Dwa szczuraki, dwa koszaki, cztery ptaki i dzieciaki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
yss

Re: szczurzyce z lancre: Lily jest mała ptaszyna.... [']

Post autor: yss »

koopa pisze:Yss....... ale małe ptaszyny powinny być zawsze..........
wiem :( coś tu poważnie nie gra.

na szczęście został mi wybitnie lilowaty szczupak, który pakuje mi się w nocy pod kołdrę i atakuje stopy, albo grzebie we włosach, albo domaga się żeby go gonić, bo jest 3 w nocy i szczurek musi się koniecznie pobawić.

ale co szczupak to jednak nie lily. nie jest kulisty.

przyszło mi do głowy, że może teraz lily, mała ptaszyna, reinkarnuje się jako prawdziwy ptaszek, ale od razu pojawiła się wizja gniazda zbudowanego np do góry nogami - i odpuściłam........
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Myślę, że całkiem sporo szczurów może nieść 'gen Lily' ;) . Na przykład moja Frappe. Myślisz, że skąd się wzięło jej przezwisko?

Tak, Frapciuś też jest wybitnie lilowaty :)

!Lily wiecznie żywa!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Ja mam lilowatą Tuptunię - i jest kulista :D.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
yss

szczupak umie spać w nowej norce.
szczepan też, ale szczepan był w głębi :) po sesji zdjęciowej objawił się w części przedniej i ułożył na szczupaku.

no to szczupak mój malusi:

Obrazek
Obrazek

norkę widać mało. ale wierzcie na słowo, że jest na 2 szczury i porządnie wisi :] dwuwarstwowa z bluzy. szczupakom najwyraźniej pasuje.
merch

Post autor: merch »

Jaka ladna norka z ladnym szczupakiem , no po prostu sliczniusio O0
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Babli

Post autor: Babli »

szczupak! Śliczniusi szczupak :D
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ale sliczniusie szczupaczki :D... :-* :-* :-*
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

ŚLICZNY!
Jak widzę czerwone ślepka i białą mordkę, to mi się serce roztapia... Wymiziaj i wycałuj.
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
grzesia

Post autor: grzesia »

to to są te sławne szczupaki!!! śliczne=)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

o! wreszcie! zdjęcia ;D

ja sobie zawsze wyobrażałam szczupaki jak białe, długie szczury na długich nóżnkach :P
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
yss

stado żeńskie czuje się dobrze. trochę cierpi, bo nadal w małej klatce :] znajomy, co miał odnowić klatkę, jakoś się nie odzywa....... wkurza mnie to trochę.

baby zostały 4. gytha pomimo guza jest skoczna i sprawna, guz jest u dołu płaski, rośnie na boki. gythę myją inne szczury, bo przez ten tobół pod szyją biedaczka nie może wielu miejsc dosięgnąć.
codziennie wymieniam i piorę szmatki - jak nigdy :] a one jakby coraz bardziej zasikane i śmierdzące. taki los :/
szynszyl rozbija się na wybiegach, ma teraz jako wódz taki twardy wyraz pyszczka :D to dopiero szczur pełen niespodzianek. robi się coraz cięższa.
magrat jest w nad podziw dobrej kondycji. ten szczur /odpukać/ nigdy nie chorował i teraz też nie choruje..... nawet nie sprawia wrażenia, że zamierza chorować czy słabnąć - ma 2 lata i miesiąc :D
flara hoduje sobie wzruszające sadełko. wzruszające, bo nie brzuszek, tylko równomierną warstewkę na całym ciele, co robi z niej mięciutki grubiutki wałeczek, a jak do tego dodać jej aksamitną sierść i coraz spokojniejszy charakter - cudo :D
cała czwórka jak nawet wpadnie na moje kolana, to cały czas jest w biegu i zgadza się najwyżej na kilka głasków, a potem chodu......

........szczupaki natomiast są całkiem innymi zwierzątkami...
nadal mieszkają w otwartej klatce :) reagują entuzjastycznymi słupkami na swoje zbiorowe imię "szczupaki!". woła się ich - i wystawiają nosy z kryjówek, żeby sprawdzić, co jest grane. obudzeni w środku dnia i wzięci na ręce usiłują dalej spać. w nocy przybiegają galopkiem do łóżka i robią nam różne rzeczy: czyszczenie głowy, uszu, oczu. budzenie ogólne. skakanie po twarzy. zaczepki, żeby ich gonić. kradzież dupereli z szafki nocnej - wczoraj szczupak próbował ukraść całą pomarańczę i skórkę od banana - wtaszczył skórkę na łóżko i dobrze, że mój p nie spał, bo następnym krokiem szczupaka byłoby zapewne przeciągnięcie skórki po jego głowie O0 skórkę biedakowi odebrano. pomarańcza utknęła między szafką a łóżkiem i też była z głowy...

szczupaki można głaskać godzinami. przyjemnie mieć takie pacynki :)

no to tyle u nas.....

ps: zapomniałam dodać, że szczepan gwałtownie urósł. pupę ma 2 razy większą od szczupakowej pupy. jest szokująco wielki, bo przyzwyczaiłam się, że jest mały :D waga na oko jakieś 400 g. :) fajnie. bałam się, że źle się odżywiają i dlatego nie rosną...
merch

Post autor: merch »

następnym krokiem szczupaka byłoby zapewne przeciągnięcie skórki po jego głowie
;D ;D ;D O0 8)
się usmialam , wesolo macie..
yss da chociaaz kilka foteczek ciekawa jestem jak one wygladaja , zwlaszcza ten nowy wyraz pyszczka Szyli mnie interesuje , ale tez ciekawa jestem Flary, Magrat i Gythy
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
yss

spróbuję, ale one tak szybko się ruszają :D
przyda się jakaś porządna sesja zdjęciowa.

niedawno spałam sobie tradycyjnie długo :D śpię, śpię... nagle coś zaczyna po mnie skakać. szczupak przylazł, obskakał mnie i uciekł spać. myślałam, że upadł na głowę :] ale jak spojrzałam na zegarek, okazało się, że mam pół godziny do wyjścia z domu bo szlam do dentysty - szczupak przyszedł mnie obudzić, kochana ptaszyna! :D
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Powinniście nagrać kiedyś te Wasze szczupaki :)
A sesja bab to zdecydowanie dobry pomysł :P Flarke chce pooglądać ;D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Ale masz tresowanego szczupaka :-* . Kochana kruszynka. Wlasnie jakies zdjecia by sie przydaly!

Ucaluj cholote.. Wy to zawsze macie wesolo u siebie :D
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”