Bazyl i Czarek

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ewan3

Bazyl i Czarek

Post autor: ewan3 »

Witam

Bazyl i Czarus zostali adoptowani od Pauli. Jutro postaram sie zrobic zdjecia.
Panowie miewaja sie swietnie. Sa inteligentni, maja swietny apetyt, podbili serca calej rodziny. Lubia jesc karmy ziolowe, mieszanki owocowe, lubia takze gerberki dla niemowlat oraz swieze warzywa. Ogolnie apetyt im dopisuje. Jutro postaram się zdjęcia wstawić.
a na razie pozdrawiam
ze mną
szczur Bieluś
pies: Wiki
koty: Teodor, Brunon
za Tęczowym Mostem - pamiętam na zawsze
Bob - ['] 22.07.2007
Fuf - ['] 24.05.2007
Szaruś - ['] 18.02.2009
Mrauczur - ['] 13.05.2007
Nora (najwspanialszy owczarek świata)
Szarak
Wiórek (pies)
odmienna

Re: Bazyl i Czarek

Post autor: odmienna »

ewan3 pisze:Witam

Bazyl i Czarus zostali adoptowani od Pauli. Sa inteligentni, maja swietny apetyt, podbili serca calej rodziny. Lubia jesc karmy ziolowe, mieszanki owocowe, lubia takze gerberki dla niemowlat oraz swieze warzywa. ....
już ich lubię, :P
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

odmienna pisze:
ewan3 pisze:Witam

Bazyl i Czarus zostali adoptowani od Pauli. Sa inteligentni, maja swietny apetyt, podbili serca calej rodziny. Lubia jesc karmy ziolowe, mieszanki owocowe, lubia takze gerberki dla niemowlat oraz swieze warzywa. ....
już ich lubię, :P
ja też :)
miło jak szczurasy się tak zdrowo odżywiają z własnej woli ;D
czekam na zdjęcia
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ewan3

Obrazek
Obrazek
a to wlasnie Bazyl. siedzi na rekach Babci. jest zreszta ulubiencem Babci, bezblednie reaguje na powitanie "dzien dobry Bazylu, dobry szczurze".

Obrazek
Jak widac Bazyl bardzo lubi ciasteczka szczurze wcinac.

Obrazek
Czarek urósł dość znacznie. Ale jest przepięknym szczurkiem. Jest mniej towarzyski od swojego brata, preferuje swobodne bieganie niż siedzenie na rękach.

Obrazek
A tu panowie razem. oczywiście czasami się kłóca, próbują podstępem wyrywać sobie co smaczniejsze kąski. Ale potem i tak najlepiej jest wtulić się w drugiego szczurka.

Bazyl i Czarek apetyty mają wspaniałe. Staramy się jednak ograniczać ilość słodkości - chociaż mają kolbę w klatce, dostają też po biszkopciku szczurzym. Staramy się aby zamiast słodkości dostawali ziola (kupuję z herbal farm i jeszcze z jednej firmy) zrożnicowane - dla różnych smaków i odmiennych właściwości. oprócz tego warzywa, trochę owoców, gałązki jabłoni do obgryzania, suszony chleb, trochę gerberka. Wyżywienie mają dość zróżnicowane, choć oczywiście bazowym jedzeniem jest mieszanka sucha dobrej jakości (specjalnie szukałam aby wybrać coś smacznego) wymieszana z mieszanką ziołową. Panowie dostają także orzechy ziemne aby mogli sobie łupać skorupki.
ze mną
szczur Bieluś
Bob - ['] 22.07.2007
Fuf - ['] 24.05.2007
Szaruś - ['] 18.02.2009
Szarak
Wiórek (pies)
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

Jak dobrze czytać,że maluchy wyratowane przez nas i maluchy maluchów mają się super w nowych domkach.
Cudni panowie i super babcia,że nie boi się ogonków.Pozdrowienia dla babci:)
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Śliczne szczurzęta ;D Kurcze, żeby to moje tak wszystko co dobra jadły ::)
Tak mówiąc o babciach to mi się przypomniało, jak moja babcia polubiła ogonki, a mój wujek (jej syn) się ich brzydził i się moja babcia z niego śmiała :D
Mizianko dla ciurków :-*
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
ewan3

Musze przyznać, że moja Babcia przepada za szczurami. Zresztą jak może być inaczej, jeżeli każdy dzień rozpoczyna od wejścia do kuchni gdzie mają klatkę, podejścia do klatki i słów "Dzień dobry moje piękne szczury.". Potem woła Bazylka i Czarusia, wita się z nimi. No i zaczyna się karmienie smakołykami. Babcia bardzo przepada za szczurami, każdy gość jest zachęcany przez Babcię do obejrzenia szczurów, Babcia mówi jakie to mądre, inteligentne i miłe zwierzątka. Dochodziło czasem do wesołych sytuacji jak wtedy, gdy usilnie uszczurawiała młodszą swoją córkę - która za szczurami nie przepada. No ale po tłumaczeniach Babci i wielokrotnym zapewnianiu jakie to są cudne zwierzęta ciocia spokojniej już patrzy na klatkę a nawet przygląda się szczurzastym choć o braniu na ręce nie ma jeszcze mowy :)
Moja Babcia bardzo szczurzastych lubi, Bazylek zwłaszcza odwzajemnia to uczucie. Tak więc każdy gość musi posłuchać o zaletach szczurów oraz o tym, jak to ważne aby kastrować zwierzęta, nie dopuszczać do rozmnażania, nie rozmnażać świadomie.
ze mną
szczur Bieluś
Bob - ['] 22.07.2007
Fuf - ['] 24.05.2007
Szaruś - ['] 18.02.2009
Szarak
Wiórek (pies)
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

hah i ja tez Was lubie, tymbardziej ze jestesmy w meskiej mniejszosci:P tzn szczurzej...bo wiekszosc uzytkownikow hoduje panienki...hehe...fajne te Twoje chlopaki:D pewnie tak jak i moje:)
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”