Mała Kawowa Apokalipsa
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Mokka, Frappe, Neska, Tchibo - Mała Apokalipsa
Jak tam Nesia? Antybiotyk działa?
Lolę faszeruję od wczoraj sulfonamidem bo zastrzyki przeciwzapalne + scanomune nic nie pomogły.,
Lolę faszeruję od wczoraj sulfonamidem bo zastrzyki przeciwzapalne + scanomune nic nie pomogły.,
Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Lola (pierwsza) [*][/size]
Trootka [*][/size]
Nesia ma się świetnie (odpukać) - właśnie wyżera cukier z cukierniczki. Odkąd bierze enro, objawy zupełnie zniknęły. Najmniejszego gruchania, cisza, nic... Oby tak zostało. Co więcej, już jakiś czas temu zrobiła się tak przyjemnie zaokrąglona
, już nie jest takim wiecznie chudym owsikiem.
W szczurzym pokoju trwa remont w najlepsze, aktualnie szczury okupują pozostałe zakątki mieszkania i bardzo sobie chwalą eksplorowanie nowych kątów
Jak już się trochę ogarniemy, wrzucę wreszcie jakieś zdjęcia.
A co jest Loli? Pamiętam, że to były jakieś sprawy neurologiczne, a teraz? To samo? Bierze biseptol?
Mam nadzieję, że zmieniony lek jej pomoże, w końcu już dość się nachorowała w życiu, bidulka
Pomiziaj tam obie od nas
!

W szczurzym pokoju trwa remont w najlepsze, aktualnie szczury okupują pozostałe zakątki mieszkania i bardzo sobie chwalą eksplorowanie nowych kątów

Jak już się trochę ogarniemy, wrzucę wreszcie jakieś zdjęcia.
A co jest Loli? Pamiętam, że to były jakieś sprawy neurologiczne, a teraz? To samo? Bierze biseptol?
Mam nadzieję, że zmieniony lek jej pomoże, w końcu już dość się nachorowała w życiu, bidulka

[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]
Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Achhh, właśnie przejrzałam poprzednie posty - sulfonamid Lola dostała na kichanie? Myśmy przerabiali na kichanie biseptol właśnie (Bactrim), oczywiście nic nie pomogło, a sądząc po ulotce, może mieć dość nieciekawe skutki uboczne
Jak już pisałam, Frappie przeszło po enro... a jakby u Loli spróbować tej polecanej na forum kombinacji enro i doxycykliny?
Neska jest na razie na samym enro.

Jak już pisałam, Frappie przeszło po enro... a jakby u Loli spróbować tej polecanej na forum kombinacji enro i doxycykliny?
Neska jest na razie na samym enro.
Lola dostawała przez pewien czas steryd, bo zachowywała się tak jakby traciła kontakt z rzeczywistością: traciła równowagę, kręciła się w kółko. To leczenie w pewnym zakresie pomogło. Niestety nadal biega z przekrzywioną główką, ale to jej niewiele przeszkadza w normalnym funkcjonowaniu. Fakt - mniej ryzykuje od Trootki ze skokami. No i na przykład jak próbuje wspinac się po mojej nodze to wygląda to tak jakby wchodziła po schodach kręconych. Wydaje jej się widocznie, że idzie prosto
Na ten jej uraz wet niewiele może poradzic. Panie stwierdziły, że to pewie jakiś mikro wylew, zoperowac się nie da, wyleczyc też nie ma czym. A ciura wygląda na zadowoloną z życia mimo tej wady, jest nadaktywna i ma apetyt
Sulfonamid dostała na kichanie. Delikatnie świszcze przy oddychaniu, ale nie grucha jak kiedyś Trootka (czy Nesia). Wetka powiedziała mi, że sulfonamid jest chemioterapeutykiem (chyba dobrze zapisałam) podobnie z resztą jak enrofloksacyna. Podaję dopyszcznie. Jeżeli lek będzie skuteczny to wolę tak, niż zastrzyki. Dziś idę z nią na kontrolę. Po dwóch dniach podawania zalediwe, ale Pani nalegała. Możliwe że ze względu na skutki uboczne właśnie.
Mam nadzieję, że Nesiaka nie będziesz musiała już faszerowac antybiotykami. Fajnie, że zdrowieje
Trzymam kciuki za nią!

