Nie ma szczurków [*][*][*][*][*][*][*][*]

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Re: Milka, Batman, Fiona i Lolek

Post autor: Magamaga »

To na pewno nie wina producenta ściółki, tylko przechowywania w sklepie. Sytuacja mnie zmusiła do takiego zakupu, ale teraz wiem, że lepiej jest rzucić ciurom papier toaletowy "na przeczekanie" niż kupować w takim sklepie.
Moje bidule drapią się na całego :(.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Magamaga pisze:Nigdy, przenigdy nie kupię już wiórków w sklepie zoo. Nie miałam pieniędzy na zamówienie w Planecie, więc poszłam do małego zoologa obok bloku i kupiłam trocinki Chipsi Apple. Po ok tygodniu dopatrzyłam się u swoich szczurków jakichś białych świństw w sierści.
Mamy wszy(pan wet mi pokazał nawet jedną dorodną pod mikroskopem)....
O K-U-R-C-Z-E... Wczoraj przytargalam z zoologa paczke chipsi citrus... Teraz zastanawiam sie co tez mam teraz z nimi zrobic...
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

małego zoologa obok bloku i kupiłam trocinki Chipsi Apple
też kupiłam kiedyś tą samą ściółkę i ta sama sytuacja - świerzb! teraz już zawsze sięgam po żwirek...
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Nie jestem pewna czy to wina tego że sklepik był mały i źle przechowywali, ja wtedy kupowałam w dobrze zaopatrzonym i dużym sklepie zoologicznym.
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
Awatar użytkownika
Magamaga

pin3ska pisze:
Magamaga pisze:Nigdy, przenigdy nie kupię już wiórków w sklepie zoo. Nie miałam pieniędzy na zamówienie w Planecie, więc poszłam do małego zoologa obok bloku i kupiłam trocinki Chipsi Apple. Po ok tygodniu dopatrzyłam się u swoich szczurków jakichś białych świństw w sierści.
Mamy wszy(pan wet mi pokazał nawet jedną dorodną pod mikroskopem)....
O K-U-R-C-Z-E... Wczoraj przytargalam z zoologa paczke chipsi citrus... Teraz zastanawiam sie co tez mam teraz z nimi zrobic...
Zawsze można wyprażyć/zmrozić.
Obrazek

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
Magamaga

Eh, u mnie w stadku niby dobrze, ale troszkę smutno. Brzydalki dostały dziś ostatnią dawkę ivermektyny - za jakiś tydzień kąpiel i będzie można z powrotem brykać po dywanie.
Milcia mi się starzeje. Trochę schudła, jest osowiała. W poniedziałek idę do weta (była wcześniej na urlopie) bo boję się, że może to początek jakiejś choroby - mój mały złodziejaszek ma prawie 2 lata. Eh, tak bardzo boję się "tego" momentu - właśnie szczególnie jeśli o nią chodzi, bo Fionka i Lolek to jeszcze młodziaki a jeśli chodzi o Baciorka, to wiem że każdy dzień od jakiegoś pół roku jest dany trochę cudem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Magamaga

Byliśmy u weta - mamy Milkowi zrobić RTG. Pani doktor była wyraźnie zafrasowana, a to nie zwiastuje niczego dobrego.
Fionka ma nadal szmery w górnych drogach oddechowych. U Baciorka bez zmian, choć nie udało nam się przekroczyć magiczną granicę 30 dag. Przechodzimy na enro - unidox nie pomógł tym razem :(.
Obrazek

Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

trzymam kciuki za zdrówko szczurasków!
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Ja też trzymam , żeby wszystko było dobrze!
Ucałuj szczuraski :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Magamaga

Jesteśmy po RTG. Milka ma lekki stan zapalny w lewym płucku, powiększoną wątróbkę.
Brak zmian nowotworowych :D .
Jutro konsultujemy taki wynik, ale pan dr Karpiński (miły i kontaktowy) zasugerował jakieś leki - podejrzewamy reakcję na Ivermektynę.
Obrazek

Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

dobrze odetchnąć z ulgą, że żadnego świństwa tam nie ma ! :) Teraz tylko leczyć ten stan zapalny i ukoić wątróbkę biedulkę :)
kciuki dalej trzymamy!
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Magamaga

Mamy poprawę :). Enro zadziałało jak trza - Fionka zdrowiutka, Bacior na tyle, na ile to możliwe u Milki jest poprawa, choć jeszcze pobierzemy sobie Enro.
Obrazek

Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Super ze jest poprawa :). Bardzo mnie to cieszy. I nieustannie trzymam kciuki za Baciora. Dobrze sie trzyma, kilka jej siostr niestety juz za TM :( .

Ucaluj zwierzaczki
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
Magamaga

Kilka nowych fotek. Mam w stadku dwie staruszeczki - obie mają już ponad 2 lata. Co do rodzeństwa Mileńki nie mam informacji, ale z 6 rodzeństwa na świecie pozostała prawdopodobnie już tylko Batman. Lolek ostatnio bije rekordy - wzięty zaspany pulsuje oczami i tyrka zębami, wieczorem urządza sobie wyścigi po pokoju, skacze jak zajączek. Ale co ciekawe staruszek nie męczy :).
Obrazek
Obrazek
Mileczka - ostatnio poważnie schudła, więc dożywiam ją nutridrinkiem i kaszkami.

Obrazek
Fionka, czyli szczurek o bardzo małym rozumku.

Obrazek
Obrazek
Batman i jej ulubione miejsce na wybiegu.

Obrazek
Lolkowe wejrzenie.
Obrazek

ol.

Post autor: ol. »

Zarówno Lolkowe wejrzenie na ostatnim zdjęciu jak i jego wesołe poczynania sprawiają, budzą we mnie taką sympatię, że aż chciałoby się go wyściskać. Zrób to za mnie, proszę :)
Batman zaś to sobowtór kogoś kogo baaardzo lubię, stąd miła mi niezmiernie i jej powierzchowność.
Głaski dla staruszek, co tam metryka, najważniejsze to młodość ducha i zdrowie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”