My little girls
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: My little girls
tez mam alergię.. na kaszel polecam SINGULAIR - może u Was jest tego odpowiednik. bardzo pomaga. oprócz tego leki wziewne - mi pomogly, juz dusznosci nie mam. do tego jonizator w szczurzym pokoju. pomaga.
nie poddawaj się =)
nie poddawaj się =)
Dzieki zalbi, ja sie nie poddam. Najpierw muszę znaleźć winnego jeśli to ściółka to to nie będzie problem ale jeśli mocz lub coś innego to już trzeba będzie pomyśleć o przeprowadzce i osobnym pokoju dla paskudek . To właśnie spanie i spędzanie całego dnia w tym samym pomieszczeniu nawet jak sie nie zajmuje szczurami nakręca alergie. Idę walne sobie herbatę...
- maua_czarna
Co do alergii.
Rowniez mam ostra alergie (aktualnie skorna). Generalnie moga byc okresy polepszenia i pogorszenia, ale jak juz sie ma alergie, to sie ma i koniec
Musisz zaobserwowac co powoduje pogorszenie - czy kontakt z sierscia, moczem, czy roztocza, mniejsze prawdopodobienstwo ze to sciolka, bo jednak roztocza,siersc itd to silniejsze alergeny.
Jesli zauwazysz, ze kiedy dziewczyny chodza po Tobie i np. zadrapia Cie, pojawiaja sie bable, zaczerwienienie, swedzenie,szczypanie itp objawy no to idz w strone alergii na siersc, mocz. Jesli samo przebywanie w pokoju powoduje objawy jakie opisalas pomoze jonizator,wietrzenie, i duzo wiecej nie da sie zrobic poki jestescie w tym samym pomieszczeniu.
Jednak kiedy zaobserwujesz na co jest ta alergia (obserwacja to najlepszy sposob, bo poki sama tego nie poobserwujesz, to lekarz duzo Ci nie pomoze) to warto po prostu brac leki, bo po co sie meczyc
Z czasem objawy ustapia, a pozniej mozesz miec nawroty...albo dlugo, dlugo nic- tego Ci zycze:)
Rowniez mam ostra alergie (aktualnie skorna). Generalnie moga byc okresy polepszenia i pogorszenia, ale jak juz sie ma alergie, to sie ma i koniec

Musisz zaobserwowac co powoduje pogorszenie - czy kontakt z sierscia, moczem, czy roztocza, mniejsze prawdopodobienstwo ze to sciolka, bo jednak roztocza,siersc itd to silniejsze alergeny.
Jesli zauwazysz, ze kiedy dziewczyny chodza po Tobie i np. zadrapia Cie, pojawiaja sie bable, zaczerwienienie, swedzenie,szczypanie itp objawy no to idz w strone alergii na siersc, mocz. Jesli samo przebywanie w pokoju powoduje objawy jakie opisalas pomoze jonizator,wietrzenie, i duzo wiecej nie da sie zrobic poki jestescie w tym samym pomieszczeniu.
Jednak kiedy zaobserwujesz na co jest ta alergia (obserwacja to najlepszy sposob, bo poki sama tego nie poobserwujesz, to lekarz duzo Ci nie pomoze) to warto po prostu brac leki, bo po co sie meczyc

Z czasem objawy ustapia, a pozniej mozesz miec nawroty...albo dlugo, dlugo nic- tego Ci zycze:)
Dzieki za wskazówki. Skórna alergia to raczej nie jest , nawet jak po dekolcie mnie podrapie bo sie wspina i kreci to owszem troszkę sie zaczerwienie bo to podrapane ale schodzi szybko, sikaniem tez nic mi nie robią. Mam objawy tylko ze strony układu oddechowego i jonizator to chyba doby pomysł zwłaszcza ze już niedługo wszystko zacznie pylic a wtedy jestem jak zombi
codziennie góra ibupromu bo zatoki bolą.
a na pocieszenie troszkę dzisiejszych zdjec
śpimy we wszystkich pozycjach...

zdarzają sie tez próby ssania kocyka
ma takie przyjemne futerko jak mamusia obok cycuszków
(dwa dzyndzle po prawej ''ciągną'' kocyk)

ten sie nie poddaje.

największy wiercipięta, wazy aż 16 gram z hakiem

a na pocieszenie troszkę dzisiejszych zdjec

śpimy we wszystkich pozycjach...

zdarzają sie tez próby ssania kocyka

(dwa dzyndzle po prawej ''ciągną'' kocyk)

ten sie nie poddaje.

największy wiercipięta, wazy aż 16 gram z hakiem

http://s583.photobucket.com/albums/ss27 ... C_1647.jpg
maseczka na pysiu i plamka na dupusi?
maseczka na pysiu i plamka na dupusi?
który? ten co leży do góry dupcia ma husky znaczenie a ten na środku to coś jak kapturek tylko ze głowa jaśniutka a pasek ciemniejszy
jak je przekładam do kocyka to zasypiają szybciutko i wystawiają rożne części ciała do aparatu 

