Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: Paul_Julian »

Usiłuję rozwikłac zagadkę ... Po co szczurkom skarby z naszego pokoju ... Ja rozumiem papierki , ale reszta to chya tylko do scierania zębów ? Nicponia niosła pod schowek pod Casita plaster w rolce , a Kredka pchała łapkami mój inhalator o_O
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Nienawidze histori..;| Co mnie jakis Burbon itnteresuje.. nawet to nie historia Polski... pf!
Zgadzam się w 100%! Po co mi znac historię Francji, Rosji, czy innego kraju.. ba! Imo nawet historia Polski, poza najważniejszymi podstawami, nie jest w potrzebna..
Ale chyba ważniejsza historia, niż jakaś fizyka czy chemia :-\
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

Fizyka i chemia są bardzej życiowe niż historia.
Sheeruun

Czy ja wiem? Po co mi się uczyć czegoś, czego nie rozumiem, lub nie widzę? :D
A w ogóle to w szkole powinni czegoś potrzebnego i praktycznego uczyć. Np. gotowania, szycia, czy nawet mycia kibli ;D Czegoś, co sie przyda w życiu (no bo kto za parę(naście) lat będzie siedział i obliczał przykładowo przyciąganie ziemskie dla danej rzeczy? no sorry..), a nie jakieś pierdoły które trzeba zakuć i zapomnieć. A nawet bardzo często nie rozumie się o co chodzi (jak większość ludzi nie rozumie fizyki, a kuje na pamięć, bo musi.. :-X ). Ehh. Bez sensu.
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

a na informatyce w gimnazjum nie powinni uczyć jakiegoś głupiego programowania co się potem nigdy nie przydaje a raczej korzystania z wyszukiwarki bo 90% użytkowników internetu tego nie potrafi :P
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

Sheera pisze:A w ogóle to w szkole powinni czegoś potrzebnego i praktycznego uczyć. Np. gotowania[...]
ha ! ja tam się gotowania uczę, gastronomik i te sprawy O0
ale mam dośc, bo mam pałę z polskiego, bhp i woku. bhp i wok zaliczam w piątek więc bez problemu, ale polski już poleciał. mamo jak odbrze, że zdałam majcę..
obiecałam sobie, że bedę sie wkońcu uczyć...tsa..
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
idle

Post autor: idle »

jesli juz jestesmy przy last.fm, to ja podam swój profil ;)

http://www.last.fm/user/daguch
Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Sheeruun

a na informatyce w gimnazjum nie powinni uczyć jakiegoś głupiego programowania co się potem nigdy nie przydaje a raczej korzystania z wyszukiwarki bo 90% użytkowników internetu tego nie potrafi :P
Ahaha, racja! ;D

Klimejszyn, ja mam zagrożenie z matmy.. W sumie nie wiem czemu, bo wszystko umiem na lekcjach i jeszcze innym pomagam. I robię dobrze. A jak przychodzi sprawdzian czy kartkówka.. koniec. Pała. Why?

Aaa w ogóle to muszę się uczyć z PO (mam już dwie pały za sprawdzian.. jutro ostatnia szansa na poprawę :P ) do odpowiedzi, a siedzę i się opierdzielam, no. Jak zawsze.
Uh, trzeba wykuć te wszystkie rodzaje walki zbrojnej i środki trujące :-\ Bleh.

Muszę sobie jakiegoś bloga załozyć, czy coś takiego, bo normalnie nie mogę przestać pisać.. najchętniej to bym cąły dzień opiwał, szczególnie, że jak chodzę do szkoły, to zadowolony jestem bardzo, o ile Sylwia jest w szkole, bo bez niej nuda ;D
Ludzie się dziś z nas śmiali, że rysujemy na lekcjach postacie z Króla Lwa i śpiewamy "can u feel the love tonight" ::)
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Ja jestem za wprowadzeniem systemu nauczania z usa. Ma sie podstawowy limit godzin z danego przedmiotu, które trzeba wyrobić, a samemu wybiera sie te przedmioty, którą są potrzebne. Tym sposobem moja kuzynka wf odrabiała w wakacje, a fizyki i matmy miała po 10 godzin tygodniowo :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

idle pisze:jesli juz jestesmy przy last.fm, to ja podam swój profil ;)

http://www.last.fm/user/daguch
ha, widze że mamy podobny gust ;D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Sheeruun

