Nie ma szczurków [*][*][*][*][*][*][*][*]
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Tuptuś, Milka, Batman i Fiona
Jak wieści?
i zdjęeecia!

- Magamaga
- Starszy Moderator na urlopie
Już, już 
Proszę modów o zmienienie tytułu tematu - Milka, Batman, Fiona i Lolek.
Przedstawiam państwu pięknego Lolka - obiekt dzikiej miłości mojej Fionki, która najpierw panicznie się go bała a potem pokochałą go (niestety bez wzajemności). Na widok kawalera macha uszkami jak helikopter, trzęsie się jak podłączona do prądu - ale na nic to! Kawaler nie odwzajemnia uczucia... On woli pokładać się z Milką na hamaku.
Z Baciorem róznie - raz lepiej, raz gorzej. Wciąż jedziemy na antybiotyku, strupy znknęły, futerko zarasta dziury na plecach, ale nadal jest sucheńka i ma średniawy apetyt.
Szczurkensy już parę dni są razem i generalnie jest sielanka, poza tym, ze Lolo bobczy po półkach, czego moje arystokratki nie robiły....
Zdjęcia:

Proszę modów o zmienienie tytułu tematu - Milka, Batman, Fiona i Lolek.
Przedstawiam państwu pięknego Lolka - obiekt dzikiej miłości mojej Fionki, która najpierw panicznie się go bała a potem pokochałą go (niestety bez wzajemności). Na widok kawalera macha uszkami jak helikopter, trzęsie się jak podłączona do prądu - ale na nic to! Kawaler nie odwzajemnia uczucia... On woli pokładać się z Milką na hamaku.
Z Baciorem róznie - raz lepiej, raz gorzej. Wciąż jedziemy na antybiotyku, strupy znknęły, futerko zarasta dziury na plecach, ale nadal jest sucheńka i ma średniawy apetyt.
Szczurkensy już parę dni są razem i generalnie jest sielanka, poza tym, ze Lolo bobczy po półkach, czego moje arystokratki nie robiły....
Zdjęcia:
Ladne to Twoje chlopie
. Napisz do Modow pm, bo taka prosba czesto im umyka gdzies tam w natloku tematow i informacji 

W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki
:) <3
[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Re: Milka, Batman, Fiona i Lolek
Hłyyy! Ależ boski panicz! I czarnuchyy
A za Baciorka kciuków nie puszczam, tak jakby co

A za Baciorka kciuków nie puszczam, tak jakby co

Przystojny nowy lokator
Ja rowniez trzymam kciuki za Batmankę

Ja rowniez trzymam kciuki za Batmankę

+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Ależ cudny kawaler! No, no piękno w czystej postaci. Oczywiście reszta stada też cudowna.
Lolo zaiste piękny, oby tylko arystokratek nie nauczył bobczyć po półkach
Ładnie razem wyglądają

Ładnie razem wyglądają

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
"boski Lolo"
fajnie, że zgoda panuje, a Fionka, cóż... jakoś się dziewczę w końcu pogodzi z faktem ignorancji ze strony kawalera
a Milka pewnie nie ma chopla na punkcie samczyka? jakież to niesprawiedliwe, jak w życiu
dobrze, że z Batmanką nie jest gorzej i trzeba wciąż mocno wierzyć, że będzie lepiej!

dobrze, że z Batmanką nie jest gorzej i trzeba wciąż mocno wierzyć, że będzie lepiej!
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
- Magamaga
Lolek dziękuje za komplementy pulsując ślepkami (a tak! bo to właśnie jest spełnienie mojego marzenia o szczurze-pieszczochu!).
Milka traktuje Lolka z rezerwą ( w końcu alfowanie w stadzie do czegoś zobowiązuje) i pewnie to przyciąga faceta (ech, te władcze kobiety!).
Milka traktuje Lolka z rezerwą ( w końcu alfowanie w stadzie do czegoś zobowiązuje) i pewnie to przyciąga faceta (ech, te władcze kobiety!).
- Magamaga
Wieści z frontu. Byliśmy w czwartek u weta - wreszcie udało nam się trafić na "naszą panią wet". Bacior ma najprawdopodobniej dożywotnio leki - dostaje Encorton, Enarenal, Unidox i witaminki, Beta Glukan, probiotyk. Przez weekend była na przechowaniu u runy (dzięki
) i po powrocie aż oczom nie mogłam uwierzyć! Poprawiła się pięknie, podtyła na pewno ze 20 g. Ładniej oddycha - generalnie szał
.
Fiońcia też ma infekcję, ale u niej to kwestia górnych dróg oddechowych i nie aż tak poważna sprawa jak u Batmaniszcza.

