sama widzisz... że u Ciebie było o wiele lepiej..
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
odmienna

tiaaa, zalbi:"szczura biorę pod kran i namaczam...." i na tym u mnie się kończy, bo ja mam silne,zwinne potwory...albo mało pojętna jestem-muszę to zobaczyć- może materiały wizualne+ instrukcja słowna coś da :P .
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

No co za pomyłka :D Dobrze że się dobrze skończyło :). Czekam na foty 8)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Pod kran? Nigdy bym nie wykąpała moich szczurów pod odkręconym kranem, nie da sie tak :D
Ja zawsze biore ciepłą wode do 3 misek i po kolei w nich myje szczury, w dwie osoby, jedna nie da rady przy kapturach.

Zrobiłam ostatnio podobny numer i to 2 razy ::) Tyle, że ja po zamknięciu szczurów zawsze je licze. No i doliczyłam sie 8 na dole, a że to 3 huskulce, czarnuch i 4 aguty to machnąć sie łatwo. Ahaye znalazłam godzine później na klatce Paskudy :o Innym razem to Ancora mi sie zakamuflowała za towerem.

Czekam na fotki ;D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
pin3ska

Fotorelacja z kąpieli

Ogolnie wyglądało to tak, ze nagrzaliśmy dobrze w pokoju. Szczury po 5-6 do wanny z ciepłą wodą tak, zeby troche sie odmoczyły :P Wody troche wiecej, zeby nie bylo za latwo wyskoczyc :P Potem po kolei kazdego do umywalki i od szyjki w doł wymyłam płynem do higieny intymnej :D potem spłukałam i gotowe - tylko wytrzec szczura porządnie i do klatki. Wszystkie były grzeczne, moze troche niektore popiskiwały. Oczywiscie oprocz Szefa, ktory jak zwykle skrzeczał i zajadle probował mnie użreć przy kazdej okazji.

A wyglądało to w wielkim skrócie tak: (podpisy NA zdjęciach)

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

:D :D :D
Uwielbiam tych Twoich jajcarzy ;D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Jakie fotki . I opisy. Bo to zła kobieta była. Zabrali mi mój smrodek.. :P
odmienna

łaaaaaaaaaaa! :D pod kątem instruktażowym- materiał będę rozważać jutro, bo dziś z wrażenia osłabłam :P (a i prawdę mówiąc- należytej powagi za nic utrzymać nie zdołam ;D )
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

Łaaa... padłam ze śmiechu. Dobre dobre :D
Ale ręce masz pięknie podrapane...
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

Szkoda że tu nie ma emotikonki "padam-ze-śmiechu" :P. Świetne fotki i komentarze szczurze :D. Dobrze, że byli w miarę grzeczni, inaczej ludzie mogliby pomyśleć, że porządnie się tniesz :P.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anka.
Kontakt:

Post autor: Anka. »

Łiiii, świetne!
Jakie zniesmaczone, ja tam podziwiam, nasz szampon stoi od miesięcy nie ruszony ::)

Teraz to szczurzaste na pewno są przeszęśliwe , ciekawe czy z tej radości jak psy będą szukać jakiegoś aromatycznego zamiennika ;D
ObrazekObrazek
igig

Post autor: igig »

Uśmiałam się ;D . Trafiłaś w samo sedno ich myśli ;). Niech się dzieje wola nieba... :D
Kraków i okolice!
Krakowski szczurzy piknik! KLIK!
17 Kwietnia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”