Babli, a jakie?
Z wieści stadkowych: zmieniliśmy leki dla Czikusi i dodaliśmy sterydy. Oby jeszcze trochę z nami pobyła!
Ja... rozumiem, gdy odchodzą stare ogonki, lub bardzo chore, gdy są długo leczone... i gdy nic już nie pomaga. W pewnym sensie... miałam czas i możliwości pożegnać się z Rikku.
Ale niech już więcej nie odchodzi żaden z moich młodych ogonków... żaden... Geda, Diabeł, Lena, Eliane, Akiel, teraz Rikku.... echh.
Nawet nie wiecie jak mnie pocieszają eRki i mała Chichiri

i Pocahontas! która już na mnie czeka

Pocahontas to siostrzenica Suna i Sepiego z miotu P Emerald Moon

standard, cinnamon, variegated - jest piękna! nie mogę się jej doczekać
Fotki. Rylee i Rozbój mają najwięcej, bo to nowi domownicy, sporo mają też Whisper i Felicity, bo będziemy się po nich spodziewać miotów

Orel chwilowo nie ma fotek bo się zabunkrował w koszyku i nie chciał wyjść
Rylee i Rozbój połączyli się bez problemów

są obecnie razem z Miyu, Felicity, Whisper, Liną, Kadiyą i Azarelem. Balaji, Sun, Sepi i Orel są w oddzielnej klatce. Ale oba stadka razem biegają i nie mordują się na wybiegach, a nawet razem okupują fotel
Balaji:
Sun:
Sepi:
Miyu:
Aya:
Lina:
Felicity:
Whisper:
Kadiya:
Azarel:
Sprawił mi ostatnio trochę problemów. Na wybiegu jest ok, ale w klatce - masakra. Panicznie boi się większych od siebie szczurów i wpada w histerię, gdy jakiś do niego podchodzi. Piszczy jakby go zarzynali, nawet gdy inny szczur tylko go wącha. Robi problemy przy łączeniu, ale mam nadzieję, że z czasem nam się uda
Rylee:
Jest drobna i niewielka, ale za to bardzo wesoła

bardzo lubi inne szczury, wtula się w nie i śpi z nimi - absolutnie nie robi żadnych problemów z łączeniem. Małe wchodzą jej na głowę, a ona jest szczęśliwa

widać, że szczyt sprawności ma już za sobą, ale wciąż lubi biegać i zwiedzać nowe miejsca

12 sierpnia kończy 2 lata
Rozbój:
To szczur, który woli jeść i spać, niż biegać

ma mocny charakter i nie da sobie w kaszę dmuchać, nie jest z natury uległy (do szczurów, bo do mnie jest, zresztą do mnie każdy szczur jest

chce, czy nie chce

). Nie lubi, gdy inne szczury go dominują, chociaż sam wcale nie szuka zaczepki. Mam wrażenie, że jest jeszcze trochę zdezorientowany nową sytuacją i stadem i woli, aby go zostawić w spokoju

ale pozwala innym szczurom na sobie spać

dobrze traktuje małe ogonki.