Fiońcia też ma infekcję, ale u niej to kwestia górnych dróg oddechowych i nie aż tak poważna sprawa jak u Batmaniszcza.
Maga, co tam u Was
?

- Magamaga
No u nas na szczęście bez większych zmian. Trochę martwię się Milką, bo ostatnio odrobinę straciła swój wigor i niespożytą energię - zastanawiam się, czy to nie kwestia zmiany ról w stadzie (Lolek chyba zastąpił ją jako Alfę). Moje kapturzątko kochane we wrześniu będzie miało 2 lata...
Bacior jest na lekach, czasem jest świetnie, czasem gorzej - na szczęście widać ogólną poprawę, choć śmierdzielek chyba już nie odzyska swojej masy.
Bacior jest na lekach, czasem jest świetnie, czasem gorzej - na szczęście widać ogólną poprawę, choć śmierdzielek chyba już nie odzyska swojej masy.
- Magamaga
Nigdy, przenigdy nie kupię już wiórków w sklepie zoo. Nie miałam pieniędzy na zamówienie w Planecie, więc poszłam do małego zoologa obok bloku i kupiłam trocinki Chipsi Apple. Po ok tygodniu dopatrzyłam się u swoich szczurków jakichś białych świństw w sierści.
Mamy wszy(pan wet mi pokazał nawet jedną dorodną pod mikroskopem)....
Wczoraj podałam maludom pierwszą dawkę ivermektyny, a klatka przeszła gruntowne mycie domestosem i polewanie wrzątkiem.
Mój genialny małżon polał też wrzątkiem poidłka. Skutek? - będę musiała zamawiając następnym razem coś w sklepie zamówić i poidła (w "stacjonarnym" zoologu już w życiu nic więcej nie kupię!).
Mamy wszy(pan wet mi pokazał nawet jedną dorodną pod mikroskopem)....
Wczoraj podałam maludom pierwszą dawkę ivermektyny, a klatka przeszła gruntowne mycie domestosem i polewanie wrzątkiem.
Mój genialny małżon polał też wrzątkiem poidłka. Skutek? - będę musiała zamawiając następnym razem coś w sklepie zamówić i poidła (w "stacjonarnym" zoologu już w życiu nic więcej nie kupię!).
No coz maga, na watpliwe pocieszenie jakies swinstwo przywedrowalo nam kiedys rowniez z sciolka z zooplusa , ja staram sie nie kupowac w sklepach ze zwierzetami glownie z uwagi na bedace tam zwierzeta , za czesto moja wizyta w takich sklepach konczy sie awantura, do ktorych juz trace sily.
Kiedys sciolki byly normalnie na hali w Leclercu i w Tesco - byc moze w Tesco nadal sa byla tam tez calkiem niezla zagraniczna i prozniowo pakowana karma uniwersalna dla gryzoni, ale ostatnio chyba jej nie widzialam.
Kiedys sciolki byly normalnie na hali w Leclercu i w Tesco - byc moze w Tesco nadal sa byla tam tez calkiem niezla zagraniczna i prozniowo pakowana karma uniwersalna dla gryzoni, ale ostatnio chyba jej nie widzialam.
Wszy
I to jeszcze w ściółce niby dobrej firmy...ale to chyba wina przechowywania przez zoolog.
Też kiedyś byłam tak inteligentna i postanowiłam wyparzyć poidełko...z wiadomym skutkiem
Mizianko dla wielkiej czwórki

I to jeszcze w ściółce niby dobrej firmy...ale to chyba wina przechowywania przez zoolog.
Też kiedyś byłam tak inteligentna i postanowiłam wyparzyć poidełko...z wiadomym skutkiem

Mizianko dla wielkiej czwórki

ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?