Czekolada
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

-
Re: Czekolada
Ja swojemu szczurkowi nieraz daje kostke czekolady (raz na miesiąc) i nic mu potym nie jest o_O
Tylko trzeba pamiętać żeby nie dawać w nadmiarze...
Tylko trzeba pamiętać żeby nie dawać w nadmiarze...
Ja jestem za tym by dawać ją szczurkowi raz na 2-3 tygodnie i to tak z jedną piątą kostki.
Nie należy od razu rzucić mu jednej kostki - wiadomo,może nic mu się po tym nie stać,ale podawana w tak dużych ilościach jest szkodliwa.Czekoladę najlepiej podawać w formie kremu - Nutelli i to tylko wtedy kiedy trzeba np dać szczurkowi tabletke,a nie chce jej jeść to trzeba ją rozkruszyć i wymieszać z czekolada.
Nie należy od razu rzucić mu jednej kostki - wiadomo,może nic mu się po tym nie stać,ale podawana w tak dużych ilościach jest szkodliwa.Czekoladę najlepiej podawać w formie kremu - Nutelli i to tylko wtedy kiedy trzeba np dać szczurkowi tabletke,a nie chce jej jeść to trzeba ją rozkruszyć i wymieszać z czekolada.

Ja mam dla swoich malenstw cos takiego http://www.petplanet.co.uk/product.asp? ... pf_id=3028. Dostaja w malych ilosciach i jedynie w szczegolnych okolicznosciach. Mozna kupic rowniez z mlecznej czekolady lub jogurtowe. Nie zawieraja cukru ani slodzika.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Ja mojej Febe tylko kilka razy dałam kawałeczek kostki czekolady. Tylko raz zjadła mi jedną trzecią batonika z musli i białą czekoladą. Ale na wszelki wypadek nie będę pozostawiać przy niej żadnych czekoladowych smakołyków.
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
-
Wiecie co, żaden z moich szczurów nie lubił czekolady. Nie i koniec... Lubią czasem pokosztować słodyczy (np. domowe ciasto, chispy) ale nie czekoladę.
Takich rzeczy nie daje się szczurom.
- Mucha321
- Kontakt:
Chipsy? Kopiesz im (szczurkom) grób.
' czasie, zwolnij, bo nas wszystkich pozabijasz. //
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA
z nami: Noël Rotta Taivas, Ozzy Rotta Taivas, Pascal Rotta Taivas i Rumcajs Rotta Taivas.
+ RESZTA TOWARZYSTWA

też myślę, że jest tyle innych rzeczy którymi można sprawić radość szczurkom, że podawanie im czekolady jest zbędne;
zwierzak zje bo to słodkie i tłuste, ale po co ? żeby był bardziej jak człowiek ? to niezbyt mądry antropocentryzm;
zważywszy na podatność szczurów na nowotwory, należałoby raczej wyrabiać w nich zdrowsze nawyki żywieniowe typu buraki, pomidor, a jako smakołyk zamiast czekolady lepsze są orzechy i pestki, bogate w witaminy, zdrowe kwasy tłuszczowe i jest ich taki wybór !
zwierzak zje bo to słodkie i tłuste, ale po co ? żeby był bardziej jak człowiek ? to niezbyt mądry antropocentryzm;
zważywszy na podatność szczurów na nowotwory, należałoby raczej wyrabiać w nich zdrowsze nawyki żywieniowe typu buraki, pomidor, a jako smakołyk zamiast czekolady lepsze są orzechy i pestki, bogate w witaminy, zdrowe kwasy tłuszczowe i jest ich taki wybór !