Sołzowy szubrawiec

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Oleczka
Kontakt:

Re: wolna szczurza szuflandia

Post autor: Oleczka »

kurcze mam duze braki :(

nie wiem czemu gryzie :( w laboratorium nigdy nikogo szczurcie nie ugryzly :(
ehhh decyzja trudna :(
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

ona to robi pewnie czasem ze strachu, już nie wiem jak jej pokazać, że mnie zna przecież, i nie ma się co bać..
Oleczko, nie dlatego ją oddaję, a raczej dlatego, że wiem, że moja siostra będzie potrafiła ją namówić na przyjaźń,a mi się przecież nie udaje..jeśli również to ma zmienić komfort życia (czyli bez strachu), to chyba też warto.
ja po prostu smucąc się, próbuję znaleźć plusy w nowym domku...
Oleczka pisze:nie wiem czemu gryzie :(
ale proszę o jedno- nie czuj się odpowiedzialna za to zachowanie! :-*
może to moje bezstresowe wychowanie nie powinno być zastosowane wobec niej?
każdy szczur jest tak inny i potrzebuje innego podejścia, a ja tego nie podłapałam w stosunku do niej?
chcę, by miała dobrze, i wiem, że tak będzie, nie oddaję jej na cierpienia, tylko do kochającej jej osoby, mogącej jej zapewnić wiele.(tylko deczko roztrzepanej)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Oleczka
Kontakt:

Post autor: Oleczka »

ja nie mowie ze u siostry bedzie jej zle :) wiem ze podjelas dobra decyzje :)

i kurcze smutne ze gryzie :(
sssouzie
Kontakt:

Oleczka pisze:ja nie mowie ze u siostry bedzie jej zle :) wiem ze podjelas dobra decyzje :)

i kurcze smutne ze gryzie :(
trudne to wszystko. dziękuję, że tak myślisz...bo ja sama już nie wiem, ale ja myślę sercem :-[

idę spać, bo zamarznę ze smutku, a przecież trzeba korzystać z każdej chwili z nimi.
i ogrzać, bo chłodno. i czekają na mnie, dziś mnie długo nie było.
dobranoc :-*
Awatar użytkownika
Zyzia

Post autor: Zyzia »

Z Twoja siostra czula sie dobrze, wiesz ze u siostry bedzie jej dobrze, bedzie miala jej milosc. Jezeli serce Ci tak podpowiada to znaczy, ze jest to dobra decyzja. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Nie oddajesz jej byle komu.
Angielskie panny - Niunia, Pixie, Luna, Dixie i Freya.
Kiedyś używano znaków interpunkcyjnych, teraz od tego są emoty.
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Kamizelce napewno będzie dobrze u twojej siostry, Jamniczku :-*
Ciepełka w tą mroźną noc!
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Może to przeznaczenie, ze wogóle taka myśl przyszła Ci do głowy? Kamizelce na pewno będzie dobrze u Twojej siostry i będziesz miała o niej zawsze najświeższe wieści ;)
Niech Cię serce nie boli, wkońcu to będzie dalej szczęśliwe zakończenie Kamizelkowych przeprowadzek, a bedzie na 100% rozpieszczana jak nigdy :)
Felicyta

Post autor: Felicyta »

Na pewno ciężko jest się rozstać z ogonkiem..Człowiek szybko się przywiązuje.. Najważniejsze, że szczurek będzie miał zapewnioną dobrą opiekę :) Głowa do góry :) !
sssouzie
Kontakt:

kurcze napisałam posta i pokazało, że wybrane forum nie istnieje?

