Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Cyklotymia

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: Cyklotymia »

A! ZOOTECHNIKA! Mój luby mówi, że tam biola tylko :D A zajęcia ze zwierzętami są, badanie ich, żywienie, opieka...
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Na weterynarie sie nie nadaje. Ogólnie wierze w siebie, ale to już za ciężka sprawa. Wiem po prostu jak bardzo leniwa jestem i jak nienawidze sie uczyć. Dlatego myślałam o jakimś techniku najpierw, albo właśnie biologii. Zobaczyłabym tak mniej więcej jak mi idzie nauka i kto wie, może po techniku/biologii poszłabym na weterynarie.
A chemii po prostu bardzo nie lubie. No nic, pozostaje mi sie przemóc i kupić kolejne vademecum maturzysty - chemie tym razem :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Cyklotymia

To może spróbuj z zootechniką? Część przedmiotów być może by się dało wtedy w razie czego przepisać (paru znajomych zootechników poszło na weta po studiach), a np we Wrocławiu genetykę i hodowlę zwierząt młodzi weci robią właśnie na katedrze zootechniki :D

Z tym lenistwem co do uczenia się to doskonale Cię rozumiem... Ile razy przeklinałam siebie za wybór takich studiów xD
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Włoski ufarbowałam ;D i spokój na miesiąc :D
Obrazek
Awatar użytkownika
susurrement

Post autor: susurrement »

Cyklotymia pisze:A! ZOOTECHNIKA! Mój luby mówi, że tam biola tylko :D A zajęcia ze zwierzętami są, badanie ich, żywienie, opieka...
nie tylko ;)
chemia też. ale na wszystkich przyrodniczych będzie.
biologia bez chemii to tak jak wos bez historii ;) nie da rady.
ze mną 1+3 szczurze łobuziaki, 3 króliki, jeż, chomik i dwa piesy
za TM 47 kochanych aniołków i 2 króliki [*]
Cyklotymia

susurrement pisze:
Cyklotymia pisze:A! ZOOTECHNIKA! Mój luby mówi, że tam biola tylko :D A zajęcia ze zwierzętami są, badanie ich, żywienie, opieka...
nie tylko ;)
chemia też. ale na wszystkich przyrodniczych będzie.
biologia bez chemii to tak jak wos bez historii ;) nie da rady.
Chodziło mi o to, że bez matury z chemii przyjmują, sama biologia. Bo wiadomo, że jakieś zajęcia z chemii muszą być.
Nina
Kontakt:

Na zootechnike też trzeba rozszerzoną chemie zdawać?
Bo o ile biologie moge wykuć na ten rozszerzony o tyle chemii nie widze. Na podstawe jeszcze jako tako, ale rozszerzona to taki troche kosmos :-X

EDIT
Ooo, dostałam odpowiedź ;D
We Wro też bez matury z chemii przyjmują? ;>
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Cyklotymia

Nie mam pojęcia, sprawdź na stronie uczelni - jedyne co wiem o tamtejszej zootechnice, to właśnie to, że tam również i weci mają część kursów (mój były tam studiuje).

W razie czego zapraszamy do Kraka ;)
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

biologię studiują dziwni ludzie.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Nina
Kontakt:

Właśnie na stronie niewiele znalazłam. Po jej przebudowie nie moge sie połapać ::)
Do Kraka za daleko :P

Lan, no to pasuje, ja jestem dziwna ^^
Tupot Małych Stóp
Cyklotymia

Nina pisze:Właśnie na stronie niewiele znalazłam. Po jej przebudowie nie moge sie połapać ::)
Do Kraka za daleko :P

Lan, no to pasuje, ja jestem dziwna ^^
E tam za daleko, ja też z Opolszczyzny jestem i żyję jakoś (o ile to TEN Brzeg w opolskim - mam tam babcię :D) Ale Wrocek też cudowny, trzy lata tam siedziałam w liceum i troszkę mi się za tym miastem tęskni.
Awatar użytkownika
Landrynka

nina, ale dziwni w mało fajny sposób 8)
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Nina
Kontakt:

Za daleko zdecydowanie :P Jednak lubie swoją rodzinke. O lubym, nawet nie wspominając ;)
Poza tym ja Wrocław uwielbiam...
Tak, jestem z tego Brzegu ;)

Kurde. Mam owies pod backspace'm. Nie daje sie wydmuchać a jedną ręką nie posniose laptopa żeby go wytrzepać :P

Lan, jak ja kocham uogólnienia ::) To tak jakby mówić, że informatyke studiują dziwni ludzie, dziwni w niefajny sposób. Mogłabym tak powiedzieć, bo znam wielu życiowych nieudaczników studiujących informatyke. Ale jednoczesnie znam też kilka rewelacyjnych, piekielnie inteligentnych i zaradnych osób, choć są w mniejszości.
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Landrynka

informatykę akurat studiują jeszcze dziwniejsi :D

matematycy opowiadają fajne kawały o biologach :) .

a tak a propos. dostałam prawie szóstkę ze sprawdzianu z bio. 7/8 lekcji przespałam, pojęcia nie mając nawet jaki dział jest omawiany :D
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Łoo jaka jestem zaspana ::) miałam wstać o 7 ::)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”