[klatka] wybór klatki

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Tili

Re: [klatka] wybór klatki

Post autor: Tili »

Jakie 40cm? tam sa 80cm wysokie i 78cm dlugie
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Po prostu link, który podałaś, nie pokazuje, którą klatkę miałaś na myśli ;) Podaj wymiary i pokaż zdjęcie.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Tili

I jeszcze pytanko, czy lepiej kupic taka bez polek, lub z takimi po bokach czy moga byc te druciane pieterka? No na przyklad klatka na samym dole powinna sie Tobie przewijac stronka.
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Druciane pięterka szkodzą zwierzakom -szczurki mogą sobie połamać palce lub pazurki. Najlepiej weź z drewnianymi, plastikowymi, lub bez pięter. Przy tym, jeśli weźmiesz drewniane, będziesz musiał je zaimpregnować lub wyrzucić i zrobić półki np. z deseczek do krojenia, bo drewno szybko przesiąka sikami i zaczyna okrutnie śmierdzieć :P
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
LaCoka

Post autor: LaCoka »

Ja preferuję klatki bez półek bo wtedy wszystko można urządzić według własnego widzimisię i zwierzak ma więcej wolnej przestrzeni :)
<:3)~ Feta, Koka+Hera, Szu, Banshee, Neytiri, Nanami+Calypso, Balder+Hoder, Zgredki x2, Rosalie AR, Nisha+Amishi, Tamika+Yuki
TM: Kira, Amisia, Lelia, Elvis, Buzia, Sachma, Zgredka, Tadzio, Fuzja, Enkeli, Pasio, Psiuta, Rubi, Keiko, Chiyo, Agutka,Osama
Sheeruun

http://www.zoohandel24h.pl/produkt-77-68
http://www.zoohandel24h.pl/produkt-77-187
te dwie klatki moim zdaniem zdecydowanie się nie nadają dla szczurków. Reszta jest okej, jednak tą http://www.zoohandel24h.pl/produkt-77-167 musiałbyś dodatkowo osiatkować, bo odstępy między prętami są spore i szczurki mogą się przecisnąć ;)
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Diabeł - gdzieś tam..
Tili

Czyli reszta moze byc?
Sheeruun

Tak, reszta może być :)
Stworzenie bezszczurowe.

Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
Karina

Post autor: Karina »

Czy łączenie klatatek jest bezpieczne ????
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Jeśli połączysz tak, że nie zwalą się szczurowi na głowę, będą stabilne i nie pozwolą zwierzakom uciec, to tak ;) Ale korzystanie z takich klatek jest zazwyczaj mało wygodne dla właściciela, więc zastanów się, czy nie lepiej kupić nową, większą.

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Tili

Kurcze juz mialam kupic "lotnie", ale maz zaczal wymierzac gdzie by ja postawic i okazalo sie ze nie bardzo jest miejsce ze wzgledu na jej dlugosc. Zadam glupie pytanie, ale no dylemat mam mega wielki, bo czy przerabiac pol pokoju, zeby zrobic miejsce dla takiego kolosa, czy odpuscic i kupic szynszylowke. Czyli wybor lotnia 100x53x85, szynszylowka 70x40x78 i czy szczurki bardzo hmm "ucierpia" jesli zamiast palacu beda mialy wille:) Dodam, ze chcialam stadko powiekszyc do 3 lub 4, ale mozliwe , ze jestem w ciazy i nie jestem pewna czy decydowac sie na lotnie, bo jesli pojawi sie junior to zabraknie mi miejsca:), ale z drugiej strony mam juz takie zboczenie, ze wszystko chce najlepsze, najwieksze i wogole naj dla wszelkiej zwierzyny, ktora mam.
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Szynszylówka jest na 3,64 szczura :P Więc na 3 na pewno będzie dobra, a jeśli to będą nieduże samiczki, to mogłyby być nawet 4 od biedy. Szczurki nie będą cierpiały, jeśli będą miały sporo wybiegów i dużo miłości :) Zastanówcie się jeszcze, czy będziecie w stanie tak zabezpieczyć wszelkie szpary pod i za meblami, żeby wasze sprzęty, kable i szczurki (!) nie ucierpiały.

Awatar użytkownika
marlena

Post autor: marlena »

Tili, spróbuj tą http://superpreis.pl/product_info.php/c ... cts_id/309 jest krótsza od lotni, i troche wyższa
Tili

Wlasnie to jest 3 kandydatka tylko gdzies wyczytalam, ze jak szczurki sa juz w podeszlym wieku to nie bardzo chca sie wspinac, wiec niby lepsza wtedy jest szersza, ale nizsza klatka. Jesli chodzi o plec to mam meskie towarzystwo, a po podlodze poki co nie lataja, bo mam je od niedawna, wiec narazie buszuja po lozku i sofie. Nie wiem tez, bo nigdzie nie doszukalam sie zadnego opisu, gdzie jest najlepsze miejsce dla klatki. Tz czy mozna np stawiac ja pod oknem przy grzejniku, niby zadnych zwierzat nie powinno sie tam umieszczac, ale wole zapytac.. No wiem, ze ze wzgledu na przeciagi lepiej nie stawiac jej w okolicy drzwi, ale czy np jesli stanie miedzy monitorem, a tv to czy te fale jakies tam im nie zaszkodza na dluzsza mete. Kombinuje juz od 2 dni i normalnie juz mi glowa peka:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Klatki”