Taki niby kapturek z niego, a na zdjęciu mu kark jeszcze bardziej rozjaśniło dlatego tak dziwnie wygląda
aksamitny slodziak. Niektóre maja te główki takie właśnie aksamitne, jaśniejsze a paski ciemniejsze, eh..zobaczymy już niedługo, ale ja nie mogę czekać, to mnie wykończy szybciej niż duszności 

Ooo, będą co najmniej 2 kolory? Czy tylko na zdjęciach wydają sie być tak różne?
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Na to wyglada ,jedne sa ciemniejsze a inne takie jakby blekitnawe troszkę, nie wiem sama co widze. Niestety ta skora im sie na pleckach łuszczy i martwi mnie to , do tego mamuśki tracą trochę siersc i sie drapaja częściej niż powinny( tak mi sie wydaje ze częściej) codziennie jak wycieram kuwete to leży sierść wszędzie. Szukam na forum i nic nie mogę znaleźć
Kiedy mogłabym iść z nimi do weta? Czekac aż podrosną jeszcze, czy jak będą miały dwa tygodnie to wystarczy? A czy może być tak ze mamuśki mimo karmienia dostały za dużo białka i dlatego im sierść leci i sie drapią? Troche im pofolgowałam z mlekiem sojowym...i innymi pysznościami.
moje dupki

moje dupki

Przebialczenie w czasie laktacji raczej nie mozliwe , natomiast i pasozyty i grzybica a i owszem , jak nie ma tragedii wstrzymaj sie do dwoch tygodni wtedy do weta niech diagnozuje i leczy.
O mamuniu jakie one piękne *_*
Czy ja tam widze dumbolce?
Te małe uszka zawsze mnie mylą i nigdy nie jestem pewna 
Czy ja tam widze dumbolce?

Ze mną: LeeLee + Lily
Tupot Małych Stóp
Tupot Małych Stóp
A i owszem , mamusia ma takie dumbulcowe uszyska;D I nawet jej do ''pyska z tym''
Za to mamusia mnie właśnie przed chwilka upierdzieliła w palca!Najwyraźniej jestem zła pańcia i głaskanie po główce jest nie mile widziane. Właśnie napisałam osiem linijek o tym co zrobię tym dwom gnidom za gryzienie, jak tylko karmić przestana, potem skasowałam bo ociekało krwią (tym razem szczurzą
) A teraz wylizuje rany i planuje cicha zemstę w postaci nieustannego i przymusowego przebywania na moim ramieniu już za parę tygodni ..sasasasasa...aż im sie odechce palców!!! Albo oddam cyganom...przerobie na szalik....wypcham i postawie ku przestrodze...kurde miałam nie pisać tak brzydko i pamiętać ze to hormony i sranie w banie...
obedrę ze skóry!!!next time 

Za to mamusia mnie właśnie przed chwilka upierdzieliła w palca!Najwyraźniej jestem zła pańcia i głaskanie po główce jest nie mile widziane. Właśnie napisałam osiem linijek o tym co zrobię tym dwom gnidom za gryzienie, jak tylko karmić przestana, potem skasowałam bo ociekało krwią (tym razem szczurzą

http://s583.photobucket.com/albums/ss27 ... C_1662.jpg
to to na pewno mały dumbolek =) ale slicznosci masz, no nie mogę, no!
to się w mamusię nie podały maluchy kolorystycznie..
jakieś wstepne postanowienia co do ilości maluchów, które z Wami zostaną?
to to na pewno mały dumbolek =) ale slicznosci masz, no nie mogę, no!
to się w mamusię nie podały maluchy kolorystycznie..
jakieś wstepne postanowienia co do ilości maluchów, które z Wami zostaną?
jak przerobie mamuśki na szalik to będzie 20
Naprawdę nic nie wiem jeszcze, nawet nie mam siły o tym myśleć. Jak na razie zgłosiła sie dziewczyna ze chce dwie samiczki. Dalam ogłoszenia wszędzie gdzie sie dało i szukam po znajomych
Jakos to będzie
A tak poza zamartwianiem sie to codziennie podkradam matce gniazdo i wycałowuje maluszkowe dupcie
Moze za to sie na mnie gniewa i gryzie
Maluszki są przecudowne i tylko bym je miziała, nawet jak matule będą mi wisieć zębami na palcach już do końca życia to te dzieci mi to wynagrodzą
Dzisiaj jak je drapałam to machały nóżkami uroczo, tak jak psy maja 'odruch bezwarunkowy' czy jak to sie tam nazywa(poprawcie mnie jak sie mylę) Kochane z nich kluski i nie wiem jak ja oddam którekolwiek?

A tak poza zamartwianiem sie to codziennie podkradam matce gniazdo i wycałowuje maluszkowe dupcie