Idle, widzę na lastfm Alphaville i OMD.. Już cię kocham! ;D
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

Sheera pisze:Aaa w ogóle to muszę się uczyć z PO (mam już dwie pały za sprawdzian.. jutro ostatnia szansa na poprawę ) do odpowiedzi, a siedzę i się opierdzielam, no. Jak zawsze.Uh, trzeba wykuć te wszystkie rodzaje walki zbrojnej i środki trujące Bleh.
ja z PO mam 6 ;D
ale to tylko dlatego, że w pierwszej klasie bierzemy pierwszą pomoc, o wypadkach,zatruciach, zranieniach itp. i to łatwe i fajne.
a jeszcze strzelam, więc za zawody mam podwyższoną ocenę.
jestem z siebie dumna :D
jeszcze się dowiedziałam, że nie muszę tegto semestru z polskiego zaliczać, tylko uczyć się w drugim semestrze. strasznie się cieszę, bo nie wyobrażałam sobie zaliczania z polaka.. ::)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
idle

Post autor: idle »

Sheera pisze:Idle, widzę na lastfm Alphaville i OMD.. Już cię kocham! ;D

Przeciez nawet ostatnio się zgadalismy co do OMD ;)
Misia [04.2009 - 26.10.2010]
Lucynka [07.2010 - 07.04.2011]
Ziuta [04.2009 - 26.07.2011]
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

Nina pisze:Ja jestem za wprowadzeniem systemu nauczania z usa. Ma sie podstawowy limit godzin z danego przedmiotu, które trzeba wyrobić, a samemu wybiera sie te przedmioty, którą są potrzebne. Tym sposobem moja kuzynka wf odrabiała w wakacje, a fizyki i matmy miała po 10 godzin tygodniowo :P
tak jest u nas w społecznych liceach.

problem nie leży w samych przedmiotach, a w podstawie programowej. która, za przeproszeniem jest z dupy wzięta.
będąc na profilu ścisłym, na polskim mam takie durnoty, że głowa mała. po prostu pieprzenie o niczym. z kolei z chemii wiem, jaka jest magnetyczna spinowa liczba kwantowa fransu, ale co to i skąd się bierze już nikt powiedzieć nie raczy.
na geografii ostatnio było miliard pojęc typu "fałd przewalony/obalony/wyj***y" i jakies natchnione formułki do tego. kolezanka, która najprawdopodobniej zostanie laureatką OGIN'u pojęcia nie ma co to.
ogólnie zauważyłam pewną niepokojącą prawidłowość. ludzie z mojej klasy wiedzą, czym jest izolacja blastomerów i mit teogoniczny, a z humanów pojęcia nie mają co to interferencja, czy tautologia. o kaskadowym posługiwaniu się strumieniami wejścia/wyjścia nie mówiąc.*
podręcznik od PO wyjaśnia zaś znaczenie słowa "negatywny"
mam plan by zrobić ankietę z pojęciami z różnych dziedzin.

na infie w gimnazjum było i programowanie(jeśli można za nie uznać przepisywanie kodu z kartki do algo :-X ) i korzystanie z wyszukiwarki. a najwięcej pieprzenia się z excelem.
i to programowanie tam akurat być MUSI, gdyż teraz w lo na infie mam jedynie algorytmikę. ja wiedziałam, że tak będzie, ale kilka osób było zaskoczonych, tym że skończyło się "zrobię zadanie w 10min, a potem wejdę na fotkę/pogram w icetower'a"

z po podobno 4 mam, zwaliłam oceny raportem na 2. ale to bylo celowe i zamierzone.
o woku się nie wypowiadam, ostatnio podobno specjalnie wysłałam jej plik, który otwiera się na każdym komputerze oprócz jej. jak widać jestem hakerem ;]

ogólnie to to wszystko jest strasznie smutne. a mimo to, wiedzę ogólną trzeba mieć. tylko szkoda, że nabywa się ją od niekompetentnych ludzi.

*przykłady wymyślone teraz, oryginalnych sytuacji nie pamiętam dokładnie.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

nieskładne to to jakieś, wybaczcie, nie spałam od poniedziałku rano.
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”