Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
alken

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: alken »

o, ja tam bym chciała żeby system szkolnictwa był jak w usa. wyższy także.

pomijając to, że 70% jak nie więcej tego czego nauczyłam się w szkole (od podstawówki do liceum) już zapomniałam (padła więc w moim przypadku idea nauczania takiego, by człowiek miał wiedzę ze wszystkiego) bo zapamiętałam tylko to co było użytkowe bądź mnie interesowało.tak czy inaczej bym się tego dowiedziała i bez pomocy szkoły. czyli polski angielski i biologia. mimo wytężonej pracy nad niemieckim którego nienawidzę nie nauczyłam się nawet podstaw porozumiewania się nie licząc niemieckich wulgaryzmów. z chemii pamiętam tylko że estry mają coś wspólnego z mydłem ale wiedza ta mi się nie przydaje a mydło potrafię zrobić choć tej wiedzy nie wyniosłam ze szkoły. z geografii czy historii której również nie cierpiałam nie pamiętam nic co by mi się przydało potem w milionerach. na matmie były różne dziwne rzeczy ale i tak umiem tylko dodawać, odejmować, mnożyć, dzielić i obliczać procenty. i tak bym mogła wymieniać aż do znudzenia.

natomiast studia też są żenujące, ostatnio zwróciłam uwagę promotorowi że przez te trzy mozolne lata polonistyki nie pisaliśmy żadnych esejów, prac zaliczeniowych i tym podobnych czyli nie ćwiczyliśmy warsztatu a teraz mamy napisać zaje***tą pracę dyplomową od ręki najlepiej. stwierdził że może faktycznie studia humanistyczne powinny rozwijać umiejętność pisania ale w końcu wykładowcom nie płacą za sprawdzanie czegoś takiego więc im się nie chce. a my powinniśmy podejść do tego z pasją i pisać wprawki w domu. ha. tylko jaki to ma sens, jak ktoś umie pisać to nic to nie zmieni a jak ktoś nie umie to pisanie do szuflady mu nie pomoże, bo nikt mu nie zwróci uwagę na błędy i tym podobne.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

Kupiłam właśnie Beta Glukan...zapłaciłam 31,50 za 60 kapsułek. To taka przyzwoita cena?? ::)
Nie kupowałam wcześniej całego opakowania, więc chce się zorientować. ;)
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

przez te trzy mozolne lata polonistyki nie pisaliśmy żadnych esejów, prac zaliczeniowych i tym podobnych czyli nie ćwiczyliśmy warsztatu a teraz mamy napisać zaje***tą pracę dyplomową od ręki najlepiej
Ja jestem po filologii, co prawda słowiańskiej, więc nacisk tam się kładło raczej na język obcy. Prac dużych było coś ze 4, wliczając magisterkę, którą trzeba było napisać w języku kierunkowym. A tak - na ćwiczeniach z języka pisało się wypracowania 8) . Nigdy nie zapomnę, jak prowadząca ćwiczenia z ukraińskiego zadała nam, dwudziestoletnim koniom, wypracowanko pt. "Mój ulubiony kolor". Były same tróje i pały, bo jakoś na pierwszym roku nie umieliśmy specjalnie mówić o pojęciach abstrakcyjnych w tym języku :P
Mogę powiedzieć, że studia dały mi jednak solidną podstawę, bo trafiłam na dobrych wykładowców. Na naszym roku poziom absolwentów był baaardzo różny, w zależności od grupy, do której mieli szczęście lub nieszczęście uczęszczać.

Ogoniasta - bardzo przyzwoita cena, mi pani w aptece zaśpiewała 45 zł za 60 kapsułek i nie kupiłam...
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Rhenata

Post autor: Rhenata »

up up away..do pracy :-\
zapadało śniegiem, jesteśmy teraz najgorszym krajem w europie, nie dość ze pada non stop to teraz tez śnieg..Irlandczycy wpadli w popłoch ..nie wiedza co robić, jada albo za szybko i potem wpadają w poślizg albo za wolno i blokują drogi
Nie ma tu opon zimowych wiec cala panda nieprzystosowanych do tego kierowców sieje śmierć i spustoszenie
wyobraźcie sobie jazdę na letnich oponach po śniegu i lodzie...bez wiedzy jak hamować itp.
Jak zdaje się prawo jazdy nie ma ani słowa o jeździe w takich warunkach, ani jednego..nawet wzmianki ::)
Nie boje się jechać sama z siebie..boje się innych kierowców ..wczoraj autobus wyrąbał w osobowy a jedna pani jadać za szybko wpadła w mały poślizg, tak się przestraszyła ze zwolniła do 10km/h ::)
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