pisałam, że dziękuję za wasze słowa, gdyż były mi bardzo potrzebne :-*

wyjazd jednak będzie już dziś, bo w ten sposób będzie to komfortowa ciepła jazda samochodem, bez przesiadek.
szykuję wyprawkę.
dzisiejszą noc spędzi już w ciepełku.
zaglądając dziś w nocy do szuflad, i znów dziś rano widziałam, że znów śpi sama.
więc dobrze. pakujemy jej hamaczek i ziarna, bo przecież ci u nas dostatek.
i inne żarełko. później pojawię się na dłużej, teraz z tatą próbujemy usprawnić gospodarstwo domowe
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Zyzia pisze:Z Twoja siostra czula sie dobrze, wiesz ze u siostry bedzie jej dobrze, bedzie miala jej milosc. Jezeli serce Ci tak podpowiada to znaczy, ze jest to dobra decyzja. Nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. Nie oddajesz jej byle komu.
Całkowicie się zgadzam. Do siostry zawsze możesz zajrzeć , pogadać z Mizelką , podrapac za uchem. A Mizelka śpi sama , to niedobrze :( Moze sie pokłóciły o coś z Mu i Enigmą , może do siebie nie pasują ....
Warto spróbować .
A daleko masz do siostry?
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
sssouzie
Kontakt:

Paul_Julian pisze: Całkowicie się zgadzam. Do siostry zawsze możesz zajrzeć , pogadać z Mizelką , podrapac za uchem. A Mizelka śpi sama , to niedobrze :( Moze sie pokłóciły o coś z Mu i Enigmą , może do siebie nie pasują ....
Warto spróbować .
A daleko masz do siostry?
będę Mizelkę widywać co 2 tygodnie.
to jest ta optymistyczna wersja. ale raczej się uda.

boję się tylko, bo to co już u niej zyskałam ( a jest to przecież tak maaaało) jest kruche,
i przepadnie. no ale. będzie miała kochającą ją właścicielkę,
pewnie bardziej niż ja (czy to w ogóle możliwe?). dla jej dobra. i to mnie pociesza :)

teraz wszystkie śpią w swoich kątach. pakuję porządną porcję jedzeniową, jej szmatki,
piszę "list" do siostry. nie widziałam się z nią w czasie tych smutnych dla niej dni.
nie mogę sobie odpuścić i piszę cenne wskazówki odnośnie mojej norweskiej córeczki ::)

a teraz wracam do postów poprzednich, do których wrócić miałam ;)
- to właśnie owo Kamizelkowe obowiązkowe "zajęcia"
podczas głaskań nawet się odprężała, ale jak tylko odsuwałam rękę, była tą samą dzikuską, ponownie ją złapać to jest wyczyn ;)

ol. pisze:Sssouze ależ ten Twój temat galopuje, niedwno tu byłam a już cztery strony przyszło mi nadrabiać.
te tematy mają to do siebie, że jak stoją to stoją. a czasem uda się właściwie "popchnąć" i rzeczywiście galopuje.sama się zdziwiłam. ale też mnie to niesamowicie cieszy, a wszystko przecież dzięki WAM ::)
ol. pisze:Filmik świetny, obraz tak idzie równo z muzyką jakby specjalnie do niego została stworzona. Chciałabym tak podkłady umieć dobierać, bo nie dość mieć ciekawy obraz i dobrą muzykę, jedno z drugim musi pójść w tango, żeby powstała nowa jakość.
bardzo długo puszczałam filmik z różnymi podkładami muzycznymi. mam dużo muzyki, a żadna nie chciała wpasować się klimatem. i przypadkiem całkiem wpadłam na tą piosenkę, deczko zakurzoną w moim repertuarze. cieszyłam się, że muzyka pasowała i nawet tekst też, choć z chwilowym opóźnieniem 8)

słoneczne szuflady..jak wygląda słońce szybko wysuwam szuflady, by i dziewczyny odrobinę ciepła naturalnego :)
czasem się śmieję z wyglądu tych szuflad, bo się wtedy takie tarasy robią, dziewczyny leżą na sweterkach, no normalnie jak w jakimś sanatorium :D ale zazwyczaj są to niestety tylko Mu z Enigmą.
ol. pisze: Pierwsze zdjęcie Mu, dokładnie jak mówi Julian, berbeć wyciągnięty i zawinięty w ręcznik po kąpieli. Piękna pamiątka.
I też nie lubię dzieci :P
a ja lubię dzieci :P co prawda nie lubię zachwytów, ohów i ahów, jakie słodkie. nie podoba mi się, jak to wszystko wykorzystane jest do celów komercyjnych. i nigdy nie ubiorę swojego dziecka w błękit lub róż.no nie :-X
a z dzieci najbardziej lubię rezolutne panienki, z roztrzepanym włosem, siedzące na drzewie i z poobijanymi kolanami ;D przypomina mi się dzieciństwo 8) no ale te bobasy też rosną ;)
ol. pisze:Ale pozory często mylą. Ataki Dżuma są bardzo gwałtowne i wyglądają groźnie, ale już z doświadczenia wiem, że on najczęściej się broni, a właśnie obecna ofiara była agresorem.

