[Wyposazenie] - Z czego mozna zrobic domek
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Moze ktos ma fajny pomysl???
Ja zrobiłam domek z plastikowej doniczki na kwiatki.Szczury systematycznie powiększają wejście ale mimo to mam go już chyba ze 2 lata.Bardzo polecam takie rozwiązanie.

Figa i Julka u mnie 
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów

Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
A ja poszłam na łatwiznę i kupiłam plastikowy domek dla świnki morskiej  BArdzo sobie chwale ten zakup i polecam każdemu leniowi
 BArdzo sobie chwale ten zakup i polecam każdemu leniowi 

Poszukaj w dobrze zaopatrzonych zoologikach - ostatnio widziałam drewniane domki różnej wielkości - od malusich do gigantów - myślę, że może taki domek byłby dobry....

Pozdrawiam,
Aguśka

Aguśka
Dixi, te drewniane są boskie, kosztują około 20 -25 zł ale są bardzo estetyczne i przestronne  mój szczurasek miał domek ceramiczny w spadku po jaszczurce, która mi zdechął, ale są jeszcze do kupienia takie jakby tunele z kory drzewa i to też jest rewelacja
 mój szczurasek miał domek ceramiczny w spadku po jaszczurce, która mi zdechął, ale są jeszcze do kupienia takie jakby tunele z kory drzewa i to też jest rewelacja 

mój szczurasek miał domek ceramiczny w spadku po jaszczurce, która mi zdechął, ale są jeszcze do kupienia takie jakby tunele z kory drzewa i to też jest rewelacja
Nosek ['] forever in my heart
Kinia i Frida ['] ['] :(za teczowym mostem, tak szybko odchodzicie

Kinia i Frida ['] ['] :(za teczowym mostem, tak szybko odchodzicie

ja jestem za plastikiem lub ceramika... plastikowe igloo dla swinki morskiej u nas sprawdza sie doskonale - cala piatka sie w nim miesci... :lol: stare doniczki tez sa swietne... takie domki latwo myc i nie przesiakaja zapachem moczu... nie da sie tego niestety powiedziec o drewnianych, ktore choc naprawde ladne, sa po prostu niepraktyczne...

Krwiopijciu- ale te drewniane domki nie maja denka, to ni ema zbytnio jak przesiakac...chociaz cholera, jak szczurek rzeczywiscie duzo siusia to domek moze zaczac podmiekac od dolu....heh...no a coz jest bez wad 

Pozdrawiam,
Aguśka

Aguśka
Dixi,a czy twoje szczurki nie maja zwyczaju lania po kratach na dół, lub wchodzenia na domek i zasikiwania go?? jeśli nie to gratuluje, moje sie w tym lubują :?

Moja Dziunia nie ma domku w klatce, ale za to w "pokoju zabaw" ma taki wielki, zrobiony z butelki 5 litrowej. Pomysł na domek i "pokój zabaw" zaczerpnięty stąd. Tylko ja mojej Dziuni odcięłam tę szyjkę butelki, żeby mogła jakoś tam weść.

(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila

Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
moja nie sika gdzie popadnie tylko wybrałą sobie 1 róg i tam sie zawszec załatwia  moja miałą drewniany domek ale szczerze lepiej plastikowy bo drewniany lubia grusc a plastiku nie za bardzo ( bynajmniej moja) Ma teraz plastkikowy. Miała tez kiedys doniczke ale zawsze ja przewracała
 moja miałą drewniany domek ale szczerze lepiej plastikowy bo drewniany lubia grusc a plastiku nie za bardzo ( bynajmniej moja) Ma teraz plastkikowy. Miała tez kiedys doniczke ale zawsze ja przewracała 

moja miałą drewniany domek ale szczerze lepiej plastikowy bo drewniany lubia grusc a plastiku nie za bardzo ( bynajmniej moja) Ma teraz plastkikowy. Miała tez kiedys doniczke ale zawsze ja przewracała
Moje małe słoneczka (szczuraski)
 Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r 
 Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)

Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r  Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
 Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)Moze ktos ma fajny pomysl???
W ktoryms poscie poscie pisalam ze Buska spi pod-poleczka-za-korzeniem ale to sie zmienilo..  od kiedy odkryla gdzies w dzikim kacie stara kobialke po truskawkach nie wylazila z niej i w kolko w niej spala. Szkoda mi bylo ja na noc wywlekac z tej kobialki to wstawilam ja na jedna z polek i tam spi. Dostala pare chusteczek i sporo siana do przykrycia i uwielbia tam spac..
 od kiedy odkryla gdzies w dzikim kacie stara kobialke po truskawkach nie wylazila z niej i w kolko w niej spala. Szkoda mi bylo ja na noc wywlekac z tej kobialki to wstawilam ja na jedna z polek i tam spi. Dostala pare chusteczek i sporo siana do przykrycia i uwielbia tam spac..  Pod-poleczka-za-korzeniem znajduje sie juz tylko rozlegla spizarnia
 Pod-poleczka-za-korzeniem znajduje sie juz tylko rozlegla spizarnia 

od kiedy odkryla gdzies w dzikim kacie stara kobialke po truskawkach nie wylazila z niej i w kolko w niej spala. Szkoda mi bylo ja na noc wywlekac z tej kobialki to wstawilam ja na jedna z polek i tam spi. Dostala pare chusteczek i sporo siana do przykrycia i uwielbia tam spac..
 od kiedy odkryla gdzies w dzikim kacie stara kobialke po truskawkach nie wylazila z niej i w kolko w niej spala. Szkoda mi bylo ja na noc wywlekac z tej kobialki to wstawilam ja na jedna z polek i tam spi. Dostala pare chusteczek i sporo siana do przykrycia i uwielbia tam spac..  Pod-poleczka-za-korzeniem znajduje sie juz tylko rozlegla spizarnia
 Pod-poleczka-za-korzeniem znajduje sie juz tylko rozlegla spizarnia 
Tu bylo zdjecie Buni ale sie wypirzylo w kosmos 

moj szczur nie ma domku... spi na pieterku, na hamaczku... klatka jest tak ustawiona ze ma tam ciemno no i bardzo sobie chwali... w sumie to sam sobie wybral hamak jako stale legowisko, wczesniej mial drewniany domek - robota tatusia, cudenko, dwupietrowy... ale go zasikal na maxa i od dolu i od gory ( po prostu len z niego i sika z pieterka  )
 )
a hamaczek zawsze mozna wyprac

)
 )a hamaczek zawsze mozna wyprac
Nunek ma duży drewniany domek zrobiony przez mojego tatę z teg no...jak to się nazywa? a! boazerii......tych deseczek.....

Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli                             

moja ma tez drewniany domek i normalnie az sie dziwie ze siusiu schodzi na dól  

Moje małe słoneczka (szczuraski)
 Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r 
Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)

Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r  Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
 Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)Moze ktos ma fajny pomysl???
Ja też mam drewniany domek, najpierw jak go kupiłem pomalowałem go wiele razy lakierem akrylowym, grubą warstwą, poczekałem aż wysechł pożądnie lakier i teraz poprostu myje ten domek za każdym razem jak czyszczę klatkę i jak na razie nic mu nie jest:)

szczurcie nasza Bella i Emi oraz my Piotras i Rhenata pozdrawiamy..a Beatrice macha do nas z nieba