Sulfonamid dostała na kichanie. Delikatnie świszcze przy oddychaniu, ale nie grucha jak kiedyś Trootka (czy Nesia). Wetka powiedziała mi, że sulfonamid jest chemioterapeutykiem (chyba dobrze zapisałam) podobnie z resztą jak enrofloksacyna. Podaję dopyszcznie. Jeżeli lek będzie skuteczny to wolę tak, niż zastrzyki. Dziś idę z nią na kontrolę. Po dwóch dniach podawania zalediwe, ale Pani nalegała. Możliwe że ze względu na skutki uboczne właśnie.
Podczas wizyty zapytam o doxycylinę, bo jeszcze mi jej nie proponowano. Lola dostawała już kiedyś Baytril (czyli po prostu - enro) i objawy także ustąpiły. Nie jest wykluczone, że wrócimy do tego rozwiązania.Nue pisze:Jak już pisałam, Frappie przeszło po enro... a jakby u Loli spróbować tej polecanej na forum kombinacji enro i doxycykliny?
Mam nadzieję, że Nesiaka nie będziesz musiała już faszerowac antybiotykami. Fajnie, że zdrowieje

Lola [*][/size]
Trootka [*][/size]
Trootka [*][/size]
Super, że Neska dobrze się czuje. I niech już tak zostanie
A swój przyczynek do dekoracji swojego pokoju dają ? (pamiętne ślady Mokki w pyle łazienkowym
)

a jakże - "poszerzenie pola walki"Nue pisze: W szczurzym pokoju trwa remont w najlepsze, aktualnie szczury okupują pozostałe zakątki mieszkania i bardzo sobie chwalą eksplorowanie nowych kątów![]()

A swój przyczynek do dekoracji swojego pokoju dają ? (pamiętne ślady Mokki w pyle łazienkowym

- Krejzoolek
No nie. Szczury pijaczyny.. http://s915.photobucket.com/albums/ac35 ... C04369.jpg .
Kiki, Dusia [*][/color][/size]
Cudne imprezowiczki
http://s915.photobucket.com/albums/ac35 ... C04368.jpg teeee oczyyyy!!
Tu już na pewno była po paru głębszych!

http://s915.photobucket.com/albums/ac35 ... C04368.jpg teeee oczyyyy!!

Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
alkoholizm sie szerzy
http://s915.photobucket.com/albums/ac35 ... C04372.jpg

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Nieźle pociągają
Ale czyżby tylko szefowa i Neska ? I przy misce też zgodnie razem, tak wyszło czy jakieś przetasowania w stadku, hę ?
A Tchibo nadal po swojemu niechętna fotografowaniu, na tych dwóch, na których ją złapałaś, spogląda wręcz z wyrzutem

Ale czyżby tylko szefowa i Neska ? I przy misce też zgodnie razem, tak wyszło czy jakieś przetasowania w stadku, hę ?
A Tchibo nadal po swojemu niechętna fotografowaniu, na tych dwóch, na których ją złapałaś, spogląda wręcz z wyrzutem

