Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
kulek

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: kulek »

Minoo pisze:Musisz mnie tak dobijać? A najlepsze jest że mam tą książke gdzieś chyba. Dość dawno temu ją czytałam, że też zapomniałam że był tam jakiś Vea...
sory ;D ja też dość dawno to czytałam ale coś mi się skojarzyło, zajrzałam - no i faktycznie, jest tam i Ave i Vea.
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

xMsMartax pisze:Karpie były, są i będą zabijane i raczej żadna akcja w słusznym celu tu nie pomoże :P taka niestety tradycja...
To tak, jakby powiedzieć: szczury sie mnożyły, mnożą i będą mnożyć, żadne namawianie do trzymania osobników jednej płci tu nie pomoże :P taka niestety natura...
Może zmienić i to bardzo wiele. Z roku na rok widze coraz mniejsze zainteresowanie karpiami. Coraz więcej osób z mojego grona zaprzestaje kupowania ich.

Przytłaczają mnie te święta :-\ Nie lubie i tyle.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Ja tez nie lubie. I karpia tez nie lubie. Jakos mnie ta ryba obrzydza....
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

UprzejmaCegła pisze:No już udało mi się sukienkę wystawić ;D jeszcze tylko torebka i żakiet ;)

Teraz kilka słów dla smutasów dzisiejszych:
Głowy do góry, nie smucić się, uśmiechać się do starych babek (one wyszczerzą wtedy zardzewiałe kły), pooglądać durnowate filmy (np. Borat), spotkać się z porąbanym człowiekiem, posprzątać, wytarmosić ciule, spotkać się z porąbanym człowiekiem, ubrać choinkę, spotkać się z porąbanym człowiekiem, przytulić kartofla, spotkać się z porąbanym człowiekiem, a w ostateczności spojrzeć na to ->TO<- i podrapać się po głowie myśląc o Cegle ;D

p.s: jak nie wystarczy to włazić TU lub TU.

To ja dodam od siebie .... Polskie Lolcaty :
http://kotburger.pl/
Jak sie nie otworzy od razu , to odświezac .
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

idle pisze:W tym roku zostala znowelizowana ustawa o ochronie zwierząt, teraz (!) podlegają jej także karpie. W zwiazku z tym, obowiazuja nowe zasady sprzedaży karpi na swieta, z aktorych nieprzestrzeganie moze grozic nawet kara więzienia. Nie wolno juz karpi sprzedawac zywych w foliowych torbach. Klient powinien miec wiadro na wode za karpiem (ew. moze je kupic na miejscu), lub karp powinien zostac zabity jednym uderzeniem przez obsluge, w odosobnionym miejscu, nie na widoku ogolnym. Do tego, baseny z karpiami obowiazkowo musza byc napowietrzane, nie za male, karpi nie powinno byc zbyt duzo. Poczytalam o tym torche w zwiazku z tym, ze gdy dzis robilismy zakupy w supermarkecie obok naszego domu, moj TZ uswiadomil mnie, ze sa nowe przepisy i ze wlasnie etn sklep je łamie - wkladali zywe ryby do foliowek, nie bylo chyba w ogole mozliwosci poproszenia o zabicie na miejscu. Oczywiscie wiadro tez mozna niby kupic, ale kto by tam placil dodatkowo? Wlasnie zgłosiłam to mailowo do Sanepidu.
A ja chyba sobie ściągnę ustawę o ochronie zwierząt, wyszukam coś co by mogło się odnosic do ryb i pójdę jutro połazić po sklepach. Jak nie będzie przestrzegane a właściciele/sprzedawcy nie zechcą nic z tym zrobić - dzwonię na policję. Można? Czy gdzieś indziej to trzeba zgłosić?
Mam dosyć tego bestialstwa.
Dziś miałem iść bo Dzień Ryby jest, z ulotkami itp, ale wstałem z łóżka ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Sheera pisze: ale wstałem z łóżka o 17 ::)
Kieeedy wróci edycjaaa?
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
idle

Post autor: idle »

Ja też szukałam do kogo się zgłosic w takiej sytuacji - i znalazlam, że kontrole warunków sprzedaży ryb przeprowadzaja inspektorzy Sanepidu. Myslalam tez o TOZ, ale nie wiem czy TOZ się akurat takim czymś by zajął. Na policję też pewnie moznaby zadzwonic, ale chyba najlepiej do Sanepidu. Zresztą zobaczymy, czy zareagują na mojego maila.
Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Awatar użytkownika
Vivon

Post autor: Vivon »

Nareszcie ! Spełniłam swe marzenie ! Mam ! MAM ! Malutkiego szczurka ! Moją małą tabliczkę czekolady ! Nazwałam go Shavo, to samiec ;D Moja czekoladka, mała ! Szkoda tylko że pluszowa... :-\ ::) 8)

hihi ZŁO >:D
Cheedarek [*]
Awatar użytkownika
pin3ska

Zmarzluch ze mnie i zeby sie porządnie w koncu wygrzac wlalam sobie do wanny gorącej wody... Za gorącej... Ledwo doszłam potem do łóżka >:(

Dziwne to, bo zwykle nie ma dla mnie wody "za gorącej" :P

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

a ja bym chciala zeby mnie porzadnie chlop wygrzal w koncu:p!
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
Awatar użytkownika
pin3ska

Mojego akurat nie ma w ten weekend :P

Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

A mojego nie ma w ogole w zaden weekend, bo jego imie to NIEISTNIACZ ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

A ja z moim znów się pokłóciłam... 8)
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Telimenka pisze:a ja bym chciala zeby mnie porzadnie chlop wygrzal w koncu:p!
Ej bez takich prosze xD Bo mi sie sylwester zaczyna marzyć :D
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Kurde, właśnie wyczytałam że Brittany Murphy nie żyje... Taka młoda...
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”