Szczurobajki (mało)polskie

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nina
Kontakt:

Re: Mój oddział

Post autor: Nina »

Ojj no nie tak dosłownie oczywiście :D Wiadomo, że moje (te całkiem i nie całkiem) są najpiękniejsze :P Z pięknym pokazowym kapturzastym Aluzyjem na czele :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Babli

Post autor: Babli »

Łączyłam właśnie szczury. I nagle, ni z stąd ni zowąd, Klee zaczęła się dławić. Jako, że byłam w klatce, zamkniętej klatce, nie miałam jak jej pomóc. I nagle przypomniało mi się jak zalbi opisywała co się stało Burtonowi. O to:
Gdy tylko odłożyłam aparat Burton zaczął się dziwnie prężyć. Przednimi łapkami "czesał" sobie futerko na pyszczku i kiwał lekko głową. Wyglądał tak, jakby chciał coś wypluć, ruszał językiem i poruszał zębami na boki. Drgał przy tym lekko i dziwnie się poruszał. Zrobił się cały sztywny. Nie dał się dotknąć, był cały twardy. Z pyszczka wylewało mu się coś jak szary śluz.
Po powyższym przestała się ruszać, spanikowałam.
Wzięłam strzykawkę, leżała w klatce [nie miałam co robić, to się nią bawiłam, ofc nowa, bez igły] napełniłam wodą z poidełka, i wstrzyknęłam Klee prosto do pyszczka. Leżała chwilkę nieruchomo. Po czym się otrzepała, wstała, i poszła wypić coś, potem zjeść. Myślałam, że na zawał zejdę. I takim sposobem dzięki forum, a troszkę konkretniej - dzięki zalbi, Klee żyje.

Dziewczynki są połączone. Dostały taras ferplasa [zajączek mi przyniósł, tylko wcześniej jako złe dziecko znalazłam :P ], i śpią sobie smacznie. Jednak Nisha zaczepiała wszystkich, i wprawiła w osłupienie Bablisia... ::)
Awatar użytkownika
Ausaya

Post autor: Ausaya »

widok dlawiacego sie szczurka jest straszny :/ niestety Eboli dzieje sie to notorycznie wiec zdarzylam sie przyzwyczaic.
Ale ja bym sie chyba bala wstrzyknac wode do pyszczka, jeszcze moglaby sie zachlysnac... Zawsze w takiej sytuacji biore szczurka jedna reka w okolicach glowy druga gdzies przy nasadzie ogona i robie ze trzy machniecia tak znad glowy do samego dolu, bardzo energiczne. Zwykle pomaga jednak nie zawsze, wtedy zostawiam szczurka zeby sam sobie poradzil.
Bylam u weta chyba ze 3 razy z zadlawieniem i zaden nie dal rady pomoc (jakos sie tak zdarzylo ze za kazdym razem bylo to w nocy).
Machanie szczurkiem wyglada dosc makabrycznie i jest dla niego stresujace, no ale cos za cos...

Ciesze sie ze Klee juz wydobrzala. No i gratuluje udanego laczenia! :D
ze mną: Tequila i Lima :* :*

za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
katka139
Kontakt:

Post autor: katka139 »

Matko jakie emocje, aż się przestraszyłam. Dobrze że wszystko ok ze szczurcią.
Obrazek
Obrazek
Obrazek :D :D :D :D
Ups, co złego to nie ja. :D
Rhenata

Post autor: Rhenata »

uff, dobrze ze sie udało ocucić zarazę, okrzycz ja żeby już tak nie robiła więcej :P a mi zajączek przyniósł ...kupę ::) szczurkowe bobki w duzych ilosciach i to tyle ;D
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Ja już też sie tak mocno nie przejmuje dławiącymi sie szczurami. Przeszłam to tyle razy, że masakra. I tylko raz potrzebny był wet i leki rozkurczające, bo szczur zaczął sinieć na wargach... Zazwyczaj wystarczy dać zwierzakowi spokój i sam sobie poradzi.

Hmm, czemu zamknęłaś sie ze szczurami w klatce?
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Babli

Przyznam, ze nie wiedziałam co robić, i zrobiłam co zrobiłam.