Naczelnym piwożłopem jest Mokka, reszta owszem, zliże z palca, ale bez szaleństw
Przetasowań w stadku większych nie było (choć ostatnio widziałam, jak Tchibo przytrzymuje rozłożoną na łopatki Frappę). A rozkład sił to 2 na 2, Mokka z Frappą i Tchibo z Neską (zdarza im się wejść do jednej rury i jak wystawią obie te czarne pysie, sama nie wiem, która jest która).
Dziewuchy przekonały się do Timy i odetchnęłam z ulgą, że nie muszę kombinować, co tu zrobić z 2,5 kg szczurzej karmy
A strupki Mokki to na 90% była jednak alergia na białko, na szczęście już przeszło, ale niestety musimy teraz bardzo uważać, bo Mokka drapie się nawet po gotowanej kaszy gryczanej, która ma wprawdzie białko roślinne, ale całkiem go sporo.
U Neski gruchanie wróciło natychmiast po odstawieniu antybiotyku. No to chyba mamy odpowiedź. W piątek jedziemy do weta, podsunę mu wskazówki uzyskane na forum i mam nadzieję, że jakoś bidulce ulży...

Przetasowań w stadku większych nie było (choć ostatnio widziałam, jak Tchibo przytrzymuje rozłożoną na łopatki Frappę). A rozkład sił to 2 na 2, Mokka z Frappą i Tchibo z Neską (zdarza im się wejść do jednej rury i jak wystawią obie te czarne pysie, sama nie wiem, która jest która).
Dziewuchy przekonały się do Timy i odetchnęłam z ulgą, że nie muszę kombinować, co tu zrobić z 2,5 kg szczurzej karmy

U Neski gruchanie wróciło natychmiast po odstawieniu antybiotyku. No to chyba mamy odpowiedź. W piątek jedziemy do weta, podsunę mu wskazówki uzyskane na forum i mam nadzieję, że jakoś bidulce ulży...
Mięciutka Frappa aż zaprasza aby się na nią rzucić jak na poduszkę
Jest taka rozbrajająca
.
Moi też wrócili do Timy z zadowoleniem. Beznadziejnych chrupek z Rat Nature, nawet do połowy nie zmęczyli,trzeba było wyrzucić.
Właśnie teraz zauważyłam zmianę w podpisie, zdegradowali diablowate do ćwierćdiabła ? czy może awansowali ? Dylemat.
W każdym razie niech się trzyma, niepokorna krew. To, że oprócz gruchania, zdrowo wygląda, na pewno jest na jej korzyść.
No, dobrze będzie

Moi też wrócili do Timy z zadowoleniem. Beznadziejnych chrupek z Rat Nature, nawet do połowy nie zmęczyli,trzeba było wyrzucić.
Właśnie teraz zauważyłam zmianę w podpisie, zdegradowali diablowate do ćwierćdiabła ? czy może awansowali ? Dylemat.
W każdym razie niech się trzyma, niepokorna krew. To, że oprócz gruchania, zdrowo wygląda, na pewno jest na jej korzyść.
No, dobrze będzie

ktoś tu ewidentnie w butelkę gra

fajne te Twoje piwożłoposze

czochrańska w mięśnie piwne przesyłamy

...czyż nie dobija się koni...?
Jeszcze trochę i trzeba będzie do AA zapisać 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Frapciuś jest uroczym szczurem o niewielkim wprawdzie rozumku, ale skutecznie to nadrabia rozbrajającym spojrzeniem i ogólną maskotkowatością. Futerko ma przepiękne, gęste i miękkie i tak ładnie wybarwioneMięciutka Frappa aż zaprasza aby się na nią rzucić jak na poduszkęJest taka rozbrajająca
.

Jeśli chodzi o diablowatość, to i Neska, i Tchibo, mają w sobie to szatańskie COŚWłaśnie teraz zauważyłam zmianę w podpisie, zdegradowali diablowate do ćwierćdiabła ? czy może awansowali ?

Zadania? Kto pierwszy wysączy ostatnią kroplę piwa oczywiściektoś tu ewidentnie w butelkę grajakie były zadania?
![]()

Póki co, pańcia kontroluje, żeby się paskudy nie rozpiły ostatecznie. Piwo zresztą dostają okazjonalnie, do zlizania z palcaJeszcze trochę i trzeba będzie do AA zapisać

Nesia prycha, grucha, dławi się, od czasu do czasu spazmatycznie łapie powietrze