dokładnie tak to wygląda w naszym przypadku.już kilka razy się nabierałam.ale dobrze wiedzieć, że Mu rzeczywiście jest tą sprawiedliwą. nikomu się krzywda pod jej opieką stać nie powinna.
no ale. teraz zaczepek raczej nie będzie. a może w niedalekiej przyszłości..popatrzę, pomyślę. może przybędzie nam jakaś iskierka? na razie szaa, nic nie mówiłam ::)

an co do cen ziaren :o chyba powinnam się bardziej postarać w okazywaniu wdzięczności ::)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

sssouzie pisze: boję się tylko, bo to co już u niej zyskałam ( a jest to przecież tak maaaało) jest kruche,
i przepadnie.
Wcale nie myślę, ze to przepadnie. Przecież bedziesz ją widywać . Jak się bardziej oswoi , to i na pewno na Ciebie bedzie lepiej reagować . Pewnie macie z siostrą podobne głosy i podobny zapach skóry :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
kla.kier

Post autor: kla.kier »

Dwa tygodnie to nie aż tak dużo czasu. Jak będziesz przychodzić z suszonymi bananami, to na pewno nie zapomni Cię szybko ;D

Wydaje mi się, czy Enigma ma taki wyjątkowo inteligentny wyraz pyszczka?

`Życie jest jednym wielkim rozczarowaniem.` O.Wilde
sssouzie
Kontakt:

kla.kier pisze:Wydaje mi się, czy Enigma ma taki wyjątkowo inteligentny wyraz pyszczka?
zależy czy jeszcze patrzysz na odpowiednią kapturzycę ;D one wszystkie są niesamowicie inteligentne ::)

a teraz.

ludzie, niech ja was wszystkich uściskam!mocno i solidnie. i po buziaku też się wam dostanie. nie ma przebacz!
:-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

postukacie się w czółko. o co jej chodzi? ;D

a o to chodzi, że przykro mi z tym zawracaniem głowy, a jednocześnie się cieszę.niesamowicie.

przed godziną chyba odbyłam długą rozmowę.moja siostra dostała pewna propozycję,
a ja powiedziałam-albo Kamizelka, albo plany.
trudna to była dla niej decyzja(chyba wszelkie dylematy są trudne..)

Kamizelka zostanie!!!!!

wiem, w zasadzie gdybym nie pisała wczoraj(miałam gorączkę) i położyła się od razu spać ,
nie zrobiłabym zamieszania. ale jestem w gorącej wodzie kąpana, chciałam się od razu podzielić smutkami.
więc zamieszałam solidnie. ale przez to cieszę się tak niesamowicie, jakbym zyskała nowe życie. niekoniecznie swoje ;)

w tym momencie zrozumiałam, że to taka druga szansa. czując, ze ją stracimy ze stadka, myślałam, że mogłam dać jej więcej.
nie jestem pewna czego bym miała jej więcej dać :D ale dostając drugą szansę, wszystko jest możliwe.

jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. i jeszcze tysiąc razy podziękuję wam za słowa wsparcia,to tak dużo daje.
jesteście wspaniali. kochom was :-*

tata wyjechał. a ja siedzę tu i się uśmiecham od ucha do ucha. do siebie, do monitora. do was.

a Kamizelka przed chwilą została obśliniona ::) i żeby nie było, żem niesprawiedliwa mamuśka, całą resztę też wycałowałam ;D
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Gratuluje dobrej decyzji! :D
Troszkę popracujesz nad Kamizelką i szczurek będzie nie do poznania, jest śliczna :D
A że śpi sama... trzeba jej kogoś 'doadoptować' ;D
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”