Szczurek z zoologika.

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
zalbi

Re: Szczurek z zoologika.

Post autor: zalbi »

taki temat juz istnieje.

wydaje mi się, że ty załozyłas ten temat w całkiem innym celu.

jak ma sie nie denerwowac jak kolejna niedoświadczona osoba uwaza, że kupowanie zwierząt z takich rozmnazalni nastawionych na zysk jest ok?
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

Jak każdy ma to i ja się wypowiem, no chyba, że ktoś mi zabroni ;D hi hi :)

Szczerze się przyznam, iż Apollo i Hades są ze sklepu zoologicznego. Apollo zdrów jak ryba, a Hades - wieczne przeziębienia. Takie uroki zwierząt z pseudo-hodowli.

I napędziłam ten chory biznes, oj, jak ja go napędziłam. Zalbi, zamiast ciągle się powtarzać i pouczać, można by było coś w końcu z tym zrobić. Może jakaś petycja? Na "gryzoniowych" forach jest około 20000 tys. ludzi (jak nie wiecej) i podejrzewam, że wielu się podpisze pod tym pomysłem.
Samym gadaniem nic się nie wskóra, czas zacząć działać.

p.s: wybaczcie malutki offtopic ^-^
merch

Post autor: merch »

a niby co zrobisz skoro weze jesc musza.....

popyt na szczurki bedzie i nie osoby kupujace pupila go tworza , smutne to ale prawdziwe......
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

merch pisze:a niby co zrobisz skoro weze jesc musza.....

popyt na szczurki bedzie i nie osoby kupujace pupila go tworza , smutne to ale prawdziwe......
No tak, ale spróbować nie zaszkodzi. Trzeba mieć chociażby minimalną nadzieję na "lepsze jutro" ;)
A może akurat się uda?
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

..oczywiście trzeba mówić,pisać,...itd. ale lepiej spuścić z tonu.Agresja wywołuje agresję.Złość-złość.Tak sobie próbuje wyobrazić: gdybym była potencjalną właścicielką szczurka,która chce się dowiedzieć czegoś więcej,nieświadoma w temacie, i ktoś atakowałby mnie zaraz na wejściu ,zamiast wytłumaczyć,spokojnie odpowiedzieć na pytania czy chociaż podać odpowiedni link-wyłączyłabym kompa,wyrobiłabym sobie zdanie o danym forum i pewnie zrobiła tak jak zamierzałam (wydaje mi się,że takie reakcje są formą obrony przed poczuciem krzywdy,bo przeciez to,ze chce szczura ze sklepu nie znaczy,ze jestem bezduszna,glupia itd.tylko nieuświadomiona-dlatego też korzystam z forum-żeby to zmienić)
zalbi pisze:jak ma sie nie denerwowac jak kolejna niedoświadczona osoba uwaza, że kupowanie zwierząt z takich rozmnazalni nastawionych na zysk jest ok?
Zalbi,pierwszego szczurka też miałaś ze sklepu,prawda?Ale się nauczyłaś i już wiesz jak jest..Mnóstwo osób tak właśnie zaczyna,czego oczywiście nie pochwalam ale uważam,że tak już jest stworzony świat niestety-nie powinno tak być w przypadku zwierząt ale bardzo często zapoznajemy się z tematem dopiero jak go doświadczymy.
Nerwami nic nie zdziałasz..zniechęcasz jedynie..widzę,że wypalasz się w temacie,jak wiele osób na forum,wiec moze zluzuj lepiej na jakis czas bo efekty są raczej marne..fajnie,ze jestes wierna temtowi ale może dopracować pedagogikę działania?
CzarrnaWdowa pisze:dalej czekam na odp. ile ktoś by może chcieć kasy za przejazd samochodem na trasie Kraków- dębica
CzarnaWdowa,może lepiej nie gdybaj,nie pytaj bez końca tylko działaj,wtedy się dowiesz konkretów i będziesz mogła wybrać jakąś opcję rozwiązania sytuacji :) Tak będzie szybciej,a szczurki prędzej trafią do Ciebie ;)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
CzarrnaWdowa

Post autor: CzarrnaWdowa »

Temat już zamknięty.
Nie zamierzam pytać o nic więcej.
Z tego co wiem to szczurki jadą 13 do Krakowa z Tychów, a następnie przesyłką konduktorską do mnie.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.

— George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
CzarrnaWdowa

zalbi pisze:taki temat juz istnieje.

Zalbi jaki cel masz na myśli ;| ?

— George Bernard Shaw
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

CzarrnaWdowa pisze:Temat już zamknięty.
Nie zamierzam pytać o nic więcej.
Z tego co wiem to szczurki jadą 13 do Krakowa z Tychów, a następnie przesyłką konduktorską do mnie.
To ja życzę powodzenia, oby dzieciaczki szybko do Ciebie trafiły ;)
Cieszę się, że postanowiłaś zaadoptować maluszka z forum, a nie ze sklepu :)

p.s: jak otrzymasz już "przesyłeczkę" to napisz jak tam maluch i... wrzuuucaj zdjęcia ;D

zalbi pisze:taki temat juz istnieje.
Zalbi, daj spokój z Twoimi dogryzkami i tak jak napisała sr-ola - nie zniechęcaj "nowych".
A i jeszcze jedno odnośnie cytowanego powyżej zdania - nie oceniaj wszystkich z góry jako "nabijaczy postów", gdyż nie znasz dziewczyny, a nieładnie się wobec niej zachowujesz. To tyle.
Awatar użytkownika
CzarrnaWdowa

Dzięki wszystkim ;*
Zdjęcia na pewno pojawią się zaraz po odebraniu ' paczuszki ' :)

— George Bernard Shaw
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”