:)
:)Szczur jest OK, ale ten ogon.... tu chwalimy ogony!
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Sczur jest fajny (zerk na ogon) a to długie to co to jest?
Moim zdaniem najlepszy sposob to kupno szczurka z zaskoczenia. Kiedy kupilam[ a raczej dostalam ] w ten sposob mojego 1 ogonka pozniej poszlo juz latwo. Pozdrowionka  :)

:)Ze mną :
*Brunonek [ksywka Bronek ]
]
ur. początek sierpnia 2004
Na zawsze w moim serduszku:
*Cyrylek
*Franek

*Brunonek [ksywka Bronek
 ]
]ur. początek sierpnia 2004
Na zawsze w moim serduszku:
*Cyrylek
*Franek
Ja nic z tego nie pojmuję. Mi tam zawsze się podobały szczurze ogony.

"Doświadczenia innych osób nie są pomocą: czyjaś śmierć nie uczy nas umierać,a narodziny kogoś innego nie pomogą w przyjściu na świat"

- 
				Monia
kiedy kupilam Natke, mama przez ponad tydzien nie wiedziała o nowym członku rodziny- tak ja sprytnie ukrywalam. gdy sie zorientowała nie byla zla na mnie tylko na siebie bo nic nie zauwazyla

Mycha.. ja wiem, że to było dano, ale nie przypominam sobie nic takiego!

- 
				pomarańczowy jelcz
- Kontakt:
coz,moj przypadek byl nadzwyczaj pozytywny-po 1.rodzice nigdy nie mieli ze mna latwo,bo i tak zawsze stawialam na swoim :twisted:  2.groszka dostalam za darmo od pani sklepikarki (wcale go nie planowalam,wpadlam do skelpu tak poprostu pozachwycac sie zwerzakami :roll: ,a on uciekl z klatki,gdy go zlapalam,ona powiedziala,ze mial byc karma dla weza  ,wiec teraz jest moj,wiec nie moglam go tam zostawic!!!). gdy rodzice mnie z nim zobaczyli,to powiedzieli krotko,ze do jutra mam mu znalezc nowy dom,a ja generalnie...no-olalam.na drugi dzien kupilam kaltke i juz nie bylo przebacz-50zl piechota nie chodzi ;] teraz mama kocha szczurka,chociaz dlugo jej zajelo oswajanie sie (najpierw brzydzila sie go,wiec brala przez szmatke,sadze,ze zaprzyjaznila sie z nim,gdy pod moja nieobecnosc musiala sie nim zajmowac :twisted: )-wiec jestem kolejnym zwolennikiem metody znienackowej :lol:
 ,wiec teraz jest moj,wiec nie moglam go tam zostawic!!!). gdy rodzice mnie z nim zobaczyli,to powiedzieli krotko,ze do jutra mam mu znalezc nowy dom,a ja generalnie...no-olalam.na drugi dzien kupilam kaltke i juz nie bylo przebacz-50zl piechota nie chodzi ;] teraz mama kocha szczurka,chociaz dlugo jej zajelo oswajanie sie (najpierw brzydzila sie go,wiec brala przez szmatke,sadze,ze zaprzyjaznila sie z nim,gdy pod moja nieobecnosc musiala sie nim zajmowac :twisted: )-wiec jestem kolejnym zwolennikiem metody znienackowej :lol:

['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak

eh, ze mnie też straszny uparciuch. Moja mama na zawiadomienie o tym, że jutro będzie w domu szczur powiedziała "Mi się ten pomysł nie podoba, ale i tak zrobisz co chcesz". Słowem: nie przypominam sobie, żeby kiedyś ona ze mną wygrała.

"Doświadczenia innych osób nie są pomocą: czyjaś śmierć nie uczy nas umierać,a narodziny kogoś innego nie pomogą w przyjściu na świat"

- 
				pomarańczowy jelcz
- Kontakt:
[quote="Kacha"]"Mi się ten pomysł nie podoba, ale i tak zrobisz co chcesz".[/quote]  :lol: hehe, skad ja to znam?  

[quote="Kacha"] Moja mama na zawiadomienie o tym, że jutro będzie w domu szczur powiedziała "Mi się ten pomysł nie podoba, ale i tak zrobisz co chcesz". [/quote] zazdroszczę Ci... :roll:

u mnie się zawsze mama nie zgadzała ale potem polubiła każdą szczurkę
Tylko że teraz chcę sobie zostawić 2 szczurki z miotu a mama jak zwykle mówi że nie mogę itp. już ostatnio pytała czy znalazłam im dobry dom...powiedziałam że są w bardzo dobrym domu 
   No w koncu powiedziałam mprawdę. Ciekawe co mama powie jak w styczniu je zobaczy....w razie by co dołączam się do hipotetycznie bezdomnych forumowiczów
 No w koncu powiedziałam mprawdę. Ciekawe co mama powie jak w styczniu je zobaczy....w razie by co dołączam się do hipotetycznie bezdomnych forumowiczów  - pomieszkamy razem pod mostem albo gdzieś kątem w piwnicy
 - pomieszkamy razem pod mostem albo gdzieś kątem w piwnicy 

Tylko że teraz chcę sobie zostawić 2 szczurki z miotu a mama jak zwykle mówi że nie mogę itp. już ostatnio pytała czy znalazłam im dobry dom...powiedziałam że są w bardzo dobrym domu

No w koncu powiedziałam mprawdę. Ciekawe co mama powie jak w styczniu je zobaczy....w razie by co dołączam się do hipotetycznie bezdomnych forumowiczów
 No w koncu powiedziałam mprawdę. Ciekawe co mama powie jak w styczniu je zobaczy....w razie by co dołączam się do hipotetycznie bezdomnych forumowiczów  - pomieszkamy razem pod mostem albo gdzieś kątem w piwnicy
 - pomieszkamy razem pod mostem albo gdzieś kątem w piwnicy 
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi
gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....

gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
- 
				pomarańczowy jelcz
- Kontakt:
W razie czego to ja moge przygarnac tak z 3 osoby wraz z ogonkami   :lol:  to tak jakby co
  :lol:  to tak jakby co  

eeee.... to macie kiepsko  moja mama zachwycała sie szczurami tak samo jak ja. ba! nawet kase wykładała i piła z jednej szklani z nim
 moja mama zachwycała sie szczurami tak samo jak ja. ba! nawet kase wykładała i piła z jednej szklani z nim  do puki chałas w nocy zaczą być niedozniesienia i powiedziała że nigdy więcej
 do puki chałas w nocy zaczą być niedozniesienia i powiedziała że nigdy więcej  ale i tak zdążyłem mieć pare ładnych szczurków
 ale i tak zdążyłem mieć pare ładnych szczurków 
teraz znów planuje ogonek ( a nawet 2) i chyba jednak zrobie to "znienacka"

moja mama zachwycała sie szczurami tak samo jak ja. ba! nawet kase wykładała i piła z jednej szklani z nim
 moja mama zachwycała sie szczurami tak samo jak ja. ba! nawet kase wykładała i piła z jednej szklani z nim  do puki chałas w nocy zaczą być niedozniesienia i powiedziała że nigdy więcej
 do puki chałas w nocy zaczą być niedozniesienia i powiedziała że nigdy więcej  ale i tak zdążyłem mieć pare ładnych szczurków
 ale i tak zdążyłem mieć pare ładnych szczurków 
teraz znów planuje ogonek ( a nawet 2) i chyba jednak zrobie to "znienacka"

RAT IN HAT! 

Nie pytac rodzicow o pozwolenie na szczura .Slowo"szczur" dosyc paralizujaco dziala na doroslych .Trzeba mowic: mamusiu czy moge sobie sprawic  chomika? Wiesz,to taki inny chomiczek,sliczny. Przywlec szczura a potem tlumaczyc sie ze nie podejrzewaliscie ,ze mamusia wiedzialaby jak wyglada szczurek domowy a chcieliscie zeby miala jakis przyblizony obraz zwierzatka.Na chomika rodzice chetniej sie godza. Zreszta jak jezdzilam do weta ze swoim to roznie ludzie tytulowali go: chomik,swinka morska a nawet nazwano go tchorzofretka;))) Co do halasu...Mojego w ciagu dnia tak umecze ,ze czesto przede mna jeszcze zwija sie do spania 

"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." A .Einstein

Moje wymęczone maluchy po dniu pełnym wrażeń śpią razem w hamaczku calutką noc... słodkie
W dzień podsypiają w osobnych miejscach, więc jak siedzą wszystkie w hamaku to oddycham z ulgą...
Moja metoda na nowe zwierzątko to przeczytać mnóstwo rzeczy na ich temat, potem z pasją opowiadać rodzicom,
aż uznają, że taka jestem odpowiedzialna, rozważna i fachowo podchodzę do wszystkiego, że się godzą...
Skuteczne & pożyteczne

W dzień podsypiają w osobnych miejscach, więc jak siedzą wszystkie w hamaku to oddycham z ulgą...

Moja metoda na nowe zwierzątko to przeczytać mnóstwo rzeczy na ich temat, potem z pasją opowiadać rodzicom,
aż uznają, że taka jestem odpowiedzialna, rozważna i fachowo podchodzę do wszystkiego, że się godzą...
Skuteczne & pożyteczne

- 
				pomarańczowy jelcz
- Kontakt:
[quote="Anita"]
Skuteczne & pożyteczne [/quote]
[/quote]
ehh,ale nam nie chodzi o to,ze rodzice uwazaja nas za nieodpowiedzialnych,tylko ze mysla o szczurze stereotypowo,jak o czyms obrzydliwym... "wszystkie chomiczki etc.sa caly,tylko szczury...te ich ogony...ble" itd.sadze,ze czytanie nie zmieni nastawienia do ogona,za to jak juz z nim (szczurkiem) pobeda i zaczna zauwazac w nim cos wiecej,wtedy ogon nie bedzie juz przeszkadzac.
nadal jestem za metoda znienackowa

Skuteczne & pożyteczne
 [/quote]
[/quote]ehh,ale nam nie chodzi o to,ze rodzice uwazaja nas za nieodpowiedzialnych,tylko ze mysla o szczurze stereotypowo,jak o czyms obrzydliwym... "wszystkie chomiczki etc.sa caly,tylko szczury...te ich ogony...ble" itd.sadze,ze czytanie nie zmieni nastawienia do ogona,za to jak juz z nim (szczurkiem) pobeda i zaczna zauwazac w nim cos wiecej,wtedy ogon nie bedzie juz przeszkadzac.
nadal jestem za metoda znienackowa

U mnie to nie przejdzie...  nie dość że strace zaufanie to będę musiała oddać (moja mama potrafi być stanowcza)
 nie dość że strace zaufanie to będę musiała oddać (moja mama potrafi być stanowcza)
oczywiście zakładając, że nie lubi szczurów
Moja mama nie lubi psów, a dzięki temu mam pieska

nie dość że strace zaufanie to będę musiała oddać (moja mama potrafi być stanowcza)
 nie dość że strace zaufanie to będę musiała oddać (moja mama potrafi być stanowcza)oczywiście zakładając, że nie lubi szczurów
Moja mama nie lubi psów, a dzięki temu mam pieska