Hm. Zamknęłam się w klatce, i miałam problemy z wyjściem potem,ale już opanowałam technikę wchodzenia i wychodzenia. Łączyłam dziewuchy, i lepiej było z nimi siedzieć, przy okazji wszystko na mnie spało.. ::) To już był etap końcowy, wcześniej jeszcze parę ich było.
Rhenata

Post autor: Rhenata »

Babli co ty masz za klatkę :o ze do niej wchodzisz?
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Rhenata, dużą na zamówienie :P

No to czekam na chomika i mysza ;)
Tupot Małych Stóp
Babli

Taką mam 80x80x130cm, takie ma wymiary owa klatka. Wchodzę swobodnie przez każde drzwiczki, z wyjątkiem tych górnych. Teraz tam jest przejrzyście, i ładnie, wcześniej było.. nie najlepiej ::) Mam prawie gotową klatkę, nareszcie :D

Chomik i mysz mają mnie głęboko gdzieś. Na próby wywabienia, obaj odwrócili się tyłkami do mnie. Ale wieczorem im za nić nie odpuszczę! ;D
katka139
Kontakt:

Post autor: katka139 »

O jacie piiiiii. fju fju. zaj***** klatka. Ja to niemiałabym miejsca na taką... :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek :D :D :D :D
Ups, co złego to nie ja. :D
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Uśmiałam się jak czytałam jak to wchodzisz i wychodzisz z klatki zastanawiałam się co to za klatka i na szczęście moja ciekawość została zaspokojona.
Rewelacyjna klatka naprawde pozazdrościć można.
Oby wszystko pomyslnie przebiegało...dziewczyny nie są agresywne.
Babli zauważyłaś jakie mamusia ma wypukłe oczka?ja miałam kiedyś szczurze panienki a teraz mam panów ale zaden ani żadna nie miały takich oczek.Takie koraliki czarne.Córa chyba po mamie też takie ma.Albo ja zwieszona jestem albo mają te oczka wyjątkowe:)
Wogóle cała ferajna super..ahh ja moge oglądać i oglądać te foty:)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Życzenia świąteczne , z gładkim przełykaniem smakołyków wszelakich włącznie,dla wszystkich szczurasków :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
grzesia

Post autor: grzesia »

hahahaha zamknąć się w klatce, Babli bo Ty się jeszcze do końca w szczurka zamienisz..:D
Babli

A no w szczurka, pewnie prędko...

Chomik i mysz wciąż mają mnie, tam gdzie słońce nie dosięga ::)

A tu wczoraj była taaka rocznica! I forum nie działało! :-\

Ale teraz się pochwalę, bo wczoraj minął równo rok, kiedy przywlekłam do domu pierwszego ogona, a raczej, ogonkę - Lociankę. I jestem niesamowicie szczęśliwa. Bo przeżyłam tyle dobrego, [oraz złego, smutnego, ale dzisiaj nie o tym], wspaniałego, znalazłam nareszcie, tego idealnego zwierzaka.. :D

Nigdy chyba nie napisałam, jak to dokładnie się stało, że mam szczuraki obecnie? Teraz napiszę. A to było tak:
Równo rok temu [i jeden dzień ;) ], poszłam z przyjaciółką do zoologa, w celu zakupienia chomika [wcześniej był króliczek, po pół roku, zdecydowałam się na kolejnego gryzonia], podeszłyśmy do zoologa [oczywiście Babli nie wiedziała, że są hodowle i adopcje, bo po co zerknąć na jakieś forum ;) ], i przeglądałam szklane akwaria z małymi chomikami. Przyjaciółka polazła gdzieś na drugą stronę, i zawołała:
" Marta! Chodź tutaj, patrz, co to jest?"
Sprzedawczyni: " Szczurki, siedzą tu od urodzenia, tj. od stycznia/lutego"
Ja: "E... sama nie wiem.. Mogę zobaczyć?"
Przyj. : "A ten jaką ma płeć?"
Sprzed.: " Samiczka."
Ja: "Chcę ją."
.......

I tak to było. A dzieciaczki będą 26.06 opisane :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”