alken, o amerykanach mówi sie, że to idioci. Może i tak, jeśli chodzi o wiedze ogólną, ale za to jakich mają specjalistów! A u nas wiedza ogólna jest dobra ale specjalizacja marna bo kładzie sie na nią nacisk dopiero na studiach a i tu dużo zależy od tego, jakich ma sie wykładowców.
W sumie cała moja rodzina wiedze ogólną ma bardzo dobrą. Brat wręcz rewelacyjną, bo on od dziecka był bardzo ciekawy świata i nawet jak nie wie czegoś, to to znajdzie :P Czuje sie przy nim jak skończony debil ::)
Ja bym sie nadawała na amerykanke. Wiedza ogólna? A po coooo? xD Ja sie ucze dokładnie tego, co mi sie przyda, czyli biologii i angielskiego. Reszta na tyle, żeby skończyć szkołe, jakoś zdać mature i żegnaj szkoło ;) Głupie podejście, ale co ja poradze na to, że np ze ścisłych jestem totalna noga i nauka ich jest dla mnie żmudna i koszmarnie męcząca, a efekty i tak marne...
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Isiaczek
Kontakt:

Post autor: Isiaczek »

Mam glany! :D

Steel 15-dziurek ;)
pusto... :(
TM: Rezus, Khazar, Fermin, Grand, Kruszon, Manfred vel. Mikroś, Putin, Bao

"Boże, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego bierze mnie mój pies."(Janusz L. Wiśniewski)
Awatar użytkownika
lavena

Post autor: lavena »

Isiaczek pisze:Mam glany! :D
A ja się swoich chętnie pozbędę... chce ktoś?
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

muszę wiedzieć a wujek google znaleźć mi nie może nastepujacych informacji (robie makiete układu słonecznego w skali i mam miec w miare dokładne inf)

Pas Planetoid.
Odległość między marsem a pasem
odległosc miedzy jowiszem a pasem
szerokość pasa

(jednostki jak sie da w km)
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Znalazłam cos takiego:

PAS PLANETOID znajduje się między orbitami Marsa i Jowisza, w odległości od 1,7 do 4 jednostek astronomicznych od Słońca. ( z tego wynika ze ma szerokość 2,3 j. a.)

A tu masz odległość wszystkich planet od słońca, łącznie z pasem, wiec z tego mozesz to wyliczyć.

http://www.zgapa.pl/zgapedia/Regu%C5%82 ... odego.html
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Awatar użytkownika
Filipw
Kontakt:

Post autor: Filipw »

Ok dzięki pin :)
Awatar użytkownika
Vivon

Post autor: Vivon »

Szkoda gadać, właśnie przez przypadek znalazłam stronę terrarystyczną na której można zamawiać różne szczury (odmiany sierstne, kolorystyczne itp.) można też zamówić sobie oseska, dorosłego, młodego, szczurzycę zaciążoną nawet ; ((( :'(
Cheedarek [*]
Awatar użytkownika
Landrynka

Post autor: Landrynka »

a węże to co niby mają jeść?
:-X
Obrazek
I TAK UMRZESZ.
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Landrynka pisze:a węże to co niby mają jeść?
:-X
najlepiej swoich właścicieli, po kawałeczku. to dopiero się nazywa symbioza.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

aaaa, przyjechała dzisiaj klatka ! ;D
jest ogromna, nie wiedziałam, że aż tak wielka.. stoi w salonie, bo szczerze mówiąc nie mam na nią miejsca w pokoju..ale małe przemeblowanie się zrobi i będzie ;D
reakcja brata jak zobaczył kuwetę " co, kupiłaś klatkę dla siebie ? " , a po złożeniu całości " chciałbym w następnym życiu być twoim szczurem.." ::)
mieszczę się w nią bez problemu, i weszłabym jeszcze druga ja. i trzecią mnie tez by się jakoś wcisnęło ;D
już nie mogę się doczekać, żeby wpuścić tam kobiety..ale muszę najpierw zrobić półki, dużo półek, jeszcze więcej półek, poszyć nowe wielkie hamaczki, kupić jeszcze jeden domek, kuwetkę narożną.. ::)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Nie ma to jak nowa klatka - cieszy niesamowicie! ;D
WIecie co? Moja szkoła jest nawiedzona.
Jako że jutro jedziemy na kulig, to będzie najpierw przejazd saniami, potem ognisko, kiełbaski i moja ulubiona część..zjeżdżanie na workach!
No ale. Wszystko pięknie, ładnie, cieszymy się.. nagle wpada Sabinka. I z ryjem do nas! Że jak to, jutro piątek, a my na kulig jedziemy i kiełbasę będziemy jeść! Blah blah blah.
Skończyło się na tym, że zadzwoniła do księdza, naskarżyła na nas i prosiła o jakieś coś tam, żebyśmy mogli zjeść kiełbasę..
O mamo. Czasem mam wrażenie, że chodzę do szkoły dla umysłowo chorych... Powiedzcie mi, kto wychowywał te zakonnice, że one tak nierówno pod sufitem mają ???
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”