Szczurek z zoologika.
Moderator: Junior Moderator
Re: Szczurek z zoologika.
taki temat juz istnieje.
wydaje mi się, że ty załozyłas ten temat w całkiem innym celu.
jak ma sie nie denerwowac jak kolejna niedoświadczona osoba uwaza, że kupowanie zwierząt z takich rozmnazalni nastawionych na zysk jest ok?
jak ma sie nie denerwowac jak kolejna niedoświadczona osoba uwaza, że kupowanie zwierząt z takich rozmnazalni nastawionych na zysk jest ok?
- UprzejmaCegła
Jak każdy ma to i ja się wypowiem, no chyba, że ktoś mi zabroni
hi hi 
Szczerze się przyznam, iż Apollo i Hades są ze sklepu zoologicznego. Apollo zdrów jak ryba, a Hades - wieczne przeziębienia. Takie uroki zwierząt z pseudo-hodowli.
I napędziłam ten chory biznes, oj, jak ja go napędziłam. Zalbi, zamiast ciągle się powtarzać i pouczać, można by było coś w końcu z tym zrobić. Może jakaś petycja? Na "gryzoniowych" forach jest około 20000 tys. ludzi (jak nie wiecej) i podejrzewam, że wielu się podpisze pod tym pomysłem.
Samym gadaniem nic się nie wskóra, czas zacząć działać.
p.s: wybaczcie malutki offtopic

Szczerze się przyznam, iż Apollo i Hades są ze sklepu zoologicznego. Apollo zdrów jak ryba, a Hades - wieczne przeziębienia. Takie uroki zwierząt z pseudo-hodowli.
I napędziłam ten chory biznes, oj, jak ja go napędziłam. Zalbi, zamiast ciągle się powtarzać i pouczać, można by było coś w końcu z tym zrobić. Może jakaś petycja? Na "gryzoniowych" forach jest około 20000 tys. ludzi (jak nie wiecej) i podejrzewam, że wielu się podpisze pod tym pomysłem.
Samym gadaniem nic się nie wskóra, czas zacząć działać.
p.s: wybaczcie malutki offtopic

a niby co zrobisz skoro weze jesc musza.....
popyt na szczurki bedzie i nie osoby kupujace pupila go tworza , smutne to ale prawdziwe......
popyt na szczurki bedzie i nie osoby kupujace pupila go tworza , smutne to ale prawdziwe......
- UprzejmaCegła
No tak, ale spróbować nie zaszkodzi. Trzeba mieć chociażby minimalną nadzieję na "lepsze jutro"merch pisze:a niby co zrobisz skoro weze jesc musza.....

A może akurat się uda?
- sr-ola
..oczywiście trzeba mówić,pisać,...itd. ale lepiej spuścić z tonu.Agresja wywołuje agresję.Złość-złość.Tak sobie próbuje wyobrazić: gdybym była potencjalną właścicielką szczurka,która chce się dowiedzieć czegoś więcej,nieświadoma w temacie, i ktoś atakowałby mnie zaraz na wejściu ,zamiast wytłumaczyć,spokojnie odpowiedzieć na pytania czy chociaż podać odpowiedni link-wyłączyłabym kompa,wyrobiłabym sobie zdanie o danym forum i pewnie zrobiła tak jak zamierzałam (wydaje mi się,że takie reakcje są formą obrony przed poczuciem krzywdy,bo przeciez to,ze chce szczura ze sklepu nie znaczy,ze jestem bezduszna,glupia itd.tylko nieuświadomiona-dlatego też korzystam z forum-żeby to zmienić)
Nerwami nic nie zdziałasz..zniechęcasz jedynie..widzę,że wypalasz się w temacie,jak wiele osób na forum,wiec moze zluzuj lepiej na jakis czas bo efekty są raczej marne..fajnie,ze jestes wierna temtowi ale może dopracować pedagogikę działania?
Tak będzie szybciej,a szczurki prędzej trafią do Ciebie 
Zalbi,pierwszego szczurka też miałaś ze sklepu,prawda?Ale się nauczyłaś i już wiesz jak jest..Mnóstwo osób tak właśnie zaczyna,czego oczywiście nie pochwalam ale uważam,że tak już jest stworzony świat niestety-nie powinno tak być w przypadku zwierząt ale bardzo często zapoznajemy się z tematem dopiero jak go doświadczymy.zalbi pisze:jak ma sie nie denerwowac jak kolejna niedoświadczona osoba uwaza, że kupowanie zwierząt z takich rozmnazalni nastawionych na zysk jest ok?
Nerwami nic nie zdziałasz..zniechęcasz jedynie..widzę,że wypalasz się w temacie,jak wiele osób na forum,wiec moze zluzuj lepiej na jakis czas bo efekty są raczej marne..fajnie,ze jestes wierna temtowi ale może dopracować pedagogikę działania?
CzarnaWdowa,może lepiej nie gdybaj,nie pytaj bez końca tylko działaj,wtedy się dowiesz konkretów i będziesz mogła wybrać jakąś opcję rozwiązania sytuacjiCzarrnaWdowa pisze:dalej czekam na odp. ile ktoś by może chcieć kasy za przejazd samochodem na trasie Kraków- dębica

Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
- CzarrnaWdowa
Temat już zamknięty.
Nie zamierzam pytać o nic więcej.
Z tego co wiem to szczurki jadą 13 do Krakowa z Tychów, a następnie przesyłką konduktorską do mnie.
Z tego co wiem to szczurki jadą 13 do Krakowa z Tychów, a następnie przesyłką konduktorską do mnie.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
— George Bernard Shaw
— George Bernard Shaw
- CzarrnaWdowa
Zalbi jaki cel masz na myśli ;| ?zalbi pisze:taki temat juz istnieje.
— George Bernard Shaw
— George Bernard Shaw
- UprzejmaCegła
To ja życzę powodzenia, oby dzieciaczki szybko do Ciebie trafiłyCzarrnaWdowa pisze:Temat już zamknięty.

Cieszę się, że postanowiłaś zaadoptować maluszka z forum, a nie ze sklepu

p.s: jak otrzymasz już "przesyłeczkę" to napisz jak tam maluch i... wrzuuucaj zdjęcia

Zalbi, daj spokój z Twoimi dogryzkami i tak jak napisała sr-ola - nie zniechęcaj "nowych".zalbi pisze:taki temat juz istnieje.
A i jeszcze jedno odnośnie cytowanego powyżej zdania - nie oceniaj wszystkich z góry jako "nabijaczy postów", gdyż nie znasz dziewczyny, a nieładnie się wobec niej zachowujesz. To tyle.
- CzarrnaWdowa
Dzięki wszystkim ;*
Zdjęcia na pewno pojawią się zaraz po odebraniu ' paczuszki '
Zdjęcia na pewno pojawią się zaraz po odebraniu ' paczuszki '

— George Bernard Shaw
— George Bernard Shaw