To było żartobliwie.A teraz serio.Wprawdzie jetem tu raczej nowa ale swoje zdanie też mam.
Forum to miejsce
publiczne.Powstało po to,aby ludzie mogli się ze sobą komunikować,uczyć się od siebie,zdobywać informacje dzięki doświadczeniom innych osób.Proszę sobie wyobrazić,że jestem zupełnie zielona.Mam jednego szczura z zoologa,malutką klatkę.Wchodzę do działu Nasi Pupile i czytam o tym,że ludzie mają po 10 szczurków,że adoptują,jak wygląda ich codzienne życie,że nie trzymają szczurów w klatkach do pooglądania a traktują opiekę nad nimi niezwykle poważnie.Trochę jak z psem-trzeba go wyprowadzać,zapewniać ruch,uczucie,itd.
A teraz proszę sobie wyobrazić,że jako nowa,mogę podglądnąć tylko innych nowych,średnio doświadczonych.Czego się od nich nauczę?
alken pisze:
tak ,tylko że zarejestrować na forum się może każdy, i logować, i gapić sie. np jakiś zbok na zdjęcia

Tak właśnie działa forum.Jest publiczne i ogólnie dostępne.Wrzucając swoje zdjęcie,czy tu czy na naszej-klasie,fotce i wielu innych,trzeba liczyć się z tym,że ktoś ściągnie moje zdjęcie i wrzuci na stronę "Samobójcy.pl","choroby-weneryczne.pl",itd (sorry,że tak obrazowo).Jeśli nie chcę aby jakiś zbok mnie oglądał-nie wrzucam albo wysyłam moje zdjęcia na PW,na prywatne maile.
Nie rozumiem dlaczego przypadek Nieji (której wątek ciągle śledzę) ma być przyczyną tak daleko idących zmian?W końcu brzydko postąpił nie obcy użytkownik forum a ktoś,kto ma jej numer telefonu.Domyślam się,że nie podawała go do publicznej wiadomości a raczej miał go ktoś z bliskiego otoczenia.To czemu generalizować sytuację na wszystkich nowych?
Wszędzie są osoby skrzywione,które próbują sobie coś udowodnić krzywdząc innych.Tutaj podano jeden przypadek chamstwa(mogę użyć tego słowa?),wiem,że było kilka podobnych (ktoś napisał o tym w wątku Nieji) ,na podstawie którego rozpoczęła się dyskusja.A zalogowanych jest ilu użytkowników?8 tysięcy?
Takie jest moje zdanie.Rozumiem,że mam do niego prawo tak samo, jak Wy macie prawo do swoich opinii.Wiem,że napisałam trochę o skrajnościach,ale chciałam zobrazować o co mi chodzi.
I jestem już zmęczona.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]