[klatka] wybór klatki
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Re: [Klatka]- wybór klatki
To zalezy jakiej jest wielkosci. No i dla szczurkow powinna byc wysoka, bo one lubią sie wspinac 
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Pin3ska nie zawsze szczurki lubią się wspinać.
A na starość to już mięśnie nie te co kiedyś i z wysiłkiem musieli by się wspinać, bo by nie mieli przestrzeni do chodzenia.
Dobrze jest znaleźć ultimatum, pamiętajmy o przyszłości ogonków że nie zawsze będą miały tyle sił aby się wspiąć .
A na starość to już mięśnie nie te co kiedyś i z wysiłkiem musieli by się wspinać, bo by nie mieli przestrzeni do chodzenia.
Dobrze jest znaleźć ultimatum, pamiętajmy o przyszłości ogonków że nie zawsze będą miały tyle sił aby się wspiąć .
Na starosc mozna im dac drabinki i pochylnie:)szczurfan pisze:Pin3ska nie zawsze szczurki lubią się wspinać.
I chyba chodziło o optimum, a nie ultimatum
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam 
Mam takie pytanie, czy ta klatka wg was nadawalaby sie dla 2 szczurkow?
http://www.allegro.pl/item469949557_kla ... _duza.html
(wiem ze sa kalkulatory i wg nich wychodzi, ze tak, jednak wolalabym tez opinie doswiadczonych opiekunow
)
http://www.allegro.pl/item469949557_kla ... _duza.html
(wiem ze sa kalkulatory i wg nich wychodzi, ze tak, jednak wolalabym tez opinie doswiadczonych opiekunow
Wyszukiwarka nie gryzie
Według mnie tak :-)
Klatka jest dobra i ma 38 cm. szerokości czyli takie 40-akurat dla szczurków.
Myślę ,ze wystarczy ,ale nie więcej niz dla 3 samiczek..
Klatka jest dobra i ma 38 cm. szerokości czyli takie 40-akurat dla szczurków.
Myślę ,ze wystarczy ,ale nie więcej niz dla 3 samiczek..
o to mi loto pin3ska 
ostatnio mam problemy z wysławianiem... ale mniejsza,
co do klatki to myślę że będzie dobra
tylko na dłuższą metę by te małe drzwiczki były by uciążliwe i ta szuflada na dole. Ale wychodzi że na dwa ogony ( wraz ze szczurami
) miejsca starczy
.
ostatnio mam problemy z wysławianiem... ale mniejsza,
co do klatki to myślę że będzie dobra
tylko na dłuższą metę by te małe drzwiczki były by uciążliwe i ta szuflada na dole. Ale wychodzi że na dwa ogony ( wraz ze szczurami
klatka nie jest taka zła, ale straszy to 38 cm.
Jest dużo fajnych, wiekszych klatek za podobną cenę.
Jest dużo fajnych, wiekszych klatek za podobną cenę.
Dla dwóch samic ujdzie. Samców bym w tym nie trzymała.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
hm moze i jest, ale jednak one sie przede mna chowajazalbi pisze: Jest dużo fajnych, wiekszych klatek za podobną cenę.
a co do szczorkow takie mam zalozenie, ze wlasnie dla dwoch samiczek
Wyszukiwarka nie gryzie
Czy tej wielkości starczy klatka dla 2-3 szczurów? Bo obecnie mam 1 trochę mu smutno więc za tydzień chce kupić klatkę bo dostaje kasę i bym jej kupił 1-2 samiczki.

Podaj wymiary.
Tak "na oko" to za mała, ale może się mylę.
Tak "na oko" to za mała, ale może się mylę.
Klatka dla małych zwierząt futerkowych.
W zestawie: 2 x drabinka, 2 x platforma.
Wymiary: 37cm szerokość. 25cm długość. 51cm wysokość.
W zestawie: 2 x drabinka, 2 x platforma.
Wymiary: 37cm szerokość. 25cm długość. 51cm wysokość.
Zdecydowanie za mała, nawet dla jednego szczura.
Dla 3 szczurów minimum to 70/40/80
Dla 3 szczurów minimum to 70/40/80
Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
Mynikal poczytaj o rozmiarach klatek dla ogonów itd. Na forum jest przecież dużo o tym. Przejrzyj klatki na allegro. Tak, jak napisała Nina, klatka jest za mała nawet na jednego szczura.. I nie rób pięterek z prętów - są niezdrowe dla szczurów.
i co do kupna szczurów: przecież możesz adoptować z forum
i co do kupna szczurów: przecież możesz adoptować z forum