Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Powiekszajacy sie brzuszek ;) - czyli o ciazy tym razem ludz

Post autor: merch »

Tym bardziej, że żadna szczepionka nie chroni przed zachorowaniem
A tu sie nie zgodze , wiele szczepien chroni przed zachorowaniem , dzieki szczepieniom zostala prakycznie calkowicie wyeliminowana ospa prawdziwa. WZW typu B tez bardzo spada od kiedy zwiekszyla sie popularnosc szczepien , teraz to kazuistyka, a bylo problemem nagminnym.

Natomiast szczepienie przeciw gruzlicy nie chroni i juz , wprowadzenie tej szczepionki nie mialo wplywu na zachorowania.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
RattaAna

Post autor: RattaAna »

yss pisze:zapomniałam dodać - zrzuciłam już moje ciążowe 18 kg.
ważę 59 kg.
ja nadal mam 6 kg na plusie, ale się tym nie przejmuję, na pewno zrzucę; tylko że ja na koniec ciąży ważyłam o 22 kg więcej niż normalnie!!! lekarz na izbie przyjęć nie chciał mi uwierzyć i sprawdzał w książeczce (ponoć nie było tego po mnie widać); generalnie już zrzuciłam zbędny tłuszczyk (11 kg zleciało od razu po porodzie), tylko lekki brzuszek mi został (przez co nie wchodzę w swoje spodnie bo zwyczajnie się nie dopinam ::) )

Ninka ma chyba drugi skok rozwojowy, bo dopomina się o jedzenie jak małe lwiątko; od kilku dni uśmiecha się do nas świadomie, patrząc prosto w oczy - to taki miód na me serce :) jest świetna i już :)

acha, yss - w czasie szczepienia niestety nie mogłam trzymać malutkiej na rękach, kazano mi przytrzymywać nóżkę tuż pod kolanem, żeby się nie wierciła jak będą wkuwać igłę :(
mój cały babiniec już za TM...
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Wyjaśnijcie mi, proszę, dlaczego np. taka RattaAna zrzuciła tuż po porodzie 11 kg, skoro mały dzieciak waży jakieś 3, 4 kg? Gdzie zniknęła reszta?
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Awatar użytkownika
RattaAna

wody płodowe i narządy też ważą swoje, do tego może się gromadzi trochę wody w organizmie i to wszystko potem "odpuszcza" (i dobrze!)
[*] Fiona Pumka Lusia Tola Layla Sheila Zbójka Rita Frida Ziuta Emma Laguna Dotka Szelma Andariel i kotka Loona
[/size]
Awatar użytkownika
Asmena

Aaa, i wszystko jasne :)
Dziękuję za pomoc, bo ja się z tym gryzłam i gryzłam i wygryźć problemu nie mogłam :) Znikające kilogramy ^^
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

no i łożysko też ma swój rozmiar - i wagę. myślę że ok 1 kg waży.
jest ubytek krwi :]
a kobieta pod koniec ma tzw obrzęki i te obrzęki schodzą. i zaczyna się wytwarzanie mleka - z zasobów organizmu. ziarnko do ziarnka....

tzn ratta już to napisała, ale ja też chciałam :P
ten się nie myli, kto nic nie robi
Awatar użytkownika
Ania
Kontakt:

Post autor: Ania »

merch pisze:
Tym bardziej, że żadna szczepionka nie chroni przed zachorowaniem
A tu sie nie zgodze , wiele szczepien chroni przed zachorowaniem , dzieki szczepieniom zostala prakycznie calkowicie wyeliminowana ospa prawdziwa. WZW typu B tez bardzo spada od kiedy zwiekszyla sie popularnosc szczepien , teraz to kazuistyka, a bylo problemem nagminnym.
Źle się wyraziłam. Żadna szczepionka nie da 100% ochrony przed zachorowaniem, co znaczy, że żadna nie gwarantuje niemożności zachorowania na chorobę p/której zaszczepiono.

Co do reszty tematu - ja zaraz po porodzie ważyłam 10 kg mniej. Już na drugi dzień po cięciu nie mogłam wyjść ze zdziwienia jak to możliwe, że mam takie chude nogi a miałam straszne obrzęki. Wisiały na moich nogach spodnie ciżowe, ktre w ciaży maksymalnie opinały mi uda. O łydkach, kostkach, stopach i twarzy już nie wspominam. Jakby mi ktoś z nich powierze spuścił. Mała ważyła prawie 4 kilo, dodać do tego wody płodowe, łożysko i wodę zebraną w organiźmie i wyjdzie około 10.
¡oɹƃǝןן∀ ɐu ʎɹnʇɐıʍɐןʞ ǝıdnʞ ǝıu ʎpƃıu znſ
Awatar użytkownika
Asmena

Wow.
Ależ przedziwny ten organizm ludzki!

A nie miałyście w czasie ciąży wrażenia, że hodujecie jakiegoś aliena? Kiedy moja mama była w ciąży z moimi siostrami (ja miałam wtedy 8 i 10 lat), to miałam wrażenie, że to małe ohydztwo zaraz wyżre w matce dziurę i wyjdzie z niej xD... Te wierzgające nóżki... brrr...
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Aliena :D Jak moja koleżanka była w ciąży to mówiłyśmy na to co siedziało w jej brzuchu Alien :) pukałyśmy do niego i gadałyśmy jakieś głupoty, najbardziej kosmiczne było jak już w ostatnim miesiącu było widać części jego ciała 8) np. siedzimy a tu taka łapa prześwituje i noga ;D
Jak dla mnie to to było trochę nierealne i takie brrrr (że wolalabym mieć dziecko z pominięciem wysiadywania go i uwalniania na zewnątrz)...ale ona stwierdziła że bycie w ciąży jest świetne i chętnie by to powtórzyła (rozsądek jednak nie pozwala bo pierwsze urodziła jako nieletnia i teraz sobie próbuje poskładać wszystko do kupy)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
RattaAna

i nasza Mysza skończyła w miniony weekend już 2 miesiące... jak to zleciało!
http://www.imagic.pl/files//14973/./foto%20047a.jpg
[/size]
Awatar użytkownika
Licho

Post autor: Licho »

RattaAna, buziaczki dla małej, jest prześliczna. A śpioszki przepiękne ::)
Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

Nowa szczuromaniaczka jest piękna! Powala urodą.. :-*

Ratta, oj.. ale będzie za parę lat, chłopaków się czaiło za drzwiami..::)

Zupełnie jak u mnie :P Do mojej siostry przychodzi codziennie jakiś facet mini a ma tylko 8 lat ! ::)
Awatar użytkownika
RattaAna

dzięki laski :) a widzicie motyw na sukienusi? koparka mi opadła jak ujrzałam ten ciuszek ;)
[/size]
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Prześliczna jest :) Gdy patrze na takie bobasy to aż chce już zajść w ciążę... :D
Ale niestety :P
Obrazek
igig

Post autor: igig »

RattaAna, będzie z niej piękna dziewczyna, zresztą już jest prześliczna. Babli, ma racje, nie będzie się mogła odgonić od chłopców (chyba, że zechce ich postraszyć szczurami >:D ).
Gdzie wytrzasnełaś taką śliczną sukieneczkę?! Bo ja już zaczynam zaopatrywać, moją bratanice i bratanka, którzy mają się urodzić w Listopadzie i oczywiście bez szczurzego motywu się nie obędzie!
Kraków i okolice!
Krakowski szczurzy piknik! KLIK!
17 Kwietnia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”