Ciężki przypadek

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

... ... ...

Ciężki przypadek

Post autor: ... ... ... »

Witam. Niedawno kupiłem młodego ogoniastego, no ale coś ciężko idzie mi współpraca z nim :) kiedy wsadzam ręke do klatki odpala swoje ADHD i lata po całej klatce zastanawiając się, gdzie by tu uciec. Nie wiem co robić, nawet gdy na ręce jest kilka smakołyków to ucieka jak głupi. Nie mam pojęcia jak go oswoić, gdy tylko zbliżę do niego swoją ręke, a on nie ma możliwości ucieczki to podchodzi, obwąchuje, a potem lekko ugryzie i noga na drugi koniec klatki. Słyszałem, że działa metoda wsadzenia mu jakiegoś starego ubrania, w którym przez pare dni musimy chodzić. Jeśli tak to najlepiej jakie ubranie mu wsadzić?? skarpete (chociaż to niebezpieczne ;D ), podkoszulke czy coś innego :) Powiedzcie co najlepiej mam robić :)

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
bubu

Re: Ciężki przypadek

Post autor: bubu »

coś takiego używanego,żeby pachniało tobą . najlepiej koszulkę . tylko taką co już 'idzie na zniszczenie '.

co do oswajania ; to może zamknij się z nim w takim miejscu którego nie mógłby uciec,zeskoczyć . w takim gdzie najlepsze schronienie będzie u ciebie ,np. pod bluzą,na rękach .możesz też wziąć jakiś smakołyk i kiedy szczur będzie do ciebie przychodził -dawać mu go . możesz wtedy też cmokać,wołać po imieniu - nauczy się reagować na imię.

i szczury to zwierzęta stadne i powinny być co najmniej dwa. przyznam ,też na własnym doświadczeniu,że dwa lepiej się oswajają . ;)
Zablokowany

Wróć do „Archiwum Główne”